STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζντοβτς: "Θα μας βοηθήσει ο Φάλκερ"

Ζντοβτς: "Θα μας βοηθήσει ο Φάλκερ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, τόνισε ότι πιστεύει ότι ο Ράνταλ Φάλκερ θα ταιριάξει στην ΑΕΚ καλύτερα από ότι ο Τζος Όουενς.

Με δεδομένο οτι η ΑΕΚ έκανε περίπατο κόντρα στο Λαύριο DHI , ήταν σίγουρο ότι λίγοι θα στεκόντουσαν σε αυτό το παιχνίδι. Αντιθέτως, όλοι ήθελαννα μάθουν την άποψη του τεχνικού της ομάδας, Γιούρι Ζντοβτς, για το νέο ξένο της ΑΕΚ, Ράνταλ Φάλκερ, αλλά και τους λόγους της αντικατάστασης του Τζος Όουενς. Και ο Σλοβένος τεχνικός δεν δίστασε να πει ακριβώς αυτό που σκεφτόταν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Τζος επειδή πραγματικά προσπάθησε και ήταν επαγγελματίας και ένα εκπληκτικό παιδί, το οποίο έπαιξε σκληρά ακόμα και όταν έμαθε ότι ίσως φύγει. Η αποχώρησή του μας στεναχώρησε. Δυστυχώς όμως ο Όουενς δεν βρήκε τρόπο να προσαρμοστεί στην φιλοσοφία μας” δήλωσε αρχικά ο Ζντοβτς, για να συμπληρώσει στην συνέχεια: “ Ένας άλλος λόγος είναι ότι αλλάξαμε το ρόστερ ξαφνκά το καλοκαίρι λόγω της φυγής του Μαυροκεφαλίδη και ξαφνικά άλλαξε ο ρόλος του και έγινε πιο απαιτητικός. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν εύκολο να ακολουθήσει την φιλοσοφία μου. Του ζήτησα κάποια συγκεκριμένα πράγματα που δε μπορούσε να κάνει. Επίσης το περιβάλλον στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο επειδή ο κόσμος ξέρει μπάσκετ και είναι απαιτητικός. Μετά το τουρνουά στην Τουρκία άρχισα να σκέφτομαι ότι αν βρούμε ομάδα για αυτόν και βρούμε κι εμείς παίκτη θα κάναμε κάτι. Ο Φάλκερ είναι ένας έμπειρος παίκτης, που στήνει καλά σκριν και πασάρει καλά και ταιριάζει την φιλοσοφία μας. Δεν είναι τέλειος, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει αυτή τη στιγμή και εύχομαι τα καλύτερα στον Τζος”.

Ο τεχνικός της “Ένωσης” μίλησε πάντως και για το παιχνίδι, δείχνοντας ότι σε γενικές γραμμές ήταν ικανοποιημένος: “ Οι παίκτες μου που πήραν το παιχνίδι σοβαρά. Είχαμε βέβεαια κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά γενικά ήμασταν καλοί. Ήταν συγκεντρωμένοι οι παίκτες μας και έτσι αυτό το παιχνίδι μας έδωσε την δυνατότητα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες και ταυτόχρονα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στο νέο μας παίκτη, Ρανταλ Φάλκερ, προκειμένου να είμαστε όλοι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι μας. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό παιχνίδι”.

Ο Τζαούάντ Ουίλιαμς δήλωσε από την πλευρά του: “ Παίξαμε καλά, αν και στην άμυνα πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε. Το θέμα όμως είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις. Σήμερα κάναμε απλώς ένα ακόμα βήμα ψηλότερα”.

"Δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι"

Ο τεχνικός του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, ήταν εμφανώς απογοητευμένος από την πλευρά του κυρίως λόγω της εικόνας της ομάδας του, ενώ στην συνέχεια στάθηκε στην κίνηση της “Ένωσης” να τιμήσει τον σπουδαίο Γιώργο Τρόντζο: “Η ΑΕΚ κέρδισε το παιχνίδι στα πρώτα 5-6 λεπτά. Δεν μπήκαμε στο πνεύμα το αγώνα καθόλου, δεν δημιουργήσαμε δυσκολία σητν ΑΕΚ. Δεν ήταν παιχνίδι που στοχεύαμε στους δύο βαθμούς, αλλά για εμάς σημασία έχει ότι δεν διεκδικήσαμε ποτέ το παιχνίδι. Αυτό πρέπει να το δουλέψουμε, να το δούμε και να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί στην συνέχεια. Ήταν πολύ ωραία στιγμή αυτή με τον κύριο Τρόντζο και χωρίς αυτό που θα πω να είναι μομφή, έχει να κάνει με όλες τις ομάδες, κάποια στιγμή θα πρέπει να βραβεύονται όλοι αυτοί που έχουν μοχθήσει. Αυτό θα ήταν δικαίωση για αυτά που έκαναν στο παρκέ.

Με τον προπονητή του συμφώνησε και ο Χριστόφορος Στεφανίδης, ο οποίος στάθηκε και αυτός στην τιμή της ΑΕΚ στον Γιώργο Τρόντζο: “ Αρχικά να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήμασταν εδώ στην βράβευση του κύριου Τρόντζου και ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλες. Όσο για το παιχνίδι, δεν αντέχει σε κριτική. Η ΑΕΚ πήρε την ατμόσφαιρα στα πρώτα λεπτά, πάτησε πιο καλά από εμάς. ¨Οταν η διαφορά πηγαίνει στους 20 πόντους δεν μπορείς να το γυρίσεις. Κάναμε μία προσπάθεια και μειώσαμε στους 10 πόντους, αλλά δεχθήκαμε ένα μεγάλο σερί και το παιχνίδι κρίθηκε εκεί. Δεν είναι απο τα παιχνίδια που υπολογίζουμε. Μεγάλη σημασία έχει το παιχνίδι με τα Τρίκαλα που ακολουθεί και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ