STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζντοβτς: "Το φοβόμουν το ματς στην Πάτρα"

Ζντοβτς: "Το φοβόμουν το ματς στην Πάτρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιούρι Ζντοβτς παραδέχτηκε πως φοβόταν το ματς κόντρα στον Απόλλωνα και στάθηκε στην βελτίωση της άμυνας της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κώστας Μέξας τόνισε πως η ομάδα του δεν έβαλε τα σουτ που ήθελε.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης της ΑΕΚ κόντρα στον Απόλλωνα, με την "Ένωση" να επικρατεί με 77-59 στην Πάτρα, οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου. Ο Γιούρι Ζντοβτς παραδέχτηκε πως φοβήθηκε την αναμέτρηση στην Πάτρα και εξήγησε τους λόγους.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, είπε τα εξής: " Φοβόμουν αυτό το ματς, η Πάτρα έχει πολύ καλό ρόστερ, προπονητή, παίζουν πολύ καλό μπάσκετ. Δεν ξέραμε πως δεν θα παίξουν κάποιοι παίκτες τους, προσωπικά θα προτιμούσα να έπαιζαν όλοι οι παίκτες τους, είχαμε προετοιμαστεί για αυτό. Δεν ήταν καθόλου εύκολο ματς, είχαμε μεγάλα προβλήματα στο πρώτο μέρος, παρότι είχαμε προετοιμαστεί για τη ζώνη του Απόλλωνα Πατρών δεν αντεπεξήλθαμε, δεν μπορούσαμε βρούμε ρυθμό, είχαμε άσχημες αποφάσεις. Νομίζω οι παίκτες μου ήταν φοβισμένοι. Βελτιώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο, αυτό ήταν το «κλειδί» της νίκης μας. Οι παίκτες του Απόλλωνα Πατρών κουράστηκαν, δεν είχαν και μεγάλο ροτέισον, ούτε εμείς βέβαια, στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήσαμε 5-6 παίκτες που θεωρήσαμε πως ήταν στην καλύτερη βραδιά. Το αποτέλεσμα είναι ψεύτικο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ήταν κακό βράδυ επιθετικά για εμάς, αλλά και σε άλλους τομείς. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, μακριά από τραυματισμούς".

Μαυροειδής: "Δεν ήταν για τόσο η διαφορά"

Ο σέντερ της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής, τόνισε: " Ξέραμε σήμερα ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα ιδιαίτερη δυνατή στην έδρα της, είχε απουσίες, αναγκάστηκαν να παίξουν σχήματα που δεν τα περιμένανε, αλλά ελέγχαμε το ματς, κάναμε κάποια λάθη, ωστόσο στο δεύτερο μέρος σφίξαμε την άμυνά μας. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, εύκολο ή δύσκολο το κάνουμε εμείς. Δεν ήταν για τόσο η διαφορά, αν και εάν από την αρχή δείχναμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε ίσως να ήταν διαφορετικό σκορ. Ξέραμε πως ο Απόλλωνας μέσα στην έδρα του δείχνει μαχητικότητα".

Mέξας: "Οδηγηθήκαμε σε ένα ματς με πολλά τρικ λόγω των απουσιών"

Ο προπονητής της ομάδας της Πάτρας είπε τα εξής για το ματς: "Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία για όλες τις ομάδες και τους αθλητές τους. Για εμάς δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολες οι τελευταίες δέκα ημέρες, μετά το ματς με τον Κόροιβο για το Κύπελλο θέλαμε να προετοιμαστούμε, να κάνουμε προπόνηση όλοι μαζί για να εμφανιστούμε πανέτοιμοι, αλλά οι διαδοχικοί τραυματισμοί κυρίως των ψηλών μας δεν μας άφησαν να δουλέψουμε. Οδηγηθήκαμε σε ένα παιχνίδι με πολλά τρικ, που δεν ήταν εύκολο να έχουν διάρκεια σε ολόκληρο το ματς παίζοντας απέναντι με μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση. Η ΑΕΚ έβαλε τα σουτ, εμείς τα χάσαμε, η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια, αλλά είχαμε κακό διάβασμα στο γήπεδο, δεν οδηγήσαμε το παιχνίδι μας σε καταστάσεις για να σκοράρουμε. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε, να δούμε τα προβλήματά μας και να ετοιμαστούμε για την επόμενη αγωνιστική. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και τον κόουτς, έχουμε δύσκολη και μεγάλη χρονιά μπροστά μας, τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Για το εάν υπήρχε κάποιο κέρδος: " Δεν ξέρω εάν κερδίσαμε ή εάν χάσαμε κάτι, έπαιξαν κάποια νεαρά παιδιά λίγο παραπάνω και μπόρεσαν να ανταποκριθούν θετικά, φυσικά δεν είχαν διάρκεια, αλλά αυτό είναι λογικό, χρειάζονται εμπειρία. Από την άλλη, βγήκαμε εκτός πλάνου παιχνιδιού, δεν διαβάσαμε τις καταστάσεις, ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε εμείς απαιτεί αυτό από τους παίκτες, για να είμαστε αποδοτικοί".

Τσιάρας: "H AEK μας χτύπησε στις αδυναμίες μας"

Ο φόργουορντ των γηπεδούχων, Γιώργος Τσιάρας, σχολίασε: "Καλησπέρα, καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία. Εμείς από την αρχή της εβδομάδας έπρεπε να προσαρμοστούμε στις δυσκολίες του παιχνιδιού, παίζαμε με έναν δυνατό αντίπαλο και αντιμετωπίζαμε και τους τραυματισμούς. Σίγουρα, ξέραμε από την αρχή πως ο καθένας έπρεπε να παίξει σε άλλα θέση από εκείνη που είχε συνηθίσει, κόντρα σε μεγαλύτερα κορμιά. Για ένα ημίχρονο αντεπεξήλθαμε, αλλά στο δεύτερο δεν ήμασταν τόσο δυνατοί, φύγαμε από το πλάνο του προπονητή μας. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και μας χτύπησε στις αδυναμίες μας. Έχουμε δύσκολη συνέχεια, ευελπιστούμε να επιστρέψουν οι τραυματίες και να είμαστε πανέτοιμοι στο ματς με τα Τρίκαλα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ