STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζορίστηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά κέρδισε το Ρέθυμνο

Ζορίστηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά κέρδισε το Ρέθυμνο
EUROKINISSI SPORTS

Έπαιξε χωρίς τον Πέινερς, έχασε τον Τέιλορ, όμως ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ρεθύμνου (77-75) σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο είχαν το ίδιο ρεκόρ (4-3) και ήταν έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη. Και την έδωσαν. Και την απολαύσαμε. Στο τέλος, ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε των Κρητικών (77-75), με τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη και τον Κιθ Κλάντον να κάνουν σπουδαία δουλειά, απέναντι στο τρομερό δίδυμο του Γκάρι Τάλτον με τον Χάρη Γιαννόπουλο.

Ο MVP

Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ έκανε πράγματα και θαύματα με 24 πόντους (3/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 9/10 βολές, 3 ριμπάουντ σε 31 λεπτά), αλλά μάλλον θα πρέπει να μοιραστεί το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη με τον Κιθ Κλάντον (8 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 28 λεπτά) και τον πάντα φιλότιμο και συνεπή Ανδρέα Γλυνιαδάκη (15 πόντοι σε 25 λεπτά).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Ο εξαιρετικός Γκάρι Τάλτον είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως στην τελευταία επίθεση βιάστηκε, πήρε μια επίθεση μόνος του και τα έκανε... μαντάρα. Οι δυο ομάδες είχαν καλά και άσχημα διαστήματα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη στα σημεία, χωρίς πάντως να χάσει το προβάδισμα σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ψηλούς να παίρνουν 16 ριμπάουντ σε λιγότερα από 30 λεπτά, δεν έχουμε δει πολλούς στη Stoiximan.gr Basket League. O Κιθ Κλάντον έκανε τρομερή δουλειά σε αυτόν τον τομέα, αλλά είχε και πάλι... προβληματάκια στην επίθεση, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 4/13 δίποντα! Εξαιρετικός στις κινήσεις του, άγαρμπος στα τελειώματά του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ένα σαρωτικό δίλεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν αρκετό για να βάλει τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού για τα καλά. Το 11-0 ήταν μια καλή "σφαλιάρα" για το Ρέθυμνο, που όμως πάλεψε σκληρά για να ισορροπήσει το παιχνίδι, μείωσε στον πόντο (22-21) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά δεν είχε απαντήσεις στο μαρκάρισμα του Κλάντον και του Γλυνιαδάκη που έκαναν εξαιρετική δουλειά κοντά στο καλάθι. Ο Τάλτον πάλευε σχεδόν μόνος και το 42-36 του πρώτου μέρους ήταν μάλλον κολακευτικό για τους Κρητικούς που είχαν ευκαιρίες για να πάρουν τον έλεγχο, αλλά τις πέταξαν.

Οι Θεσσαλονικείς έμειναν μπροστά στο σκορ σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Γιαννόπουλος με τα τρίποντά του κράτησε το Ρέθυμνο κοντά, όμως η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη δεν έπειθε ότι ήταν έτοιμη να πάρει το προβάδισμα και να διεκδικήσει τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει τον Μπράντον Τέιλορ από την πρώτη φάση του δεύτερου μέρους, όμως ο Σάιμπερτ ήταν σε φοβερό απόγευμα. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 8-0 για να μειώσουν στους πέντε (71-66), ο Γιαννόπουλος έβαλε τρίποντο για το 72-69, όμως ο Τάλτον βιάστηκε στην τελευταία επίθεση, πήρε μια κακή απόφαση, δεν έφερε την ισοπαλία και έδωσε στον ΠΑΟΚ την πέμπτη φετινή του νίκη σε οκτώ αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-36, 61-55, 77-75

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κόνιαρης 2, Τέιλορ 3(1), Μιλιένοβιτς 10, Σάιμπερτ 24 (3), Κλάντον 8 (16 ριμπάουντ), Χρυσικόπουλος 2, Τσόχλας 2, Γλυνιαδάκης 15, Καραμανώλης, Μπράιαντ 11 (1).

ΡΕΘΥΜΝΟ (Κωνσταντινίδης): Κώττας 6, Άρνολντ 2 (1/8 σουτ), Φιτζπάτρικ 14 (4/8 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τάλτον 19 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), Γιαννόπουλος 22 (3), Ραζής 2, Χριστοδούλου 3 (1), Καμπερίδης, Κράβιτς 7, Έντουαρντς.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ