STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τρίτη νίκη για το Ρέθυμνο

Τρίτη νίκη για το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο διατήρησε το αήττητο στο γήπεδο του, καθώς νίκησε το Λαύριο 88-79, έχοντας κορυφαίους τους Αρνολντ, Τάλτον, Φιτζπάτρικ και τον πολύ καλό Γιαννόπουλο του δεύτερου ημιχρόνου.

Τα εύκολα λάθη λίγο έλειψε να στοιχίσουν στο Ρέθυμνο. Δεν συνέβη όμως. Οι Κρητικοί είχαν περισσότερες λύσεις στην επίθεση, έλεγξαν το παιχνίδι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να καταβάλουν το σκληροτράχηλο Λαύριο με 88-79, φτάνοντας τις τρεις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές στη Stoiximan.gr Basket League.

Ο MVP

Ο Γκάρι Τάλτον ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί του το ίδιο έκανε και το Ρέθυμνο. Ο γκαρντ της κρητικής ομάδες πέτυχε 11 από τους 17 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και μόνο ένα λάθος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα που έκαναν οι γηπεδούχοι στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Το Λαύριο μόλις είχε ρίξει τη διαφορά στο καλάθι (63-61) με 7'18'' να απομένουν για το τέλος, ωστόσο σε εκείνο το σημείο οι Τάλτον, Εντουαρντς σημείωσαν δύο συνεχόμενα καλάθια και έδωσαν “αέρα” επτά πόντων στο Ρέθυμνο. Άλλα δύο τρίποντα από τους Γιαννόπουλο, Τάλτον ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά στη συνέχεια και η σεμνή παράσταση έλαβε (ουσιαστικά) τέλος...

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το Ρέθυμνο υπέπεσε σε 21 λάθη και δέχτηκε 26 πόντους από αυτά. Ούτε αυτοί όμως ήταν αρκετοί για το Λαύριο, το οποίο σούταρε συνολικά με 37% εντός πεδιάς και πέταξε στα σκουπίδια 10 από τις 29 ελεύθερες βολές που επιχείρησε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Ρέθυμνο μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, προηγήθηκε με 12-7 στο 5' και έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (20-16), με τον Αρνολντ να έχει σημειώσει τους μισούς της κρητικής ομάδας (10). Το Λαύριο δεν πέταξε πάντως λευκή πετσέτα. Παρότι η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σούταρε με κάκιστα ποσοστά σε όλο το πρώτο ημίχρονο, κατόρθωσε να παραμείνει κοντά στο σκορ και να μην αφήσει ποτέ τους γηπεδούχους να ξεφύγουν με διαφορά μεγαλύτερη από 9-10 πόντους. Το προβάδισμα, πάντως, το Ρέθυμνο δεν το έχασε σε κανένα σημείο μετά το 16'.

Επειτα από 9 εναλλαγές στο σκορ και 7 ισοπαλίες, η ομάδα του Τόνι Κωνσταντινίδη κατόρθωσε να ξεφύγει στο 18' με 34-24 και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με διαφορά 7 πόντων. Στο 29' ξέφυγε μάλιστα ακόμα και με 58-47, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να... ξεφορτωθεί έτσι απλά το Λαύριο, το οποίο βρήκε τον τρόπο να μειώσει τη διαφορά ξανά μέχρι το καλάθι (63-61 στο 33'). Κάπου εκεί πάντως το Ρέθυμνο έκανε το καθοριστικό ξέσπασμα. Ενα τρίποντο του Τάλτον και ένα λέι-απ του Εντουαρντς βοήθησαν το Ρέθυμνο να ξεκολλήσει στο σκορ (68-61) και να μην απειληθεί ξανά μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 36-29, 60-51, 88-79

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETA KINGS (Κωνσταντινίδης): Κώττας 4, Αρνολντ 16, Φιτζπάτρικ 15, Τάλτον 17, Γιαννόπουλος 10, Ραζής 2, Χριστοδούλου 3, Σάφτεναρ 10, Εβάλντας 3, Εντουαρντς 8 (8ρ.).

ΛΑΥΡΙΟ DHI (Σερέλης): Χάμιλτον 8, Γιανγκ 9 (8ασ.), Αθανασούλας 8, Κοκ 3, Μπολντς 18, Τζόνσον 11, Πάντερ 15, Στεφανίδης, Περράκης 1, Γιαννακόπουλος 1, Κακλαμανάκης 5.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ