STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Βραβεύσεις και δηλώσεις ενότητας!

Βραβεύσεις και δηλώσεις ενότητας!
INTIME SPORTS

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, ο ΕΣΑΚΕ βράβευσε τους κορυφαίους του περσινού πρωταθλήματος. Διαβάστε τι δήλωσαν αυτοί που έκαναν τη διαφορά αλλά και γιατί ξεχώρισε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος ήταν ο λόγος για τον οποίο βρέθηκαν όλοι απόψε (22/9) στο Μουσείο Μπενάκη. Πλην όμως ιδιαίτερη αξία είχαν όσα είπαν τα τιμώμενα πρόσωπα, αυτοί που ξεχώρισαν με την παρουσία τους -εντός κι εκτός παρκέ- την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Ο πρώτος που ανέβηκε στη σκηνή για να βραβευθεί για την (προσωπική) επιτυχία και την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" ήταν αρκετά λακωνικός λέγοντας: "Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και το βραβείο ανήκει σε όσους απαρτίζουν την ομάδα. Σε παίκτες, στους συνεργάτες μου και πάνω από όλα στη διοίκηση που στηρίζει την προσπάθειά μας. Εύχομαι η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε από πέρσι να έχει και συνέχεια. Να δούμε καλό μπάσκετ, να μην υπάρχει βία και να κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο".

Βραβεύσεις και δηλώσεις ενότητας!

Για να προχωρήσουμε μετά στα των παικτών, με τον Μπράιαντ Ντάνστον να έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος αμυντικός του περσινού πρωταθλήματος, αλλά να μην δίνει το "παρών" λόγω της παρουσίας του πλέον στην Αναντολού Εφές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντίθετα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρέθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, για να βραβευτεί ως μέλος της καλύτερης πεντάδας, λέγοντας -λακωνικά- πως "ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν. Εύχομαι υγεία και καλό πρωτάθλημα", με τον Κώστα Σλούκα (επίσης μέλος της καλύτερης πεντάδας) να προσθέτει: " Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Η περσινή ήταν μια περίεργη χρονιά. Ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Προσωπικά με τον κόουτς Σφαιρόπουλο έπαιξα το καλύτερό μου μπάσκετ στον Ολυμπιακό. Η άφιξή του έδωσε ώθηση στην ομάδα".

Αυτός που έκλεψε πάντως την παράσταση ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας, αλλά και ο αγαπημένος του γυναικείου κοινού. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ είπε αρχικά: "Ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με ψήφισαν", πριν κάνει... χαβαλέ με την προτίμηση που υπάρχει από το άλλο φύλλο προς το πρόσωπό του: "Εννοείται, για την καλύτερη πεντάδα (γέλια)! Εύχομαι υγεία, να μειωθούν τα φαινόμενα βίας και να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση στα γήπεδα. Τώρα, για το δεύτερο βραβείο, τι να πω; Να βελτιωθώ του χρόνου (γέλια); Υγεία σε όλους".

Related content

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την βράβευσή του ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και πιο Δημοφιλούς παίκτη στη λίγκα: "Η αγάπη του κόσμου δεν αλλάζει με τίποτα, με κανέναν τίτλο. Ευχή όλων να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, χωρίς βία στα γήπεδα. Εύχομαι και του χρόνου ο Ολυμπιακός έχει ανάλογη πορεία με την περσινή".

Ακολούθως ο Αλέξανδρος Βεζένκοφέστειλε VIDEO-μήνυμα από τη Βαρκελώνη ως μέλος καλύτερης πεντάδας, πιο Βελτιωμένος και MVP της λίγκας: "Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και όλους τους παλιούς συμπαίκτες και προπονητές για την υπέροχη χρονιά που είχαμε πέρσι με τον Άρη. Εύχομαι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με υγεία, και πολλές επιτυχίες για τον Άρη".

Κώτσης: "Να είμαστε στο Ρίο"

Πριν προχωρήσουμε βέβαια στα καθέκαστα βραβεύτηκαν οι Εθνικές ομάδες των Ανδρών και των Εφήβων (σ.σ.: μην ξεχνάμε πως φέτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Βόλου), με τον τιμ μάνατζερ Κώστα Κώτση να δηλώνει πως " στην αίθουσα βρίσκονται παιδιά που αξίζουν σεβασμό. Ξεχνούν... παραλίες, οικογένειες και διακοπές για το εθνόσημο. Εντάσσονται στην Εθνική ομάδα που έχει συνέπεια και συνέχεια. Επόμενος στόχος το Προολυμπιακό τουρνουά. Ευχή όλων να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ας γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υγεία σε όλους".

Χαλβατζάκης: "Αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο"

Ο πρώτος πάντως που πήρε τον λόγο ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, ο οποίος αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, είπε πως "η κλήρωση σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για το πρωτάθλημα που ξεκινά με πολύ καλές προοπτικές", για να συνεχίσει λέγοντας πως "πέρσι διαπιστώθηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση της προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα. Πάμε να σπάσουμε το ρεκόρ προσέλευσης τη νέα σεζόν. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενισχύθηκαν σημαντικότατα, όπως και οι ιστορικές ομάδες της χώρας. Αναφέρομαι σε ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ. Οι μισές ομάδες θα προέρχονται από την περιφέρεια. Το πρωτάθλημά μας θα έχει εκπροσώπηση σε όλη τη χώρα".

Βραβεύσεις και δηλώσεις ενότητας!

Εν συνεχεία δήλωσε πως "οι σημαντικότατες στιγμές των εθνικών μας ομάδες αλλά και οι αντίστοιχες επιτυχίες των ομάδων μας στις διεθνείς διοργανώσεις έχουν δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους φιλάθλους, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να εμβαθύνουμε", και κατέληξε λέγοντας: "Αγωνιστικές αντιπαλότητες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Πρέπει όμως να περιορίζονται στις 4 γραμμές του γηπέδου. Το μπάσκετ έχει προσφέρει πολλά. Θα συνεχίσει να προσφέρει με μια προϋπόθεση. Να είμαστε ενωμένοι. Οι φίλαθλοι περιμένουν ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, χωρίς βία στα γήπεδα. Εύχομαι σε όλους υγεία και καλή επιτυχία στις ομάδες μας".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ