STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζντοβτς: "Προσπαθούμε να ξαναβρουμε χημεία"

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ. (Eurokinissi Sports - ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, δήλωσε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ότι η "Ένωση" ακόμα ψάχνει να βρει χημεία λόγω των προσθηκών των Μαυροκεφαλίδη και Νιούλεϊ, τονίζοντας όμως ότι αυτό είναι ένα ευχάριστο πρόβλημα.

Η ΑΕΚ πήρε μία σημαντική νίκη με 77-71 επί του ΠΑΟΚ για την 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League έπειτα από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, το αποτέλεσμα του οποίου κατά τον Γιούρι Ζντοβτς ίσως και να κρίθηκε από το γεγονός ότι πλέον η ΑΕΚ έχει ένα πολύ βαθύ ρόστερ μετά τις προσθήκες των Μαυροκεφαλιδη και Νιούλεϊ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στον αγώνα.

Ο Σλοβένος τεχνικός παραδέχθηκε βέβαια ότι όσο και αν αυτό αποτελεί "ευλογία", εντούτοις ο ίδιος είναι κάπως προβληματισμένος, αφού καλείται στα μέσα της σεζόν να διαχειριστεί μία νέα κατάσταση: " Έχω μία φιλοσοφία και κανόνες. Όταν κάνεις τόσες αλλαγές παικτών μέσα στην σεζόν η φιλοσοφία σου χάνεται και πρέπει να την ξαναφτιάξεις" δήλωσε αρχικά ο Ζντοβτς, για να συμπληρώσει στην συνέχεια: " Ούτε εγώ έχω ενέργεια, αφού χάλασα ενέργεια για να φτιάξω τα πράγματα και να βρούμε χημεία. Με κάποιον τρόπο κερδίζουμε ακόμα και θα φανεί που πάμε στα επόμενα παιχνίδια. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια είναι να κερδίζουμε βέβαια. Πλέον έχουμε πιο πολυ βάθος όμως, κάτι που φάνηκε και σήμερα. Μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερο ροτέισον και αυτό είναι καλό. Ίσως στο τέλος να κερδίσουμε αγώνες χάρη σε αυτό το βάθος, αφού θα έχουμε “φρέσκους” παίκτες στο παρκέ και θα μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα στο παρκέ".

Όσο για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Σλοβένος τεχνικός τόνισε ότι " ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Περίμενα ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ειναι σε καλό ρυθμό, παίζει καλά τον τελευταίο καιρό και είναι καλή ομάδα. Από την άλλη πλευρά, εμείς είχαμε κάποια προβλήματα, “γλυκά” προβλήματα, αφού τον τελευταίο μήνα προσπαθούμε να ξαναβρούμε χημεία εκτός από το να ετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι. Ξεκινησαμε πολύ άσχημα σε αμυνα και επίθεση, ήμασταν εγωιστές, δεν είχαμε ενέργεια, βρισκόμασταν στο μηδέν. Σιγά-σιγά όμως αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα στην δεύτερη περιοδο και στο δεύτερο ημίχρνο ήμασαν καλοί. Ο ΠΑΟΚ έβαλε μερικά μεγάλα σουτ, αλλά εμείς αντιδράσαμε και διατηρήσαμε την απαραίτητη απόσταση στο σκορ που χρειαζόμασταν προκειμένου να κερδίσουμε στο τέλος".

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στάθηκε και αυτός με την σειρά του στο πόσο σκληρή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ: " Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι μία οργανωμένη ομάδα, κόντρα στην οποία πρέπει να τα δώσεις όλα για να κερδίσεις, αφού δεν σου χαρίζει τίποτα. Δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αυτά που έπρεπε στο τέλος και θεωρώ ότι αξίζαμε αυτή τη νίκη".

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, δήλωσε από την πλευρά του: “ Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι επειδή παίζαμε κόντρα σε μία ομάδα με καλό ρόστερ και μάλιστα στην έδρα της. Ήρθαμε όμως να καταθέσουμε την ψυχή μας και να παίξουμε όσο πιο ορθολογιστικά γινόταν προκειμένου να βγάλουμε την ΑΕΚ από το παιχνίδι της στην επίθεση και να εκμεταλλετούμε τις αδυναμίες της στην άμυνα.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ήμασταν καλοί, ωστόσο στην συνέχεια όσο περνούσε η ώρα κουραστήκαμε, ενώ ανέβασε και την απόδοσή της η ΑΕΚ. Ταυτόχρονα, δε μπορουσαμε να παιξουμε την άμυνα που θέλαμε λόγω και των φάουλ που είχαμε φορτωθεί, χάσαμε τον Σάιμποερτ, ενώ και στην επίθεση δεν είχαμε καθαρο μυαλο. Πιστεύω ότι κάναμε παιδιαριώδη λάθη στο δέυτερο ημίχρονο, δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ανοίξει το γήπεδο και να τρέξει, κάτι που δεν πρεπει να κανεις όταν παίζεις απέναντί της”.

Ο Κιθ Κλάντον στάθηκε και αυτός στο πόσο δυνατό ήταν το παιχνίδι: “ Ήταν δύσκολο παιχνιδι κόντρα σε μία δυνατή ομάδα. Και οι δύο δεν είχαμε ξεκουραστεί επειδή μεσοβδόμαδα είχαμε υποχρεώσεις στο Basketball Champions League. Παλέψαμε και οι δύο πολύ σκληρά. Στο τέλος εμείς κάναμε κάποια λάθη σε άμυνα και επίθεση. Έπρεπε να κάνουμε καλύτερα τα μικρά πράγματα που θα μας έδιναν τη νίκη. Θεωρώ ότι χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Ήταν σκληρό για εμάς που χάσαμε τον Σάιμπερτ σε ένα κρίσιμο σημείο, επειδή είναι παίκτης-κλειδί για την ομάδα μας. Ελπίζουμε να γυρίσει άμεσα. Ήταν ένα καλό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες”.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ