STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Ο Καλάθης κάνει θαύματα"

Τζόρτζεβιτς: "Ο Καλάθης κάνει θαύματα"
INTIME SPORTS

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς εξήρε την σπουδαία εμφάνιση του Καλάθη και στάθηκε στην επιστροφή του Παππά. Φλεβαράκης: "Θέλαμε κάτι περισσότερο".

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τα Τρίκαλα με σκορ 77-64 στο ΣΕΦ, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Καλάθη που έκανε σπουδαία εμφάνιση, μετρώντας 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, στη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε πως αυτά που κάνει ο Έλληνας διεθνής γκαρντ είναι θαύματα.

Για την εντός έδρας νίκη τους επί των Τρικάλων BC: "Ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τη νίκη. Σεβαστήκαμε τα Τρίκαλα BC, με καλή συγκέντρωση και ετοιμότητα. Οι παίκτες μου είχαν καλή αμυντική συμπεριφορά και αυτό είναι που μας δίνει δύναμη, η άμυνα. Εάν είμαστε καλοί στην άμυνα έχουμε καλή επίθεση. Έτσι εξηγείται ότι είχαμε 32 πόντους στον αιφνιδιασμό, αν και αυτό το στοιχείο δεν είναι το σήμα κατατεθέν μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε λίγο και αυτό τα Τρίκαλα BC το εκμεταλλεύτηκαν, καθώς παίζουν καλή άμυνα. Ήμασταν, όμως, έτοιμοι για αυτό και στόχος ήταν να έχουμε κάτω από δέκα λάθη. Τελικά, κάναμε δώδεκα. Στο τέλος προσπαθήσαμε να έχουμε διαφορετικά σχήματα στο παρκέ, αλλά και να ξεκουράσουμε παίκτες όπως ο Ραντούλιτσα και ο Πάβλοβιτς που δεν έπαιξαν πολύ, ενώ ο Γιάνκοβιτς δεν έπαιξε καθόλου".

Για τα άστοχα σουτ: "Σίγουρα, περίμενα να έχουμε πιο πολλά εύστοχα σουτ. Βέβαια, το πιο σημαντικό ματς είναι την Παρασκευή (11/12) και ίσως η συγκέντρωσή μας πήγε προς τα εκεί. Είμαστε χαρούμενοι με τη νίκη. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα".

Για την απόδοση του Νικ Καλάθη: "Είναι αρκετά νέος, να μην κουραστεί (γέλια)! Σε κάθε προπόνηση και παιχνίδι κοιτάω να μη σπαταλώ την ενέργεια των παικτών μου. Για αυτό είναι σημαντική η επιστροφή του Παππά. Για αυτό έχω πει ότι ο τραυματισμός του Μποχωρίδη μας πλήγωσε. Ο Καλάθης από τη στιγμή που έσπασε το δάχτυλό του κάνει θαύματα. Έχει σπουδαία συμπεριφορά. Δεν ήθελε να χάσει ούτε την προπόνηση όταν έσπασε το δάχτυλο και, να χτυπήσω ξύλο, ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Είναι σπουδαίο παράδειγμα για όλους κι αυτό αγαπώ σε αυτόν, τη προσήλωσή του".

Χαραλαμπόπουλος: "Χάσαμε τη συγκέντρωση μας στο δεύτερο μέρος"

Από την πλευρά των παικτών του Παναθηναϊκού μίλησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος είπε τα εξής: "Παίξαμε με μια ομάδα αθλητική, που τρέχει στον αιφνιδιασμό. Αυτό θέλαμε να περιορίσουμε, ώστε να μην πετύχουν εύκολα καλάθια και να είμαστε καλοί στο πέντε εναντίον πέντε. Το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Χάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο τη συγκέντρωσή μας, αλλά νικήσαμε. Καλή επιτυχία στα Τρίκαλα".

Φλεβαράκης: "Θέλαμε κάτι περισσότερο"

Από την πλευρά των Τρικάλων, ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης, είπε τα εξής: "Όταν παίζεις με ομάδες επιπέδου Παναθηναϊκού φαίνεσαι καλός ή κακός ανάλογα με το πως εμφανίζεται ο αντίπαλος. Θέλαμε, πάντως, να πάρουμε περισσότερα από αυτό το παιχνίδι, καθώς ο Παναθηναϊκός προερχόταν από τη πολύ μεγάλη νίκη με την Μπαρτσελόνα.

Δουλέψαμε στην άμυνα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, η οποία λειτούργησε καλά. Ωστόσο, εάν έχεις τόσα πολλά λάθη κι αυτά καταλήγουν σε αιφνιδιασμούς του αντιπάλου και σουτάρεις με αυτό το ποσοστό, ειδικά από το τρίποντο, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα και δεν μπορείς να δημιουργήσεις προβλήματα. Θέλαμε κάτι περισσότερο, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε και κοιτάζουμε τα επόμενα σημαντικά παιχνίδια που έχουμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ