STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το post του ΓΣΛ-Φάρου και η πρωτόγνωρη εικόνα στη βαθμολογία

Το post του ΓΣΛ-Φάρου και η πρωτόγνωρη εικόνα στη βαθμολογία

Ο ΓΣΛ-Φάρος (που είναι έτοιμος για την EuroLeague) και οι περιπτώσεις που είδαμε τη βαθμολογία της Stoiximan.gr Basket League χωρίς κάποιον εκ των δύο "αιώνιων" στις πρώτες δύο θέσεις.

Η εικόνα της βαθμολογίας της Stoiximan.gr Basket League μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής αποτέλεσε ευκαιρία για πλάκα στη Λάρισα. Και μάλιστα πετυχημένη. " Είναι αυτή η στιγμή που περιμένουμε να μας καλέσουν να διαπραγματευτούμε μαζί με τον Κόροιβο εγγυημένο συμβόλαιο στην Ευρωλίγκα !!!", ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η οποία τον βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Πέρα από την πλάκα, πάντως, αυτή η εικόνα είναι κάτι που δεν παρατηρούμε συχνά ποτέ στη Stoiximan.gr Basket League επί εποχής παντοδυναμίας του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Για του λόγου το αληθές, από το 1999 μέχρι σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί κανείς εκ των δύο "αιωνίων" να μην βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής! Τόσο σπάνιο φαινόμενο είναι και ο λόγος που συνέβη φέτος δεν είναι μόνο επειδή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι στην πρεμιέρα, αλλά και επειδή οι υπόλοιπες ομάδες σημείωσαν ευρείες νίκες.

Η πρώτη... μη "αιώνια" δυάδα από το 2012

Μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν της Stoiximan.gr Basket League μπορεί να μας προσφέρει ορισμένα ενδιαφέροντα ευρήματα. Κατ' αρχάς, η τελευταία φορά που ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος χωρίς να είναι στην κορυφή ένας εκ των δύο "αιωνίων", ήταν τη σεζόν 2012-13, όταν ο Απόλλωνας Πάτρας είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της αγωνιστικής.

Η τελευταία φορά, δε, που ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός βρίσκονταν στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας μετά την πρεμιέρα ήταν τη σεζόν 2007-08, όταν τις πρώτες θέσεις τις είχαν καταλάβει ο Αρης και το Αιγάλεω. Επίσης, στα τελευταία 18 πρωταθλήματα υπάρχουν άλλες πέντε περιπτώσεις που την κορυφή της βαθμολογίας καταλάμβανε ομάδα που δεν λεγόταν ούτε Ολυμπιακός, ούτε Παναθηναϊκός.

1) Τη σεζόν 2006-07 πρώτος ήταν ο Πανιώνιος.

2) Τη σεζόν 2005-06 πρώτοι ήταν η Ολύμπια Λάρισας και ο Αρης

3) Τη σεζόν 2004-05 στις πρώτες δύο θέσεις βρίσκονταν ο ΠΑΟΚ και η ΜΕΝΤ.

4) Τη σεζόν 2003-04 πρωτοπόροι ήταν το Μαρούσι και η ΑΕΚ

5) Τη σεζόν 2001-02 στις πρώτες δύο θέσεις ήταν ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ