STOIXIMAN BASKET LEAGUE

"Τρίποντη εκτέλεση" από τον Αρκαδικό

"Τρίποντη εκτέλεση" από τον Αρκαδικό
INTIME SPORTS

Τα τρίποντα αποτέλεσαν τον καλύτερο... φίλο του Αρκαδικού στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών, όπου η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έφτασε με άνεση στη νίκη (56-76). Τρίτη σερί ήττα για τους Πατρινούς επί των ημερών του Κώστα Μέξα.

Η καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό έδωσε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Αρκαδικού. Για να βγάλουν κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών όσα περίμενε εδώ και ενάμιση μήνα ο Γιάννης Καστρίτης. Τι ήταν αυτό; Η ευστοχία από την περιφέρεια (14/19 τρίποντα). Εντάξει, ο προπονητής των νεοφώτιστων δεν είχε στο μυαλό του το 73% που είχαν από τα 6μ75 οι παίκτες του, αλλά ακόμη κι έτσι είχε κάθε λόγο να χαμογελά για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Αρκαδικού.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Άντονι Άιρλαντ έκανε το καλύτερο παιχνίδι στη μέχρι τώρα παρουσία του στην Τρίπολη, πετυχαίνοντας 18 πόντους (με 2/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 5/6 βολές) στην άνετη νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών. Από κοντά κι ο έτερος πόιντ γκαρντ των νεοφώτιστων, Ντέβον Βαν Όοστρουμ (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ, που "άγγιξε" το νταμπλ νταμπλ.

Ο αριθμός

Τι άλλο; Το 73% που είχαν στα τρίποντα οι παίκτες του Αρκαδικού στην Περιβόλα ξεπερνά κατά πολύ τον χαρακτηρισμό "εύστοχοι". Αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην εμφάνιση των νεοφώτιστων είναι το "ασταμάτητοι".

Που κρίθηκε

Στο δυναμικό ξεκίνημα του Αρκαδικού που "έκοψε" από νωρίς την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων, ειδικά από τη στιγμή που η διαφορά ξέφυγε πολύ γρήγορα πάνω από τους δέκα πόντους.

Ο αγώνας

Στο χθεσινό (20/11) του blog ο Δημήτρης Βεργίνης έγραψε πως οι καλές εμφανίσεις με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ "άνοιξε την όρεξη" αυτού και των συμπαικτών του. Αν υπήρχε πάντως μια ομάδα που έδειχνε "πεινασμένη" στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αυτή ήταν ο Αρκαδικός.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έπαιζε με περίσσια αυτοπεποίθηση, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένη να πάρει το πρώτο της "διπλό" στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Εξ ου το +8 (9-17) που απέκτησε στο 8ο λεπτό, με την ευστοχία από τα 6μ75 (3/3) να αποτελεί το μεγαλύτερο "όπλο" της. Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά όσο οι νεοφώτιστοι έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι με άνεση, ήταν αδύνατο να αλλάξει κάτι.

Πως να αλλάξει άλλωστε όταν η διαφορά διπλασιάστηκε υπέρ του Αρκαδικού (15-31 στο 13'41''), για να φτάσει λίγο αργότερα στο +20 (17-37 στο 15'54'') με τρίποντο του Μάτι Νουουτίνεν. Το περιφερειακό σουτ των φιλοξενούμενων (9/12 τρίποντα στο ημίχρονο) αποτέλεσε το μεγαλύτερο -άλυτο- πρόβλημα του Απόλλωνα Πατρών, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια όντας στο -14 (25-39), την ώρα που οι παίκτες του είχαν μόλις 1/10 πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Ποσοστό (της τάξης του 10%) που φαινόταν ακόμη χειρότερο από τη στιγμή που υπήρχε το 8/24 στα δίποντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους "μελανόλευκους", οι οποίοι αναζητούσαν εναγωνίως τρόπους να σκοράρουν. Δεν τα κατάφερναν βέβαια με συνέπεια, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Αρκαδικού συνέχιζαν τον... χαβά τους από την περιφέρεια, για να διατηρήσουν με άνεση το διψήφιο προβάδισμά τους. Σε τέτοιο βαθμό που έφτασαν στο +18 (38-56), διαφορά που τους έδινε την άνεση να κάνουν απλή διαχείριση στην τελευταία περίοδο.

Κι αυτό που είχε πλέον σημασία ήταν να μάθουμε το τελικό σκορ, όσο το ποσοστό με το οποίο θα ολοκλήρωνε ο Αρκαδικός στα σουτ από την περιφέρεια. Εν τέλει, οι "μπλε" επικράτησαν με +20 (76-56), διαφορά που είναι κάτι παραπάνω από σημαντική αν λάβουμε υπόψιν και το ενδεχόμενο της ισοβαθμίας στο φινάλε του πρωταθλήματος, σουτάροντας με 73% (14/19) από τη γραμμή των τριών πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 25-39, 38-56, 56-76.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Βεργίνης 14 (1), Πάλμλαντ 11 (2), Ντάνκαν 5, Μέιερ 6, Γουντς 6, Αργυρόπουλος 2, Μαστρογιαννόπουλος, Αθανασούλας 4, Τσουπ, Κουζέλογλου 8 (1), Πέρι.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 13 (2/2 τρίπ.), Βαν Όοστρουμ 8 (2/4 τρίπ., 11 ριμπ.), Στεφανίδης 7 (1/2 τρίπ.), Μπράουν 6 (2/4 τρίπ.), Νουουτίνεν 11 (3/3 τρίπ.), Άιρλαντ 18 (3/3 τρίπ.), Καραμαλέγκος, Καββαδάς 10, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Καλλινικίδης 3 (1/1 τρίπ.), Τζουγκαράκης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ