STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζωντανό για playoffs και με "Κερατούκλη" το Ρέθυμνο

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÊÕÌÇ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÊÕÌÇ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο "Κερατούκλης" έκλεψε την παράσταση και έδωσε ώθηση στο Ρέθυμνο, που πάτησε το γκάζι στο φινάλε και επικράτησε άνετα (84-73) της αξιόμαχης Κύμης.

Το γεγονός της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League για το μπάσκετ της Κρήτης δεν ήταν η νίκη του Ρεθύμνου επί της Κύμης (84-73) αλλά η παρουσίαση της νέας μασκότ της ομάδας, του "Κερατούκλη" , που πήρε τη σκυτάλη από τον ΑΓΟΡίνο. Αυτής της μασκότ που στη συνέχεια έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, για να φτάσουν την όγδοοη φετινή εντός έδρας νίκη τους που τους κράτησε σε τροχιά playoffs. Οι Ευβοιώτες, από την άλλη, δεν ξέφυγαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά μετά την ήττα του Απόλλωνα διατηρήθηκαν έναν βαθμό πάνω από την ομάδα της Πάτρας.

O MVP

Δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος έναν. Γι' αυτό θα μοιράσουμε το βραβείο στα τέσσερα στους Άρνολντ (19 πόντοι), Γιαννόπουλο (18 πόντοι με 4/5 τρίποντα), Τάλτον (18 πόντοι με 8/11 σουτ και 7 ασίστ) και Φιτζπάτρικ (17 πόντοι με 6/8 σουτ). Ήταν και οι τέσσερις εξαιρετικοί, με ελαφρώς καλύτερο όλων των Έλληνα σουτέρ που χρειαζόταν μια τέτοια ποιοτική εμφάνιση για να βρει τον καλό του εαυτό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η τρομερή ανισορροπία της Κύμης στο παιχνίδι στη ρακέτα και την περιφέρεια. Η ομάδα της Εύβοιας είχε 22/46 δίποντα και μόλις 3/14 τρίποντα, ενώ σούταρε 30 βολές την ώρα που το Ρέθυμνο εκτέλεσε μόλις 12. Αφήστε που η τριάδα των Άρνολντ - Γιαννόπουλου - Φιτζπάτρικ είχε 13/18 τρίποντα. Πως να κερδίσεις αυτόν τον αριθμό;

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Όταν το Ρέθυμνο βρήκε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, έκανε απλά αυτό που περίμεναν όλοι. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 49 πόντους στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο, έδωσαν τον ρυθμό που ήθελαν στην αναμέτρηση και η Κύμη απλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι νεοφώτιστοι, αλλά...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα και το πέτυχαν και με το παραπάνω. Προηγήθηκαν με 13-6 στο έκτο λεπτό και με 20-8 στο τέλος της πρώτης περιόδου, χάρη στα τέσσσερα τρίποντά τους, αλλά και στα 3/17 σουτ της Κύμης. Οι Κρητικοί έμειναν χωρίς σκορ στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως οι Ευβοιώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν αυτό το "νεκρό" διάστημα. Παρόλα αυτά, λίγο αργότερα ισορρόπησαν το ματς και με τον πάγκο να δίνει τρομερή βοήθεια, μείωσαν στον πόντο (35-34) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου, οι δυο ομάδες έπαιξαν ένα κάπως πιο... ελεύθερο μπάσκετ. Απαντούσαν η μία στο καλάθι της άλλης, με την Κύμη να περνά μπροστά και τον Τάλτον να κρατά όρθιους τους γηπεδούχους και τον Γιαννόπουλο να τους δίνει ξανά τα ηνία (52-43 στο 25'). Ο Φιτζπάτρικ που είχε παίξει λίγο στο ξεκίνημα εξαιτίας των δυο γρήγορων φάουλ, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο Ρέθυμνο, που κράτησε μια μικρή μεν, ασφαλείας δε διαφορά για να φτάσει στην όγδοοη φετινή εντός έδρας νίκη του σε 10 αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-34, 59-53, 84-73

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Βετούλας): Κώττας 2, Ραζής, Άρνολντ 19(4), Φιτζπάτρικ 17(5/5 τρίποντα), Γιαννόπουλος 18(4/5 τρίποντα), Χριστοδούλου 1, Σάφτενααρ 5, Τάλτον 18(2), Καμπερίδης 2, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Λέμον Τζούνιορ 2.

ΚΥΜΗ SEAJETS (Μπρατσιάκος): Καντί 11(2), Τσούπκοβιτς 2, Κοστόφ 2, Πάλμπλαντ 3(1), Όρτον 16, Τουτζιαράκης 19, Σχίζας 5, Σιγκούνας 6, Σταμάτης 7, Ντίξον 2.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ