STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τζόουνς: "Ο ΜακΦάντεν άξιζε να πάρει μόνος του το MVP"

Τζόουνς: "Ο ΜακΦάντεν άξιζε να πάρει μόνος του το MVP"

Ο Θάντους ΜακΦάντεν και ο Κάμερον Τζόουνς μίλησαν στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ για το βραβείο του MVP που μοιράστηκαν μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής.

Δύο MVPs δεν συναντάμε συχνά στη Stoiximan.gr Basket League. Πολύ περισσότερο δε από την ίδια ομάδα! Κι όμως συνέβη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, αφού ο Θάντους ΜακΦάντεν και ο Κάμερον Τζόουνς συγκέντρωσαν αμφότεροι 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του πρωταθλήματος και μοιράστηκαν έτσι το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

Ο μεν Μακ Φάντεν είχε στο ντεμπούτο του με την Κύμη 35 πόντους (με 6/6 βολές, 4/4 δίποντα, 7/11 τρίποντα), δύο ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κερδισμένα φάουλ, 4 φάουλ εναντίον, ένα κλέψιμο και ένα λάθος σε 40’30’’. Ο Τζόουνς, από τη μεριά του, πέτυχε 28 πόντους (με 2/2 βολές, 10/16 δίποντα, 2/4 τρίποντα) και είχε ακόμα οκτώ ριμπάουντ, 4 ασίστ, 6 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος σε 37’49’’.

Οι δύο Αμερικανοί της Κύμης έγιναν οι πρώτοι συμπαίκτες που μοιράστηκαν το βραβείο του MVP μετά τους Ντιόντε Κρίστμας και Ζακ Ράιτ από την 20ή αγωνιστική της σεζόν 2011-12, όταν είχαν συγκεντρώσει 31 βαθμούς στην εκτός έδρας νίκη της κρητικής ομάδας επί του Αμαρουσίου (92-80).

Διαβάστε τη συνέντευξη των δύο παικτών στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

- Τι σημαίνει για εσάς, δύο συμπαίκτες στην Κύμη, η ανάδειξη σας ως STOIXIMAN.GR MVP της 7ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League σε συνδυασμό με την πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν και «παρθενική» εκτός έδρας στην σύντομη ιστορία της στην «μεγάλη κατηγορία»;

Θάντους ΜακΦάντεν:" Το συναίσθημα του ότι αναδείχθηκα MVP μαζί με τον συμπαίκτη μου τον Κάμερον είναι ακόμα καλύτερο. Ο Καμ έπαιξε εξαιρετικά και ήταν ένα από τους κύριους λόγους που κερδίσαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτόν. Όλοι πάντως είχαν σημαντικό μερίδιο στην νίκη. Ήταν μια ομαδική επιτυχία! Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ωραίο να αναδεικνύεσαι πολυτιμότερους παίκτης της αγωνιστικής, αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι πήραμε τη νίκη. Την χρειαζόμασταν πραγματικά ως ομάδα για να επιτύχουμε τους στόχους μας, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Η ομάδα και η οικογένεια είναι αυτά που μετράνε για εμένα ".

Κάμερον Τζόουνς: " Σημαίνει πολλά για εμένα ότι μαζί με τον Θαντ μοιραζόμαστε τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής. Είμαι πολύ χαρούμενος που μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μας καταφέραμε να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει μια σημαντική νίκη. Ήταν η πρώτη μας νίκη στην σεζόν, η οποία ήταν και η πρώτη της ομάδας σε εκτός έδρας ματς στην κατηγορία, οπότε αυτή η αγωνιστική έχει μεγάλη σημασία για τον Σύλλογο. Θεωρώ πάντως ότι ο Θαντ έπαιξε τόσο καλά που δικαιούταν να αναδειχθεί μόνος του MVP! Όπως και να έχει, είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα ".

Τζόουνς: "Ο ΜακΦάντεν άξιζε να πάρει μόνος του το MVP"

- Θάντους πως παρουσιάστηκες τόσο έτοιμος στο ντεμπούτο σου με την Κυμη;

Θ.Μ.: " Προπονηθήκαμε πολύ σκληρά αυτές τις δύο εβδομάδες, ο προπονητής μας προετοίμασε λες και παίζαμε έναν τελικό! Δίνω τα εύσημα στο προπονητικό επιτελείο, στον γυμναστή και στην διοίκηση για τον τρόπο που μας ετοίμασαν για αυτό το παιχνίδι, μας κράταγαν συνεχώς σε εγρήγορση. Ο κόουτς είχε εντοπίσει όλες τις αντιξοότητες της αναμέτρησης και μας είχε δείξει τον τρόπο για να τις αντιμετωπίσουμε "!

- Κάμερον, θεωρείς ότι η νίκη επί του Πανιωνίου Βίκος Cola θα δώσει ώθηση στην Κύμη για την συνέχεια της σεζόν;

Κ.Τ.: " Πιστεύω ότι η νίκη θα μας δώσει σίγουρα ώθηση, αφού το ότι δεν είχαμε κερδίσει μέχρι τώρα κανένα παιχνίδι έριχνε μεγάλο ψυχολογικό βάρος στις πλάτες μας. Τώρα μπορούμε να παίξουμε πιο απελευθερωμένοι, να είμαστε καλύτεροι ως ομάδα και να εντάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους νέους μας παίκτες ".

- Έχετε αγωνιστεί και οι δύο στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΜακΦάντεν στον ΠΑΟΚ και ο Τζόουνς στον Αρκαδικό. Γιατί αποφασίσατε να επιστρέψετε στην Ελλάδα;

Θ.Μ.: " Ο τρόπος προσέγγισης από τον προπονητή και από την διοίκηση έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου να επιστρέψω στην Ελλάδα. Είχαμε πολύ καλή επαφή από την πρώτη μας επικοινωνία. Επιπλέον, μου αρέσει το πόσο ανταγωνιστικό είναι εδώ το πρωτάθλημα και ήθελα να γίνω ξανά μέρος του ".

Κ.Τ: " Ήθελα να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα επειδή μου αρέσει ο τρόπος που παίζεται το άθλημα εδώ, νομίζω μου ταιριάζει. Επίσης, αισθάνομαι πολύ άνετα να συνεργάζομαι με τον κόουτς Καστρίτη, με έχει διδάξει πολλά και ξέρει τον τρόπο να παίρνει από εμένα ως παίκτη ότι περισσότερο γίνεται ".

- Τι μπορεί να καταφέρει η Κύμη στην STOIXIMAN.GR Basket League της φετινής σεζόν;

Θ.Μ.: " Εκείνο που κοιτάμε εμείς είναι την κάθε μας προπόνηση και το κάθε ένα παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν μου αρέσει να κοιτάω πολύ μπροστά , αλλά από όσα έχω δει στις προπονήσεις μας κατά την γνώμη μου είμαστε ομάδα πλέι οφ. Έχουμε πολλές δυνατότητες και πολύ δυνατό χαρακτήρα, εντός και εκτός παρκέ. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να παλεύουμε κάθε ματς, πραγματικά πιστεύω ότι θα έχουμε πολλές πιθανότητες για να μπούμε στα πλέι οφ ".

Κ.Τ.: " Ο στόχος της ομάδας μας ήταν να μπούμε στα πλέι οφ και ακόμα προσπαθούμε να τον επιτύχουμε. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο στο πρωτάθλημα και θέλουμε να παίζουμε συνεχώς δυνατά, να μαχόμαστε διαρκώς στο γήπεδο και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε ".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ