STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζντοβτς: "Θα μας κρεμούσαν αν πήγαινε κάτι στραβά"

Ζντοβτς: "Θα μας κρεμούσαν αν πήγαινε κάτι στραβά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιούρι Ζντοβτς δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των παικτών του στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό, που έφερε τον υποβιβασμό των φιλοξενούμενων. Τι σχολίασε ο Γιάννης Καστρίτης για την επόμενη ημέρα της ομάδας του.

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό , αν και ζορίστηκε αρκετά μέχρι να τα καταφέρει. Όπως και να έχει πάντως, ο Γιούρι Ζντοβτς έμεινε ικανοποιημένος απ όσα είδε στο παρκέ από τους παίκτες του, τους οποίους συνεχάρη αρχικά δημόσια, πριν πει:

" Δεν ήταν εύκολη νίκη και το γνωρίζουμε. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία όλη την εβδομάδα. Έπρεπε να κερδίσουμε. Ο Αρκαδικός προσπάθησε σκληρά γιατί... έπαιζε τη ζωή του. Αυτή είναι η πλευρά των φιλοξενούμενων. Εμείς είχαμε ένα καινούριο παίκτη και έπρεπε να τον βάλουμε να αγωνιστεί αλλά το ματς κύλισε διαφορετικά. Παίξαμε σκληρή άμυνα και στο τέλος... σπάσαμε τον Αρκαδικό, βάλαμε σουτ από την περιφέρεια και τελείωσε με ευτυχισμένο τέλος ο αγώνας".

Σε ερώτηση για το κίνητρο των παικτών του, απάντησε πως " με ξέρουν οι παίκτες. Δεν τους αφήνω να χαλαρώσουν ούτε λεπτό. Όλοι ξέρουν ότι η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει κάθε αγώνα. Γι αυτό μιλήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι θα μας... κρεμάσουνε αν πάει κάτι στραβά. Στο τέλος βρήκαμε μερικούς παίκτες που πραγματικά έκαναν την διαφορά και το έκαναν εύκολο. Κερδίσαμε με την άμυνα μας και αυτό μας έδωσε ώθηση και στην επίθεση".

Ο Νώντας Παπαντωνίου πρόσθεσε: " Ήταν ένας αγώνας ειδικής κατάστασης, γιατί ο Αρκαδικός έπαιζε για τη σωτηρία του. Εμείς έπρεπε να βρούμε το κίνητρο για μία καλή εμφάνιση ενόψει πλέι οφ. Δυστυχώς δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο. Αφήσαμε τον Αρκαδικό να πάρει προβάδισμα και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Στο 2ο μέρος βγάλαμε ενέργεια, παίξαμε δυνατά και πήραμε μια εύκολη νίκη. Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας να δουλέψουμε ενόψει ΠΑΟΚ και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από πέρσι μπαίνοντας στα ημιτελικά. Μετά ότι θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο".

Ζντοβτς: "Θα μας κρεμούσαν αν πήγαινε κάτι στραβά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καστρίτης: "Συγχαρητήρια σε όλους για τη φετινή προσπάθεια"

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Καστρίτης ήταν απογοητευμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, αφού ο Αρκαδικός έχασε την παραμονή στην ισοβαθμία. Ο νεαρός προπονητής σχολίασε πως " αναμφισβήτητα μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα μας. Θέλω να τονίσω και να πω ότι ήταν μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες ειδικά το τελευταίο δίμηνο. Κάθε μέρα προπονούμασταν με την πλάτη στον τοίχο και αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι που έπρεπε να αντεπεξέλθουμε σαν οικογένεια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη φετινή προσπάθεια. Στη διοίκηση που έδειξε στήριξη σε παίκτες και προπονητές. Ήταν καθοριστική η συμβολή τους για να αντιστρέψουμε το κλίμα. Θαυμασμός και υπερηφάνεια για τους παίκτες μας. Ο τελικός απολογισμός μας δίνει ευχαρίστηση. Σε μεγάλο βαθμό κάναμε ότι μπορούσαμε. Το μπάσκετ είναι πολύ δίκαιο και κάποιες μικρές λεπτομέρειες μας έφεραν σε αυτή τη θέση", για να προσθέσει αναφερόμενος στην επόμενη μέρα:

" Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι μέχρι και το τέλος του σημερινού αγώνα δεν σκεφτόμασταν την επόμενη ημέρα. Ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία. Ο αθλητισμός είναι έτσι, η ζωή δεν τελειώνει με ένα κακό αποτέλεσμα. Για τον Αρκαδικό μπορώ να μιλήσω μόνο για τα καλύτερα. Όλα αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτός που προσπαθεί σωστά βρίσκει το δρόμο του", ενώ κατέληξε λέγοντας πως " για την επόμενη μέρα πιο αρμόδια να το αποφασίσει είναι η διοίκηση. Να συζητήσουμε τι πήγε σωστά και τι λάθος. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, αξίζαμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Το σημαντικό είναι η διάρκεια, σκληρή δουλειά και μετά από κάθε δυσκολία έχω να πω πως παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες και να μην εγκαταλείψουμε".

Τέλος, ο Χριστόφορος Στεφανίδης τόνισε: " Μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά για εμάς. Πολύ δύσκολο συναίσθημα. Τις τελευταίες 2 αγωνιστικές το πιστέψαμε πολύ μετά τη νίκη στον Κόροιβο. Πιστεύαμε ότι σήμερα ή την προηγούμενη αγωνιστική θα ήμασταν η ομάδα που θα πανηγύριζε. Δεν συνέβη όμως αυτό. Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος και είναι δύσκολο να την κερδίσεις. Κάναμε φοβερή προσπάθεια τους τελευταίους 2 μήνες και υποβιβαζόμαστε έχοντας πολλά γιατί στο μυαλό μας. Για ένα πόντο για ένα σουτ για τη συνολική διαφορά. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και στη διοίκηση που ήταν δίπλα μας. Είναι κρίμα που σήμερα δεν πανηγυρίζουμε. Αυτό είναι το μπάσκετ. Έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί σε μικρές λεπτομέρειες. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και καλή συνέχεια στα πλέι οφ".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ