STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το Ρέθυμνο ξανακέρδισε την ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τέταρτη φορά έπαιξε η ΑΕΚ στο "Μελίνα Μερκούρη", την τέταρτη ήττα της γνώρισε. Το Ρέθυμνο τη νίκησε (72-65) για την 18η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League και την προβλημάτισε ακόμη περισσότερο.

Το "φάντασμα" του Ρεθύμνου συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ΑΕΚ, που πήγε στην Κρήτη έχοντας τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στην ιστορία της στο "Μελίνα Μερκούρη" και έχασε ξανά από την ομάδα του Νίκου Βετούλα (72-65). Οι γηπεδούχοι είχαν πείσμα και ψυχή, αλλά και τον Τόρλιν Φιτζπάτρικ σε φοβερό απόγευμα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν κουρασμένοι και δεν είχαν στο τέλος "καθαρό" μυαλό για να πάρουν τη νίκη.

O MVP

Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ είναι αναγεννημένος από τη μέρα που ο Νίκος Βετούλας αντικατέστησε τον Τόνι Κωνσταντινίδη και το απέδειξε και πάλι, απέναντι στην ΑΕΚ. Έβαλε 24 πόντους με 4/8 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 4/4 βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε και 2 κοψίματα στα 35 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Μόνιμος κίνδυνος για το καλάθι της ΑΕΚ, την οποία σφυροκόπησε στο ξεκίνημα του αγώνα και στο δεύτερο μέρος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα πολύ χαμηλά νούμερα της ΑΕΚ που σούταρε με 38% στα δίποντα και 30% στα τρίποντα. Κι αν ο Μάικλ Ντίξον δεν είχε κάνει καλή δουλειά (16 πόντοι με 6/8 προσπάθειες σε 20 λεπτά), τα ποσοστά των κιτρινόμαυρων θα ήταν ακόμη χειρότερα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο πείσμα που έβγαλαν οι γηπεδούχοι, ειδικά από το σημείο που έχασαν με τραυματισμό (στο 24') τον Ρόναλντ Σάφτενααρ. Ο Κώττας έκανε σπουδαία δουλειά, ο Κράβιτς δεν υπήρχε (έχει ήδη αποχωρήσει) και το Ρέθυμνο έγινε μια γροθιά που χτύπησε την ΑΕΚ στο πρόσωπο. Οι τρίτοι της βαθμολογίας κιτρινόμαυροι πήραν ελάχιστα πράγματα από τους Βασιλειάδη, Μαυροειδή, ΜακΓκραθ, Ελονού, ο Σάκοτα κι ο Ντίξον πάλευαν μόνοι και η ήττα ήρθε μάλλον φυσιολογικά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Φιτζπάτρικ να βάζει όσα έχασε στο προηγούμενο ματς με το Λαύριο και να φτάνει γρήγορα τους εννέα πόντους, το Ρέθυμνο πήρε το προβάδισμα (16-12) και το κράτησε έστω και δύσκολα μέχρι το τέλος της περιόδου. Η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό, έμοιαζε κουρασμένη, όμως ένα σερί 8-0 και δυο τρίποντα στον αιφνιδιασμό από τους Ούκιτς - Ντίξον, την έβαλε μπροστά στο σκορ (26-29 στο 17'), την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν "παγώσει" για τα καλά. Οκτώ πόντους πέτυχαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, ενώ από το 16-12 μέχρι το 24-20 έβρισκαν πόντους αποκλειστικά από τη γραμμή των βολών. Το ματς δεν ήταν ποιοτικό, ήταν όμως πολύ ανταγωνιστικό.

Με τον Σάφτενααρ να τραυματίζεται στο 24' (πιθανότατα βαρύ διάστρεμμα), το Ρέθυμνο έπαιξε με τον Κώττα κι ο νεαρός Έλληνας σέντερ μαζί με τον Χριστοδούλου ήταν αυτοί που τράβηξαν το περισσότερο κουπί στο σκοράρισμα. Ο Κώττας με γκολ-φάουλ έγραψε το 57-51 στο 32', ο Ραζής έβαλε μεγάλο καλάθι για το 63-59 και η ΑΕΚ βρέθηκε για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο. Κι όταν μείωσε στους δυο, είδε τον Τάλτον να σκοράρει για τρεις (66-61) και να "καθαρίζει" το παιχνίδι, καθώς οι παίκτες του Ζντοβτς δεν είχαν άλλες δυνάμεις και κουράγιο για να διεκδικήσουν το διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 29-31, 54-51, 72-65

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Κώττας 8 (1), Ραζής 4, Αρνολντ 5 (1), Φιτζπάτρικ 24 (4/4 β., 4/8 διπ., 4/8 τρ., 7 ρ., 4 ασ.), Γιαννόπουλος 5 (1), Χριστόδουλου 13 (2/3 β., 3/7 δ., 1/4 τρ.), Σάφτενααρ 4, Τάλτον 8 (1/4 τρ., 5 ασ.), Καμπερίδης 1
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (3/10 δ., 2/5 τρ.), Βασιλειάδης 5 (1), Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 7, Τσαλμπούρης 2, Μακ Γκραθ 5 (1), Ελονού 3, Χαριτόπουλος, Ντίξον 16 (2/2 β., 4/5 δ., 2/3 τρ.), Σάκοτα 13 (4/4 β., 3/6 δ., 1/3 τρ.)

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ