STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Χρυσικόπουλος: "Επικίνδυνο το παιχνίδι με Λευκάδα"

Χρυσικόπουλος: "Επικίνδυνο το παιχνίδι με Λευκάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League δοκιμάζεται το Σάββατο (7/10) στην έδρα της νεοφώτιστης Δόξας Λευκάδας και ο φόργουορντ του "δικεφάλου" συνέστησε προσοχή, ενώ ο γκαρντ των νησιωτών Δημήτρης Τσαλδάρης τονίζει τον ιστορικό χαρακτήρα της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan.gr Basket League το Σάββατο (7/10), ώρα 17:00, στη Λευκάδα με αντίπαλο τη Δόξα. Άπαντες γνωρίζουν ότι ο "δικέφαλος του βορρά" είναι το απόλυτο φαβορί της συγκεκριμένης αναμέτρησης, καθότι οι νησιώτες έμαθαν ότι θα συμμετάσχουν στη μεγάλη κατηγορία μόλις στα μέσα Σεπτεμβρίου και ως εκ τούτου δεν έχουν προλάβει να χτίσουν την ομάδα τους και να βρουν την κατάλληλη χημεία τους.

Στα ενδιαφέροντα του παιχνιδιού, η μάχη των δύο πάγκων, καθώς εκεί συγκρούονται πατέρας και υιός, Σούλης και Χάρη Μαρκόπουλος τεχνικοί του ΠΑΟΚ και της Δόξας Λευκάδας αντίστοιχα. Παρότι η αποστολή των Θεσσαλονικιών μπορεί να φαίνεται σε πολλούς εύκολη, την άποψη αυτή δεν ασπάζεται ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ των "ασπρόμαυρων" τόνισε σε δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ τους κινδύνους που κρύβει η εν λόγω αναμέτρηση.

" Μετά από μία περίοδο σκληρής προετοιμασίας, μπαίνουμε στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και ξεκινάμε αυτό ακριβώς για το οποίο δουλεύουμε. Τους αγώνες. Είμαστε μία νέα ομάδα, με πολλά καινούρια πρόσωπα και δουλεύουμε καθημερινά για να αποκτήσουμε την χημεία που απαιτείται για να έχουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ξεκινάμε το πρωτάθλημα απέναντι σε μία ομάδα που μόλις τώρα δημιουργείται, σίγουρα δεν είναι έτοιμη, αλλά ο βαθμός επικινδυνότητας του αγώνα είναι μεγάλος. Δεν έχουμε σαφή εικόνα για τον αντίπαλο, η Λευκάδα δεν έκανε προετοιμασία, αλλά έχει έμπειρους παίκτες και θα χρειαστεί τεράστια προσοχή από όλους μας, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να κάνουμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και σε αυτά που πρέπει να κάνουμε για να καλύψουμε και το κενό του αρχηγού μας του Βαγγέλη Μαργαρίτη κι ελπίζω να μην χρειαστεί να παίξουμε και για τον Nenad. Είναι πολύ σημαντικό για όλους τους παίκτες να έχουν την υγεία τους κι αυτό ακριβώς εύχομαι τώρα που ξεκινά το πρωτάθλημα. Και για την ομάδα του ΠΑΟΚ, τα καλύτερα…"

Από την πλευρά των γηπεδούχων ο αρχηγός της Δόξας Δημήτρης Τσαλδάρης υπογράμμισε, μέσω του μπλογκ του στον ΕΣΑΚΕ, τον ιστορικό χαρακτήρα της αναμέτρησης για το νησί και την ομάδα.

Αναλυτικά το κείμενο του Δημήτρη Τσαλδάρη

Να φύγει ο κόσμος ευχαριστημένος

Η εφετινή σεζόν αρχίζει για την Δόξα Λευκάδας απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Για την ομάδα μας είναι ένα ιστορικό παιχνίδι, καθώς είναι το πρώτο στην Α1 και τυχαίνει να είναι κόντρα σε ένα μεγάλο μέγεθος όπως ο ΠΑΟΚ. Το όνομα και η ιστορία του αντιπάλου κάνει ξεκάθαρο σε όλους, το ποσό δύσκολο έργο έχουμε.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο και μια μπασκετική ταυτότητα, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να έχουμε στη διάρκεια της σεζόν. Σαφώς και είναι πολύ δύσκολο, γιατί οι προπονήσεις που έχουμε κάνει σαν ομάδα, μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Πέρα από αυτό, το όνομα και η ποιότητα του αντιπάλου, κάνει το παιχνίδι για εμάς πολύ δύσκολο.

Μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, ξέρουμε όλοι ότι μπαίνει σε κάθε ματς για να επιβάλει το ρυθμό του και να οδηγήσει το παιχνίδι εκεί που θέλει. Οπότε θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο μπορούμε πιο έτοιμοι να ‎απαντήσουμε στους προβληματισμούς που θα μας βάλουν. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο κόσμος που περιμένει πως και πως την έναρξη του πρωταθλήματος, να φύγει από το γήπεδο ευχαριστημένος.

Καλή αρχή με υγεία σε όλους.

Χάρης Μαρκόπουλος: "Να βγάλουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου"

Ο προπονητής των νεοφώτιστων σε συνέντευξη που είχε δώσει στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ, όταν ρωτήθηκε για το δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας του στην αρχή του πρωταθλήματος απάντησε ως εξής: " Εμείς βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθούμε να δούμε στον αντίπαλο, ποια είναι τα πλεονεκτήματά του και ποια είναι τα μειονεκτήματά του. Θα προσπαθήσουμε, να αντιμετωπίσουμε τα πλεονεκτήματά τους και να μπορέσουμε να βγάλουμε σε κάθε αντίπαλο της αδυναμίες του. Σίγουρα, οι αντίπαλοι αυτοί είναι πάρα πολύ ισχυροί. Έχουν πιο δυνατά ρόστερ. Έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς από εμάς. Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε μόνο την ομάδα μας και πως σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι, κάθε μέρα θα είμαστε βελτιωμένοι"

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ