STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Χρυσικόπουλος και ΠΑΟΚ "λύγισαν" τον Κολοσσό

Χρυσικόπουλος και ΠΑΟΚ "λύγισαν" τον Κολοσσό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με κορυφαίο τον Λίνο Χρυσικόπουλο που έκανε σπουδαία εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Κολοσσού και διασκέδασε τις εντυπώσεις από την ήττα του στη Λευκάδα.

Η ήττα από τη νεοφώτιστη Δόξα Λευκάδας, έφερε γκρίνια και απογοήτευση στις τάξεις του ΠΑΟΚ, όμως ο Σούλης Μαρκόπουλος ζήτησε ψυχραιμία. Ψυχραιμία γιατί είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και τέτοιες "γκέλες" είναι αρκετά λογικές, ακόμη και απέναντι σε μικρούς αντιπάλους. Ο Δικέφαλος του Βορρά μάζεψε τα κομμάτια του, νίκησε τον Κολοσσό (85-73) και ελπίζει πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Οι Ροδίτες, από την άλλη, γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμους αγώνες στη Stoiximan.gr Basket League μετά τη χαμένη πρεμιέρα απέναντι στο Ρέθυμνο.

Χρυσικόπουλος και ΠΑΟΚ "λύγισαν" τον Κολοσσό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο MVP

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έκανε εμφάνιση που άφησε υποσχέσεις για μεγάλη σεζόν. Σκόραρε 19 πόντους με 5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/4 βολές, μάζεψε 5 ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στα 22 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Ο 24χρονος φόργουορντ έχει πολύ μπάσκετ μέσα του και πλέον βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στις εννέα περισσότερες κατοχές που είχε ο ΠΑΟΚ και στους 34 πόντους που έδωσε το δίδυμο Χρυσικόπουλου - Τσόχλα ερχόμενο από τον πάγκο. Ο Κολοσσός, από την άλλη, δεν είχε έναν ρολίστα να τον σπρώξει, καθώς ο Άχονεν έδωσε μερικές λύσεις, αλλά οι Λιάπης, Γεωργαλής, Γουάτσον προσέφεραν ελάχιστα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 11 επιθετικά ριμπάουντ του ΠΑΟΚ, ήταν αυτά που του έδωσαν τις έξτρα κατοχές που χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου σούταρε με 45% από την περιφέρεια και είχε ξανά σε εξαιρετική κατάσταση τον Απόλλωνα Τσόχλα που θα είναι φέτος ο gamechanger της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Χρυσικόπουλος και ΠΑΟΚ "λύγισαν" τον Κολοσσό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σχεδόν πέντε λεπτά χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να πετύχει το πρώτο του καλάθι στο ματς, την ώρα που ο Κολοσσός είχε καλύτερη κυκλοφορία και πιο ψύχραιμες επιλογές στην επίθεση. Το 2-10 στο έβδομο λεπτό ήταν αποτέλεσμα της τρομερής αστοχίας των γηπεδούχων, που όμως συνήλθαν γρήγορα και έφεραν τον αγώνα στη μία κατοχή (13-16) στο τέλος της περιόδου. Οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν το κακό τους πρόσωπο, πήγαν στο +7 (37-30) στο ημίχρονο, ενώ ξεκίνησαν το δεύτερο με το πόδι στο γκάζι για να πάει η διαφορά στους 12 (43-31).

Τσόχλας και Χρυσικόπουλος έκαναν σπουδαία δουλειά, ο Γλυνιαδάκης συνέχισε να είναι συνεπής, αλλά και ο Κολοσσός δεν παράτησε το παιχνίδι. Ένα τρίποντο του Βασιλόπουλου μείωσε στο 57-49 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (61-51), πριν ο Μπέρι γράψει με βολές και τρίποντο το 63-56. Όταν λοιπόν οι Ροδίτες πήγαν να γίνουν απειλητικοί και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, ο Χρυσικόπουλος έβαλε δυο διαδοχικά καλάθια για το 70-61 στο 35' και ο Μιλιένοβιτς το 73-61 από τα 6μ.75 για να "κλειδώσει" τη νίκη για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 37-30, 61-51, 85-73

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέιλορ 6 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μιλιένοβιτς 6 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Γλυνιαδάκης 6, Μπράιαντ, Πέινερς 9 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Χρυσικόπουλος 19 (5/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Κόνιαρης, Τσόχλας 15 (3/5 τρίποντα, 5 ασίστ), Σάιμπερτ 12 (2), Καμάρας, Κλάντον 12.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS (Λυκογιάννης): Ρέντικ 8, Τσούκου 6 (1), Μπέρι 17 (3/4 τρίποντα, 4 ασίστ), Βασιλόπουλος 11 (2/8 σουτ, 5 ριμπάουντ), Χολ 13 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Λιάπης, Γεωργαλής 3 (1), Άχονεν 9 (3/5 τρίποντα), Ουάτσον 6.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ