STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Βεργίνης: "Κομβικό παιχνίδι με Κολοσσό"

Βεργίνης: "Κομβικό παιχνίδι με Κολοσσό"

Ο Απόλλων Πατρών ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με ρεκόρ 0-2 και ο Δημήτρης Βεργίνης μίλησε για την κρισιμότητα του αγώνα με τον Κολοσσό (24/10, 17:00).

Ο Απόλλων Πατρών θα ψάξει την πρώτη του νίκη στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου (24/10, 17:00) και ο Δημήτρης Βεργίνης απεύθυνε κάλεσμα στους φίλους των "μελανόλευκων" να δώσουν το παρών στο κλεισό της Περιβόλας.

Το blog του Δημήτρη Βεργίνη

"Μία δύσκολη εβδομάδα σε πολλούς τομείς έφθασε στο τέλος της. Αρχικά είχαμε να διαχειριστούμε την ήττα από τον Κόροιβο Αμαλιάδας σε νεκρό χρόνο, καθώς επίσης και τον σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Νιφόρα, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός δράσης για οκτώ μήνες. Τέτοιοι τραυματισμοί μας στεναχωρούν, ενώ εκτός των άλλων είναι κρίμα, αφού ο Βασίλης είχε δουλέψει πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα και σίγουρα θα έδινε πολλά στην ομάδα.

Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε τίποτε άλλο από το να κοιτάξουμε μπροστά, αφού μας περιμένει ένα κομβικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου και πάλι στην έδρα μας. Και λέω κομβικό, διότι θέλουμε τη νίκη τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για βαθμολογικούς μιας και είμαστε από τις λίγες ομάδες του πρωταθλήματος που δεν έχουν γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης. Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα που έρχεται στην Πάτρα έχοντας στο «τσεπάκι» της μία πολύ σημαντική νίκη μέσα στην έδρα της επί του Ρεθύμνου και σίγουρα αυτό της έχει δώσει άλλο αέρα.

Από την πλευρά μας θα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και να παλέψουμε τόσο για τους ίδιους μας τους εαυτούς, όσο και για τον φίλαθλο κόσμο μας, τον οποίο απογοητεύσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Γι’ αυτό θέλουμε όλους τους Πατρινούς να σταθούν στο πλευρό μας, να μας εμψυχώσουν και να μας δώσουν το δικό τους παλμό από την κερκίδα. Μπορεί η απουσία του Βασίλη Νιφόρα, όμως επιστρέφει στη δράση ο βασικός σέντερ της ομάδας μας, ο Τόνι Γουντς και είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του Θανάση Παπαχατζή.

Νίκη και μόνο νίκη λοιπόν και σας περιμένουμε όλους το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο του Απόλλωνα, στην Περιβάλα.

Υ.Γ. Ποτέ μου δεν μπορούσα να φανταστώ τις στιγμές που θα ζούσα λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας. Η περασμένη Τετάρτη ήταν μια ξεχωριστή ημέρα τόσο για εμένα, όσο και για τους συμπαίκτες μου, αλλά και για τα υπόλοιπα στελέχη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μιας και η Πολιτεία μας βράβευσε για την επιτυχία μας αυτή. Έστω και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αποδείξαμε για ακόμη μία φορά περίτρανα ότι ο αθλητισμός είναι αυτός που μπορεί να δώσει χαρές στους Έλληνες.

Το blog του Γιαννούλη Λαρεντζάκη

"Γεια σας και πάλι φίλοι μου

Ερχόμαστε από ένα δύσκολο παιχνίδι με το Ρέθυμνο, στο οποίο όμως καταφέραμε να πάρουμε μία πολύ σημαντική νίκη, που μας έδωσε ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στο συγκεκριμένο ματς κάναμε ό,τι ακριβώς είχαμε προετοιμάσει. Βγάλαμε πολλή ενέργεια στο παρκέ, ενώ ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, ειδικά στο «ένας εναντίον ενός». Το «κλειδί» ήταν πως καταφέραμε να πάρουμε μία σημαντική διαφορά από το ξεκίνημα, την οποία και κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Δυστυχώς, το μελανό σημείο του παιχνιδιού ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Μιχάλη Καμπερίδη και έτσι εγώ, αλλά και η υπόλοιπη ομάδα θέλουμε να του ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός στα παρκέ.

Αυτή η εβδομάδα κύλησε γρήγορα για εμάς. Ωστόσο, με τη νίκη που πήραμε, η προετοιμασία μας εξελίχθηκε πιο άνετα και πιο ήρεμα. Ευτυχώς για άλλη μία φορά είμαστε όλοι υγιείς και δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι για το θετικό αποτέλεσμα.

Τώρα, όσον αφορά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Είναι ένας ματς ιδιαίτερο, πρώτον γιατί είναι εκτός έδρας. Από ‘κει και πέρα, το κακό είναι πως η ομάδα της Πάτρας έχει κάνει… δύσκολες ήττες, στο τέλος δηλαδή, με αποτέλεσμα να «καίγεται» για τη νίκη στο μεταξύ μας. Γενικά, είναι μία ομάδα που παίζει καλή άμυνα στο γήπεδό της και γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι από την αρχή. Πιστεύω πως θα γίνει ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και νικητής θα αναδειχθεί αυτός που θα είναι πιο εύστοχος από την περιφέρεια.

Γιαννούλης"

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ