Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανοίγει ο δρόμος για να παίξει στην Ευρωλίγκα Γυναικών ο Ολυμπιακός

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η FIBA συμπεριέλαβε την Ελλάδα στην λίστα των χωρών που έχουν δικαίωμα να εκπροσωπηθούν στην Ευρωλίγκα Γυναικών την επόμενη σεζόν, ανοίγοντας τον δρόμο για συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Επειτα από μία διετία στο EuroCup, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα Γυναικών. Η FIBA αποφάσισε να διευρύνει την λίστα των χωρών που έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε επίπεδο γυναικών, ανοίγοντας τον δρόμο για τον πρωταθλητή Ελλάδος. Πρόκειται σίγουρα για μία δικαίωση των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι κέρδισαν αυτό το δικαίωμα χάρη στην παρουσία τους στο EuroCup την τελευταία διετία.

Την δεδομένη στιγμή δεν είναι σίγουρο αν ο Ολυμπιακός θα δεχθεί την θέση. Αν πάντως λάβει κάποιος υπόψη την δεδομένη επιθυμία των "ερυθρόλευκων" στο παρελθόν να αγωνιστούν στην Ευρωλίγκα, τότε πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να αποδεχθούν την πρόσκληση.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πάντως υπό ποιο καθεστώς θα συμμετάσχει στην διοργάνωση ο Ολυμπιακός. Αν θα αγωνιστεί δηλαδή κατευθείαν στους Ομίλους ή θα χρειαστεί να πάρει μέρος σε προκριματική φάση. Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι την περσινή σεζόν στην διοργάνωση πήραν μέρος 18 ομάδες, με τις 14 από αυτές να προκρίνονται κατευθείαν στους ομίλους και τις άλλες δύο θέσεις να προκύπτουν από τους νικητές των ζευγαριών των τεσσάρων άλλων ομάδων.

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ