STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ζντοβτς: "Απαράδεκτη η χαλάρωση"

Ζντοβτς: "Απαράδεκτη η χαλάρωση"

Η ΑΕΚ απώλεσε διαφορά 17 πόντων κόντρα στην Κηφισιά και ο Γιούρι Ζντοβτς εξήγησε ότι η χαλάρωση των παικτών του ήταν απαράδεκτη.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με +17 πόντους στο 30' (63-46) ωστόσο επικράτησε της Κηφισιάς με το... αγχωτικό 76-73 ενώ ο Γιούρι Ζντοβτς στάθηκε στην συμπεριφορά των παικτών του.

Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση: "Είμαι ακόμα υπό την πίεση του αγώνα, παρ' όλα αυτά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Περιμέναμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Είχαμε σαν στόχο τρεις νίκες στα παιχνίδια αυτά. Κάναμε καλή προπόνηση και η αρχή του παιχνιδιού το έδειξε αυτό. Μπήκαμε χάνοντας το ρυθμό. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε αυτό. Παίξαμε πολύ επιθετική άμυνα. Ύστερα απ' αυτό χαλαρώσαμε, όπως έγινε και στην Πάτρα. Τότε κερδίζαμε με 30, τώρα με 17. Είναι απαράδεκτο αυτό. Παρ' όλα αυτά κερδίσαμε και έχουμε χρόνο να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με τον Άρη".

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της ομάδας κοντά στο καλάθι: "Αυτό που συνέβη ήταν αυτό που δεν ήθελα. Έτσι θα έρχονταν χωρίς καθόλου πίεση, ειδικά στην επίθεση. Θα είχαν ένα πλεονέκτημα. Έπαιξαν με 3 γκαρντ. Δεν μπορούσαμε έτσι να ματσάρουμε τα μαρκαρίσματα. Ήμασταν αρκετά αργοί. Η ομαδική μας άμυνα δεν ήταν σωστή. Δεν έπαιζαν με έξτρα πάσα, αλλά με έναν-με-έναν. Βάλαμε τους Μαυροκεφαλίδη και Μιλόσεβιτς στο 5 έχουμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έπαιξαν με παγίδες. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορείς να τα περιμένεις από πριν. Παρ' ολα αυτά δεχτήκαμε 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό ήρθε μέσω της άμυνας και αυτό προσπαθώ να τους πείσω, πως οι νίκες έρχονται μέσα από την άμυνα".

Για την αμυντική συμπεριφορά των περιφερειακών: "Έχουμε πρόβλημα στην άμυνα στο πικ εν ρολ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο μας δημιούργησε προβλήματα ο Στίγκερς, αλλά ο Γκριν πραγματικά πιέστηκε. Πήγε στην Ιταλία, μετά την Πάτρα, για να φέρει την οικογένειά του. Ήξερα πως δεν μπορούσα να περιμένω πολλά. Ο Κατσίβελης ήταν εκτός, ο Μπράουν δεν είναι πόιντ γκαρντ, πιο πολύ είναι δυάρι, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως παίξαμε άσχημα στην άμυνα".

Καλαμπόκης: "Θα διεκδικήσουμε το μάξιμουμ"

Ο Γιάννης Καλαμπόκης εξήγησε εκ μέρους των παικτών της ΑΕΚ: "Έγινε ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε απέναντι σε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Είμαστε αδικαιόλογητοι με τον τρόπο που προετοιμάσαμε το παιχνίδι. Είναι ολοφάνερο πως η πολύ καλή εμφάνιση στην Πάτρα λειτούργησε λίγο εις βάρος της καλής πνευματικής προσέγγισης αυτού του παιχνιδιού. Θα το αποβάλουμε. Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που μας ταιριάζει και θα συνεχίσουμε. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος πάλι χαλαρώσαμε. Η νίκη είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι στο επόμενο παιχνίδι έχουμε μία βδομάδα να προετοιμαστούμε. Πλέον θα διεκδικήσουμε το μάξιμουμ που μπορούμε, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι".

Για τον ρόλο του στο παιχνίδι της ΑΕΚ: "Το καλοκαίρι επειδή ήθελα να παίξω, δεν είναι κάτι που εάν δεν συνέβαινε θα με πείραζε. Αγαπώ το μπάσκετ είτε παίζω πολύ, είτε λίγο. Το σημαντικό είναι να είσαι θετικός. Εάν συνδυάζεται είναι καλό. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και ο καθένας να δίνει ό,τι καλύτερο έχει".

Παπαθεοδώρου: "Μεγάλη υπόθεση που επιστρέψαμε"

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: "Ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που έχει αρχίσει και βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει τα ματς. Πρώτα απ' όλα βασιζόμενη στην άμυνά της. Το είχαμε συζητήσει και θέλαμε να ξεπεράσουμε την πίεση. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό για εμάς, σκοράροντας σχεδόν 40 πόντους και κυρίως με τον τρόπο που βάζαμε καλάθι και ταυτόχρονα περιορίζοντας μέχρι ενός σημείου την ΑΕΚ.

Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Για να φανούμε ανταγωνιστικοί πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε διαφορετική στο δεύτερο μέρος και βρήκε λύσεις, δημιουργώντας μια διαφορά που στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, που για εμάς ήταν δύσκολο να επανέλθουμε. Βρήκαμε τις ψυχικές-σωματικές δυνάμεις παίζοντας καλύτερα. Εκμεταλλευτήκαμε τη χαλάρωση της ΑΕΚ και διεκδικήσαμε τη νίκη και εάν ήταν καλύτεροι στο τέλος θα την παίρναμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο μέγεθος και για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση που επιστρέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς συνεχίζουμε και έχουμε δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι το Σάββατο".

Για τα ψηλά σχήματα της Κηφισιάς τόνισε: "Εδώ υπάρχουν δύο απαντήσεις. Το κομμάτι με το χαμηλό σχήμα και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος μας έδωσε τα πλεονεκτήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρήσαμε πως θα μας πιέσει πολύ η ΑΕΚ και γι αυτό συνεχίσαμε το σχήμα που τελειώσαμε. Παίξαμε πολύ περιφερειακό μπάσκετ, αλλά είχαμε λίγες συγκεκριμένες λύσεις. Ανεξαρτήτως προσώπων αυτό που μετράει είναι ο χαρακτήρας και το πνεύμα της ομάδας. Υπάρχουν δύο παιχνίδια 19 και 20 ετών που επέστρεψαν στο παιχνίδι".

Για τον τραυματισμό του Πέταρ Πόποβιτς : "Ο Πόποβιτς δέχτηκε μια αγκωνιά, αλλά τώρα έκανε κάποια ράμματα και είναι καλά".

Ο Ντάστιν Χογκ επισήμανε "Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε επιθετικά από την αρχή και πήραμε προβάδισμα. Στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαμε νωθροί. Η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε και οι παίκτες της έβαλαν μεγάλα σουτ. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε στο παιχνίδι και τα καταφέραμε, αλλά είχαμε μια.. τρύπα στο τρίτο δεκάλεπτο και φάνηκε πως η προσπάθεια δεν έφτασε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ