STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τρίκαλα - Ρέθυμνο 85-95

Τρίκαλα - Ρέθυμνο 85-95
INTIME SPORTS

Το Ρέθυμνο κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την έδρα των Τρικάλων κερδίζοντας με 95-85 κι έτσι συνεχίζει να ελπίζει ότι μπορεί να βρεθεί ακόμα και στην 4η θέση που θα του δώσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ

Το Ρέθυμνο χάλασε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι των Τρικάλων για τη φετινή περίοδο και παράλληλα πήρε εκδίκηση για τη ήττα στον πρώτο γύρο. Οι Κρητικοί επικράτησαν πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 85-95 κι έτσι κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για να τερματίσουν στην τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια. Οι Θεσσαλοί δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις πολλές απουσίες κι έτσι στο αποχαιρετιστήριο φετινό τους παιχνίδι μπροστά στον κόσμο τους δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν το ροζ φύλλο.

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε από τα Τρίκαλα ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Δεληγιάννης, ο οποίος μετά την περιπέτεια της υγείας που πέρασε, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση για προληπτικούς λόγους.

Ο αριθμός

Η αναλογία ασίστ λαθών ήταν εξαιρετική για το Ρέθυμνο που κατάφερε να δώσει 19 ασίστ και να υποπέσει σε 9 λάθη. Οι Κρητικοί σε όλα τα δεκάλεπτα πέτυχαν 20 πόντους και πάνω και για να γίνει αυτό χρειάστηκε να είναι ομαδικοί στην επίθεση.

Ο πρωταγωνιστής

Μπορεί να μην αγωνίστηκε λεπτό και να ήταν με πολιτικά, όμως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς δεν ήταν άλλος από τον Χρήστο Δεληγιάννη. Ο Θεσσαλός πάουερ φόργουορντ ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση για προληπτικούς λόγους που αφορούν την υγεία του και ο κόσμος των Τρικάλων φρόντισε να του "χαρίσει" το πιο ζεστό του χειροκρότημα, ενώ κι η Θεσσαλική ΚΑΕ δια χειρός Αχιλλέα Ρουσιαμάνη τον τίμησε για την προσφορά του.

Τρίκαλα - Ρέθυμνο 85-95
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Το υψηλό κίνητρο κι η επιθυμία να δώσουν νόημα στη νίκη που σημείωσαν την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ ήταν εμφανής στους παίκτες του Ρεθύμνου. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και με τον Φαγιέ σε ρόλο ηγετικό βρέθηκαν από νωρίς σε διψήφια απόσταση (4-15 στο 4'). Οι νησιώτες έτρεξαν ένα σερί 13-0 για να ξεφύγουν με 19-4 (στο 6'). Οι Τρέισι και Ίνγκραμ ανέλαβαν να "μαζέψουν" τη διαφορά για τα Τρίκαλα και παίρνοντας αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες κατάφεραν να φέρουν τους Θεσσαλούς σε απόσταση αναπνοής (27-29 στο 11'). Το Ρέθυμνο με τους Κουμπούρα και Χόλις προσπάθησε να αντιδράσει και για μεγάλο διάστημα της περιόδου τα κατάφερνε διατηρώντας ένα ρευστό προβάδισμα (36-43 στο 17'), όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν στην επιθετική εξίσωση των γηπεδούχων μπήκε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς. Οι παίκτες του Παπάζογλου κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά (44-43 στο 18'), όμως τελικά το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων (46-47).

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ. Οι Τρικαλινοί αποδείκνυαν ότι παρότι αδιάφοροι βαθμολογικά και λίγοι αριθμητικά δεν είχαν καμία διάθεση να παραδοθούν άνευ όρων στους αντιπάλους τους (58-56 στο 25'). Καλαμπόκης και Κουμπούρας μαζί με την βοήθεια του Κάουνσιλ που σημείωσε 5 συνεχόμενους πόντους ήταν αυτοί που βγήκαν μπροστά για τους Ρεθυμνιώτες σε μία προσπάθεια να γίνει η αντεπίθεση (64-72 στο 30'). Με τον Κάουνσιλ να συνδέεται και πάλι με το αντίπαλο καλάθι ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο κι έτσι οι Κρητικοί κατάφεραν να μπουν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με ένα ασφαλές προβάδισμα (64-76 στο 32'). Τα Τρίκαλα δεν είχαν το βάθος στο ρόστερ και τις λύσεις για να μπορέσουν να επιστρέψουν για δεύτερη φορά κι έτσι το Ρέθυμνο κατάφερε να φτάσει στη 14η φετινή του νίκη με 95-85.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 46-47, 64-72, 85-95.

Τρίκαλα - Ρέθυμνο 85-95
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ