STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζντοβτς: "Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα"

Ζντοβτς: "Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα"
Ζντοβτς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιούρι Ζντοβτς στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Άρη στη Nick Galis Hall δεν έψαξε για δικαιολογίες και στάθηκε κυρίως στην εμφάνιση των παικτών του όταν επέστρεψαν από τα αποδυτήρια.

Την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας του στη Θεσσαλονίκη θυμήθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιούρι Ζντοβτς στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τον Άρη στη Nick Galis Hall. Ακόμη στάθηκε σε διαιτησία, την ατμόσφαιρα στις κερκίδες αλλά και την εμφάνιση των παικτών του στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο.

"Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κόουτς Πρίφτη γιατί στο τέλος δεν του έδωσα το χέρι, δεν έγινε όμως επίτηδες. Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό όπως τελείωσε το παιχνίδι δεν τον βρήκα. Ελπίζω να τον δω μετά. Χάσαμε γιατί σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Παρότι είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου σκοράραμε 47 πόντους, δεν μπορείς να βάλεις 100 στον Άρη που είναι γνωστό πως παίζει εξαιρετική άμυνα.

Σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Δεν ξέρω το γιατί… Το ίδιο κάναμε και στο παιχνίδι στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ. Και σήμερα τους χαρίσαμε τη νίκη. Το παιχνίδι τελείωσε. Δεν είναι ώρα για κλάματα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε και να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Επίσης πρέπει να καταλάβουμε πως ο αγώνας διαρκεί σαράντα λεπτά και όχι 25 ή 30. Έχουμε αρκετά παιχνίδια ακόμα και πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας", ήταν το πρώτο σχόλιο του Ζντοβτς.

Για τη διαιτησία και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις κερκίδες της Nick Galis Hall ο Σλοβένος τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε: "Δεν είναι εύκολο για τους διαιτητές να σφυρίξουν ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Προσωπικά απόλαυσα την ατμόσφαιρα μου άρεσε πάρα πολύ. Αυτό προσπάθησα να περάσω και τους παίκτες μου. Έχουμε τα ίδια χρώματα με τον Άρη. Πραγματικά ήταν εξαιρετική η ατμόσφαιρα έτσι πρέπει να παίζεται το μπάσκετ. Δεν λέω κάτι για τους διαιτητές. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Πληρώσαμε τα δικά μας λάθη. Σίγουρα ήταν μεγάλο πρόβλημα το ότι χάσαμε τόσο νωρίς τον Μαυροκεφαλίδη με την αποβολή του, παρόλα αυτά ακόμη μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα κριτήρια των διαιτητών είναι έτσι και έτσι πρέπει να μάθουμε να παίζουμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτά τα κριτήρια".

Για την εμφάνιση της ΑΕΚ στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο τόνισε: "Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι για την ομάδα μου. Παίξαμε με μεγάλο εγωϊσμό, δεν κοιτούσαμε σωστά τις πάσες, κάναμε μόνο την πρώτη καμία έξτρα πάσα. Παίζαμε ένας ένας. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ένα πόιντ γκαρντ για να αναγνωρίζει τι πρέπει να παίξουμε. Αλλά αυτό που μας κόστισε πραγματικά ήταν ότι δεν παίξαμε άμυνα.

Αυτό είναι κάτι που κάναμε προπόνηση σε όλη την εβδομάδα. Αυτό φώναζα συνέχεια, όταν παίρνουμε επιθετικό ριμπάουντ να βγάζουμε την μπάλα έξω γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα που έκλεινε στο ζωγραφιστό και εμείς θέλαμε να βγάλουμε την μπάλα έξω. Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό και σίγουρα η πάσα έπειτα από ένα επιθετικό ριμπάουντ έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας. Οι παίκτες μου όμως έχουν πρόβλημα σε αυτό και σίγουρα αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της ήττας".

Κι όσο για τον Ζήση Σαρικόπουλο ο διεθνής σέντερ της ΑΕΚ δήλωσε: "Περιμέναμε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Είχαμε συγκέντρωση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως, απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως είναι ο Άρης δεν επιτρέπεται να έχεις νεκρά διαστήματα ειδικά όταν τον αντιμετωπίζεις στην έδρα του. Κάποιες λεπτομέρειες στο τέλος μας κόστισαν το παιχνίδι.

Είναι μια ήττα που πρέπει από απόψε κιόλας να ξεχάσουμε και από αύριο να ετοιμαζόμαστε για το δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το καλό είναι πως μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε μπροστά μας δύο εβδομάδες για να το προετοιμάσουμε ιδανικά. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Άρη και συγχαρητήρια για τη νίκη.

Αυτή η ήττα θεωρώ πως σημαίνει πολλά και τίποτα ταυτοχρόνως. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Αλλά αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα και να έχεις πλεονέκτημα στα πλέι οφ πρέπει να έρθεις εδώ και να πάρεις ένα ματς… Να δείξεις ανωτερότητα και να σπάσεις την έδρα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ