STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Βεργίνης: "Μία δύσκολη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της"

Βεργίνης: "Μία δύσκολη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε τι έγραψαν οι Δημήτρης Βεργίνης και Λεωνίδας Κασελάκης στο προσωπικό τους blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, μία ημέρα πριν την αναμέτρηση του Απόλλωνα Πατρών με την Κηφισιά (27/2, 17:00).

Ο Απόλλων Πατρών αντιμετωπίζει την Κηφισιά (27/2, 17:00) σε ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι Δημήτρης Βεργίνης και Λεωνίδας Κασελάκης έγραψαν στο προσωπικό τους blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ τις σκέψεις τους πριν από την αυριανή αναμέτρηση στο κλειστό της Περιβόλας.

Το blog του Δημήτρη Βεργίνη

Άλλη μια δύσκολη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και για εμάς θα κλείσει με ένα καθοριστικό παιχνίδι, μέσα στην έδρα μας, με αντίπαλο την ομάδα της Κηφισιάς. Η αλήθεια είναι ότι την περασμένη Δευτέρα δεν παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε κόντρα στον Αρκαδικό, δώσαμε δικαίωμα και γνωρίσαμε μια ήττα που ελπίζω να μην μας κοστίσει στη συνέχεια. Όσες φορές και να δούμε και να αναλύσουμε το παιχνίδι θα καταλήξουμε στο ότι βρεθήκαμε όλοι σε πολύ άσχημη ημέρα και πιστεύω ότι στην ομάδα μας δεν αξίζουν τέτοιες εμφανίσεις.

Άλλωστε για να φτάσουμε μέχρι εδώ έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και πλέον μας μένουν λίγα βήματα ακόμα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ότι έγινε, έγινε λοιπόν στην Τρίπολη και δεν θα πρέπει να μένουμε πίσω. Μέσα από τα λάθη μας καλούμαστε να διορθωθούμε και να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Ο προσεχής αντίπαλος μας βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να μας πτοεί σε κανένα σημείο. Ο «νόμος» της Περιβόλας είναι γνωστός σε όλες της ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και αυτόν θα πρέπει να επιβάλλουμε και αύριο στο παιχνίδι με την ομάδα της Κηφισιάς. Η άμυνα, οι σωστές επιλογές στην επίθεση και η ενέργεια που θα πάρουμε από τον κόσμο μας είναι τρια από τα σημαντικά στοιχεία τα οποία θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο και εμείς καλούμαστε να το δείξουμε αυτό και μέσα στο γήπεδο. Πριν από έναν γύρο ακριβώς ξεκίνησε η αντεπίθεση για την ομάδα μας καθώς με τη νίκη μας μέσα στο Ζηρίνειο βάλαμε μπροστά τις μηχανές και καταφέραμε να καλύψουμε το χαμένο βαθμολογικό έδαφος.

Τότε, μια ημέρα πριν από εκείνο το παιχνίδι είχα πει μέσα από το blog ότι δίνουμε όρκο τιμής για νίκη. Το ίδιο λοιπόν θα επαναλάβω και σήμερα. Το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο για την πορεία της ομάδας μας στη συνέχεια του πρωταθλήματος και εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα και θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για αυτό. Ελπίζουμε ο κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα και να μας στηρίξει δίνοντας παλμό και δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα και εμείς να τους αποζημιώσουμε ανάλογα.

Το blog του Λεωνίδα Κασελάκη

Tο Σάββατο αντιμετωπίζουμε τον Απόλλωνα Πάτρας. O Απόλλων προέρχεται από κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα και αναμένεται να δει το ματς με μεγάλη σοβαρότητα και συγκέντρωση. Στο ματς του πρώτου γύρου είχαμε ηττηθεί στην έδρα μας,μια ήττα που μας είχε πειράξει ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε. Προφανώς, μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι με αυτό του Σαββάτου.

Παρατηρούμε ότι πλέον έχουν περιοριστεί τα διπλά στο πρωτάθλημα και ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν οι έδρες καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος. Στις ομάδες που οι διαφορές μεταξύ τους είναι ελάχιστες η φιλοξενούμενη ομάδα θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να καταφέρει να φύγει από το γήπεδο με το ροζ φύλλο αγώνα.

Θα πρέπει λοιπόν να περιορίσουμε τη δημιουργία των γκαρντ της Πάτρας και παράλληλα να τους πιέσουμε καθώς αυτό θα είναι το κλειδί για τη νίκη ειδικά τώρα που τους λείπει ο Nτίλαρντ καθώς ήταν το πρώτο βιολί και πρωταγωνιστής στις περισσότερες νίκες που κάνανε. Θα είναι πολύ σημαντικό να πάμε το ματς σε χαμηλό σκορ,να πάρουμε ψυχολογία από την άμυνα και να έχουμε υπομονή στην επίθεση. Πρέπει εμείς να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα ώστε να μην βάλουμε τον κόσμο της Πάτρας στην εξίσωση. Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σκληροί στα τελευταία λεπτά εκεί όπου κρίνονται τα περισσότερα παιχνίδια.

Παπαθεοδώρου: "Νίκη που, αν έρθει, θα είναι χρήσιμη"

Για την αναμέτρηση μίλησε κι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Κηφισιά, επισημαίνοντας: " Παίζουμε με έναν αντίπαλο ο οποίος έχει μεγάλη ανάγκη να κερδίσει το παιχνίδι κι αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει την προσπάθεια μας. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τις καλές μας εμφανίσεις με στόχο μια εκτός έδρας νίκη που θα μας φανεί πάρα πολύ χρήσιμη στο τέλος του πρωταθλήματος".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ