STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τζόρτζεβιτς: "Δεν φοβάμαι ποτέ..."

Τζόρτζεβιτς: "Δεν φοβάμαι ποτέ..."
INTIME SPORTS

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κατέστησε σαφές πως ουδέποτε στη διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών πίστεψε πως ο Παναθηναϊκός θα ηττηθεί, την ώρα που ο Κώστας Μέξας έκανε λόγο για γλυκόπικρη γεύση από το αποτέλεσμα.

Λίγο έλειψε να "σπάσει" το εντός των συνόρων αήττητο του Παναθηναϊκού, αλλά το 13-0 σερί που "έτρεξαν" οι "πράσινοι" στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα τους βοήθησαν να σώσουν την παρτίδα. Παρά το γεγονός πως ο Απόλλων Πατρών βρέθηκε μπροστά στο σκορ (78-77) στο 35'14'' και έδειχνε ικανός για τη νίκη, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ουδέποτε πίστεψε πως η ομάδα του θα ηττηθεί.

Ο λόγος; " Δεν φοβάμαι ποτέ. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλόγιό μου. Άμα χάνεις χάνεις από μια καλύτερη ομάδα και μετά το τέλος του αγώνα δίνεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Ήταν ένα δίκαιο ματς και για τις δύο πλευρές", απάντησε σε σχετική ερώτηση, για να αναφερθεί εν συνεχεία στα της αναμέτρησης:

" Είναι πάντα ωραίο να παίζεις μπροστά σε τέτοια ατμόσφαιρα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Κάθε εκτός έδρας ματς είναι σημαντικό. Ιδιαίτερα μετά την ήττα μας στην Ευρωλίγκα έπρεπε να αντιδράσουμε. Ήταν σημαντικό το ότι οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα. Έβαλαν τον εαυτό τους μπροστά και δεν έδωσαν δικαίωμα για απώλειες. Αυτή η συμπεριφορά μου άρεσε εναντίον μιας ομάδας που ήταν πολύ καλά διαβασμένη για το σημερινό ματς. Προσπαθήσαμε να διασπάσουμε την άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος έβαλε μεγάλα σουτ. Η αντίδραση και η αυτοπεποίθηση είναι σημαντική ώστε να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια. Αυτού του είδους τα ματς μας βοηθούν".

Ενώ δεν παρέλειψε να " δώσω συγχαρητήρια στον Απόλλων γιατί έπαιξε πολύ καλά. Αυτή ήταν η βασική αρχή του Νέισμιθ. Ονόμασε το άθλημα basketball γιατί η ουσία του είναι να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι. Τόσο απλό", την ώρα που σε ερώτηση για το αν τα πολλά ταξίδια επηρεάζουν την απόδοση των "πρασίνων", διευκρίνισε:

" Αυτή είναι η δουλειά μας. Είναι η πιο όμορφη δουλειά στον κόσμο. Έχουμε πάει σε 18 πόλεις σε 40 ημέρες. Είμαστε πιο πολύ στο αεροπλάνο παρά στο κρεβάτι μας. Αν με ρωτήσετε αν ξέρω την Αθήνα θα σας απαντήσω ότι δεν την ξέρω. Πέντε φορές έχω βγει με τη γυναίκα μου στην Αθήνα. Είναι σκληρό για τα παιδιά να ταξιδεύεις και να παίξεις αλλά το καταλαβαίνουν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τον επόμενο μήνα θα παίξουμε αρκετά στο γήπεδό μας, θα κερδίζουμε και όλα θα είναι εντάξει. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες".

Τέλος κλήθηκε να σχολιάσει το ατυχές περιστατικό όπου δέχθηκε στην πλάτη του το ξύλο με το οποίο ένας φίλαθλος χτυπούσε το τύμπανο και μετά του ζήτησε συγγνώμη: " Δέχομαι ότι είναι λάθος αλλά πείτε του την άλλη φορά πως θα είναι καλύτερο να παίζει τρομπέτα. Πάρτε του τα τύμπανα".

Από την πλευρά του, ο Νικ Καλάθης υποστήριξε: " Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι εν μέσω μιας πολύ όμορφης ατμόσφαιρας. Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Γνωρίζαμε πως θα ήταν ένα σκληρό ματς. Ξεκινήσαμε καλά και έπρεπε να διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Ο Απόλλωνας σκόραρε κάποια μεγάλα σουτ και πλησίασε στο σκορ. Ευτυχώς στο τέλος βάλαμε και εμείς κάποια μεγάλα σουτ και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα παιχνίδι που θα μας βοηθήσει εν όψει της συνέχειας. Θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα".

Μέξας: "Οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού έκριναν το παιχνίδι"

Τζόρτζεβιτς: "Δεν φοβάμαι ποτέ..."
INTIME SPORTS

ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος και μας κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την εμφάνιση μας στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαμε καλή επικοινωνία χάσαμε πολλά ριμπάουντ και αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει αυτά που θέλει. Νομίζω ότι η εικόνα μας η αμυντική στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή και ήταν και πολύ μακριά από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Αντίθετα στην επίθεση μετά το ξεκίνημα βρήκαμε λύσεις γυρίσαμε τη μπάλα, βρήκαμε ανοικτά σουτ και βάλαμε μεγάλα σουτ και νομίζω ότι η διαφορά των τεσσάρων πόντων στο πρώτο ημίχρονο μας κολακεύει", ενώ πρόσθεσε:

" Στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά ήμασταν κοντά σε αυτό που θέλαμε. Ήμασταν πιο επιθετικοί στη μπάλα και είχαμε καλύτερες συνεργασίες και σίγουρα από το 22ολεπτό μέχρι το 35ολεπτο είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Στο τέλος ότι λάθος κάναμε το πληρώσαμε. Νομίζω ότι και η κούραση έπαιξε κάποιο ρόλο όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για εμάς γιατί κάθε παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά και θέλουμε να γίνουμε ομάδα η οποία παίζει και διεκδικεί μέχρι το τέλος στον ίδιο ρυθμό. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είμαστε 100% για 40 λεπτά. Πρέπει να βελτιωθούμε να γίνουμε καλύτεροι και στην πορεία να κερδίσουμε τα παιχνίδια που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Αναφερόμενος στο "τριφύλλι" και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, έσπευσε να τους ευχηθεί καλή συνέχεια, για να τονίσει πως " είναι μεγάλη τιμή για εμένα που κάθομαι δίπλα σε αυτή την τεράστια προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ και εύχομαι τα καλύτερα. Σίγουρα αφήνει γλυκόπικρη γεύση το αποτέλεσμα. Πάντα νομίζεις και πιστεύεις όταν μπορείς να κερδίσεις όμως στο τέλος οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού έκαναν βήμα μπροστά και με 2-3 μεγάλα σουτ πήραν το παιχνίδι".

Τέλος, ο Τόνι Μέιερ δήλωσε: " Είναι συναρπαστικό να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα και με τόσο πολύ κόσμο. Βρεθήκαμε σε καλή ημέρα είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση και βάλαμε μεγάλα σουτ όμως αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε όπως θα θέλαμε. Παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος και σίγουρα έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Αυτή η εμφάνιση μας έδωσε καλή ψυχολογία η οποία θα μας βοηθήσει για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε. Είναι η δεύτερη εβδομάδα με το νέο μας προπονητή μας και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα είμαστε καλύτεροι".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ