STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τσιάρας: "Η αθλητική παιδεία και ο "τελικός" με το Ρέθυμνο"

Τσιάρας: "Η αθλητική παιδεία και ο "τελικός" με το Ρέθυμνο"

Ο Γιώργος Τσιάρας αναφέρθηκε στην σημασία της αναμέτρησης των Τρικάλων κόντρα στο Ρέθυμνο την Δευτέρα (22/2, 17:00), ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος εκθείασε το Copa del Ray.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το παιχνίδι της Δευτέρας (22/2, 17:00) για τα Τρίκαλα, τα οποία και θα αντιμετωπίσουν το Ρέθυμνο στο γήπεδο τους, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι Γιώργος Τσιάρας και Χάρης Γιαννόπουλος ανανέωσαν τα προσωπικά τους blog στον ΕΣΑΚΕ μιλώντας για το ματς.

Το blog του Γιώργου Τσιάρα στον ΕΣΑΚΕ (Τρίκαλα):

"Η αθλητική παιδεία και ο «τελικός» με το Ρέθυμνο

Γεια χαρά,

Από φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και προσπαθώ πάντα να βλέπω το καλό. Αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, παρακολουθώντας κάποιους αγώνες από το Final Eight της Ιταλίας, αλλά ακόμη πιο πολύ από το πάντα ανταγωνιστικό και συναρπαστικό ισπανικό Copa del Rey, εντυπωσιάστηκα για ακόμη μια φορά. Γήπεδα γεμάτα κόσμο με φοβερή ατμόσφαιρα που διαφημίζουν την κουλτούρα κάθε χώρας παντού μέσω του αθλητισμού.

Δε θέλω να πω πραγματικά ότι εμείς σαν Έλληνες δεν μπορούμε να κάνουμε και να διοργανώσουμε τέτοιους θεσμούς, γιατί πραγματικά δεν το πιστεύω. Απλά απορώ αν οι άνθρωποι του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικά είναι ευχαριστημένοι με τα άδεια γήπεδα στους τελικούς Κυπέλλων και Πρωταθλημάτων της χώρας μας.

Ρητορική είναι η ερώτηση. Φυσικά και δεν είναι πιστεύω. Απλά ας κάνουν κάτι δραστικό. Όλες οι χώρες αξιοποιούν τους παίκτες που σταμάτησαν την αγωνιστική τους δράση και ήδη αυτοί προσφέρουν με την προσωπικότητα και τις γνώσεις τους. Ας το κάνουμε και εμείς. Προσωπικότητες όπως ο Παπαλουκάς,ο Ρεντζιάς, αργότερα ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Ζήσης μπορούν να αλλάξουν την αθλητική μας παιδεία προς το καλύτερο.

Όσο για τον αγώνα μας τη Δευτέρα απέναντι στο Ρέθυμνο, είναι τελικός για εμάς.και σαν τελικός που είναι περιμένουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο γήπεδο μας από τους φιλάθλους μας για να παλέψουμε για τη νίκη που θα μας κάνει όλους χαρούμενους!!"

Το blog του Χάρη Γιαννόπουλου στον ΕΣΑΚΕ (Ρέθυμνο):

"Το καλύτερο τουρνουά της Ευρώπης

Από την στιγμή που ξεκίνησε το Copa del Rey δεν είχα χρόνο να παρακολουθήσω ούτε τη Γιούβε απέναντι στη Μπολόνια. Η πρώτη μέρα ξεκίνησε εντυπωσιακά, αφού είχε δύο εκπλήξεις, με τη Μπιλμπάο να στέλνει την Μπάρτσα… σπίτι της και το ίδιο να γίνεται στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας με τη Γκραν Κανάρια να κερδίζει τη Βαλένθια.

Ο θεσμός του Κυπέλλου στην Ισπανία διεξάγεται σε μια πόλη και συμμετέχουν οι ομάδες που τερματίζουν στις 8 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο. Η ομάδα της πόλης που διεξάγεται το Κύπελλο συμμετέχει αυτόματα στη διοργάνωση. Έτσι υπάρχει περίπτωση, όπως έγινε φέτος, να μη συμμετέχει η ομάδα που θα τερματίσει 8η αν η διοργανώτρια τερματίσει σε χαμηλότερη θέση από αυτή. Η πόλη που πραγματοποιείται φέτος το Κύπελλο είναι στο μέγεθος της Πάτρας περίπου και παραθαλάσσια επίσης. Οπότε φανταστείτε την ατμόσφαιρα που υπάρχει κατά τη διάρκεια του τετραήμερου με φιλάθλους 8 διαφορετικών ισπανικών ομάδων. ΜΑΓΕΙΑ.

Επιστρέφοντας λοιπόν στα αγωνιστικά η δεύτερη μέρα δεν είχε εκπλήξεις αλλά επικράτησαν τα φαβορί. Στα ημιτελικά η Ρεάλ απέκλεισε δύσκολα την Λαμποράλ και πέρασε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Γκραν Κανάρια και τον θρύλο των πάγκων Αΐτο Ρενέσες. Μιλάμε για έναν προπονητή άγνωστο στο σημερινό μπασκετικό κοινό αλλά θρύλο του αθλήματος. Ο προπονητής αυτός μετράει 4 δεκαετίες στους πάγκους, αλλάζοντας το μπάσκετ στην Ισπανία. Ο τελικός πολύ πιθανό να βρει νικητή την Ρεαλ αλλά θα ήθελα πολύ να δω τον θρύλο Αΐτο να σηκώνει την κούπα και να συνεχίζει τις επιτυχίες".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ