STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τσουμάνης & Μαντζούκας: Το απόγευμα που δεν θα ξεχάσουν ποτέ

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÑÏÌÇÈÅÁÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ανδρέας Τσουμάνης πέτυχε τους πρώτους πόντους του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, ενώ ο Λευτέρης Μαντζούκας ξεχώρισε στα 31'11'' που βρέθηκε στο παρκέ του ΣΕΦ (VIDEO).

Το απόγευμα της 13ης Μαΐου 2018 θα το θυμούνται για καιρό ο Ανδρέας Τσουμάνης κι ο Λευτέρης Μαντζούκας. Ο πρώτος γιατί πέτυχε τους πρώτους πόντους της καριέρας του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, ο δεύτερος γιατί πάτησε το παρκέ του ΣΕΦ για 31'11'' και ξεχώρισε.

Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, οι απουσίες λόγω τραυματισμών και η ανάγκη για ξεκούραση των "βασικών" παικτών εν όψει των playoffs, έφεραν τους δύο μικρούς για αρκετή ώρα στην... πρώτη γραμμή της μάχης. Ο πρώτος έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των "ερυθρολεύκων" προ τεσσάρων ημερών ( απέναντι στον Γυμναστικό Λάρισας ), αλλά έπρεπε να περιμένει λίγο έως ότου πετύχει τους πρώτους πόντους του.

Τα κατάφερε κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας στα 11'26'' που χρησιμοποιήθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Σημείωσε 7 πόντους με 2/4 δίποντα και 1/1 τρίποντο, δίνοντας έναν καλό λόγο στον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ να τον χειροκροτήσει -κι ενδεχομένως να ψάξει λίγα περισσότερα πράγματα για εκείνον.

Στην αντίπερα όχθη, ο Λευτέρης Μαντζούκας ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα των φιλοξενούμενων και -η αλήθεια είναι ότι- μόνο... ψαρωμένος δεν έδειξε. Είχε φάει άλλωστε την "κρυάδα" προ τριμήνου , όταν ο Προμηθέας Πάτρας υποδέχθηκε τον Πανιώνιο Βίκος Cola. Γι αυτό ενδεχομένως να ήταν τόσο έτοιμος από πνευματικής άποψης στο διάστημα που αγωνίστηκε κόντρα στους "ερυθρολεύκους". Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί που γεννήθηκε το 2003 να πατήσει το συγκεκριμένο παρκέ για 31'11'' (λιγότερο μόνο από τον Πέτρο Γερομιχαλό των 31'47''), πόσω μάλλον να πετύχει 12 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα.

Η... άνεσή του δεν αποτυπώθηκε μόνο στην παραγωγικότητα, αλλά στην εν γένει παρουσία του στο παιχνίδι. Έφτασε στο σημείο να δώσει no look pass στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, δείγμα του ταλέντου και της αυτοπεποίθησης.

Οι δύο πιτσιρικάδες θα έχουν έναν καλό λόγο για να μην ξεχάσουν ποτέ το απόγευμα της 13ης Μαΐου 2018, όπως επίσης τα Ιωάννινα να περηφανεύονται για το γεγονός πως "γέννησαν" δύο παίκτες με πλούσιο ταλέντο και υψηλές δυνατότητες. Γιατί πέραν όλων των άλλων, υπάρχει κι ο τόπος καταγωγής να συνδέει τους δύο παίκτες...

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ