STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το "ντέρμπι" και τα ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής

Το "ντέρμπι" και τα ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Βασικά, δεν υπάρχει αγώνας που να μην διακυβεύεται κάτι. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα και τα τελευταία νέα των ομάδων πριν το τζάμπολ.

Σε τρεις δόσεις, ως είθισται, θα "σερβιριστεί" η 17η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το κυρίως πιάτο θα δοθεί το Σάββατο (6/2), για να ακολουθήσουν τα... επιδόρπια σε Βενετόκλειο (7/2) και ΣΕΦ (8/2), όπου και θα πέσει η αυλαία. Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και τώρα, η μάχη για πρωτιά, πλέι οφ και αποφυγή υποβιβασμού είναι μεγάλη και έντονη.

Το Sport24.gr σάς μεταφέρει τα τελευταία νέα και τις ειδήσεις των ομάδων, πριν το τζάμπολ της 17ης αγωνιστικής που μπορεί να καθορίσει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ - Κόροιβος (ΟΑΚΑ, 6/2 - 16:30): Με στόχο την τρίτη σερί νίκη, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Κόροιβο των... χιλίων προβλημάτων. Η "Ένωση" συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση πλεϊμέικερ, δίχως να έχει βρεθεί η λύση στις συζητήσεις με τον Κλιφ Χάμοντς. Κι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα με το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει ο Γιούρι Ζντοβτς στα προσεχή παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Από την άλλη, ο Κόροιβος μετρά πέντε σερί αρνητικά αποτελέσματα, με το τελευταίο (εντός έδρας ήττα από την Καβάλα) να "πονά" περισσότερο απ όλα. Η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου ξέρει ότι δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος της, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να αποδειχθεί το τελευταίο του Βίνσεντ Κάουνσιλ με τα μπλε.

Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 4

Το "ντέρμπι" και τα ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής

Απόλλων Πατρών - Καβάλα (Περιβόλα, 6/2 - 17:00) : Κομβικής σημασίας παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Ο Απόλλων Πατρών θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, με τον Κέβιν Άντερσον να κάνει ντεμπούτο με τα χρώματα της ομάδας. Η απουσία του Κέβιν Ντίλαρντ δεν είναι εύκολο να καλυφθεί, με τον βραχύσωμο γκαρντ να καλείται να κάνει με το "καλημέρα" αισθητή την παρουσία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Όσον αφορά την Καβάλα, η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου έχει ανεβασμένη ψυχολογία από το "διπλό" στην Αμαλιάδα, αλλά θα στερηθεί εκ νέου των υπηρεσιών του Χρήστου Ταπούτου. Στο παιχνίδι με τον Κόροιβο αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα, κόντρα στους "μελανόλευκους" όμως ο αρχηγός των "Αργοναυτών" θα ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Κηφισιά - Τρίκαλα (Ζηρίνειο, 6/2 - 17:00): Η πέμπτη θέση έχει ανεβάσει μεν τον πήχη στην Κηφισιά, αλλά παραμένει σαφές πως ο πρωταρχικός στόχος των "κόκκινων" είναι η μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής. Κάτι που θα αργήσει να συμβεί πάντως για τα Τρίκαλα, που βρίσκονται σε επισφαλή θέση. Οι "κυανέρυθροι" θα κρατήσουν μέχρι το φινάλε της σεζόν τον Μπράντον Μπράουν, την ώρα που στο Ζηρίνειο θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα τους ο Ντεμέτριους Κόνγκερ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Παρεμπιπτόντως, στη δωδεκάδα της Κηφισιάς δεν αποκλείεται να βρίσκεται ο Ζερμέιν Μάρσαλ, ο οποίος έφτασε στη χώρα μας την Πέμπτη (4/2).

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Άρης - Λαύριο (Nick Galis Hall, 6/2 - 17:00): Η ήττα από τη Νεπτούνας και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τη συνέχεια του Eurocup "πλήγωσε" το γόητρο του Άρη, λίγες μόλις ημέρες μετά το "διπλό" επί του ΠΑΟΚ. Οι "κίτρινοι" θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά τριάδας στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ και, ταυτόχρονα, να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που έχουν απέναντι στο Λαύριο. Θέλουν όμως, ταυτόχρονα, να κερδίσουν πιο εύκολα σε σχέση με το παιχνίδι του α' γύρου, εκεί όπου η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είχε φλερτάρει με την υπέρβαση. Το Nick Galis Hall καλείται να κάνει ξανά τη διαφορά, να συνεχίσει να φέρνει ροζ φύλλα αγώνα στον Άρη, απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να κάνει τη "ζημιά" έχοντας τους ΝτεΜάριους Μπολντς και Μάρκο Κέσελ στη "μηχανή" της.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Ρέθυμνο - Αρκαδικός (Μελίνα Μερκούρη, 6/2 - 17:00): Με τη διαφορά των δύο ομάδων να είναι μικρή και τα περιθώρια να στενεύουν για αμφότερες, μιλάμε για έναν πρόωρο "τελικό" παραμονής. Περισσότερο δε για τον Αρκαδικό που -για πρώτη φορά φέτος- βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Κάμερον Τζόουνς θα ενισχύσει την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, που θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες της σε βάρος του Ρεθύμνου. Όσο για τους Κρητικούς; Η νίκη κρίνεται επιβεβλημένη για να μην μπουν σε περισσότερες περιπέτειες αναφορικά με την εξασφάλιση της παραμονής, την ώρα που αναμένεται να επιστρέψει στις επάλξεις ο Ρόλαντ Σάφτενααρ.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 2

Το "ντέρμπι" και τα ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής

Κολοσσός - Παναθηναϊκός (Βενετόκλειο, 7/2 - 16:00) : Στην τελευταία του επίσκεψη στο Βενετόκλειο, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (σ.σ.: περσινοί προημιτελικοί των πλέι οφ) κι έχασε -με σοβαρό τραυματισμό- τον Νίκο Παππά. Αυτή τη φορά, το "τριφύλλι" θέλει να γράψει διαφορετικά την ιστορία και να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στο σύνολο του Άρη Λυκογιάννη. Με ανεβασμένη ψυχολογία από το "διπλό" στο Ζάγκρεμπ, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς θα παραταχθεί ανανεωμένη, αφού το ντεμπούτο του αναμένεται να κάνει ο Μαρκίς Χέινς που αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα κι έφτασε στη χώρα μας τα ξημερώματα της Τετάρτης (3/2). Από την πλευρά τους, οι "θαλασσί" θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την έκπληξη για να πάρουν το δίποντο, δίχως να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά την προετοιμασία τους.

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 3

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (ΣΕΦ, 8/2 - 18:30): Σε άλλες εποχές θα ήταν ντέρμπι, πλέον είναι ένα παιχνίδι... σαν όλα τα άλλα για τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον αν ο ΠΑΟΚ παραταχθεί δίχως τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος απουσίασε από το παιχνίδι με τη Βαλένθια την Τετάρτη (3/2). Από τα πλέον ενδιαφέροντα της αναμέτρησης θα είναι η επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο ΣΕΦ, με δεύτερη διαφορετική φανέλα ελληνικής ομάδας. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι το ακλόνητο φαβορί, κάτι που πάντως θα πρέπει να αποδείξουν εντός παρκέ, με τον ΠΑΟΚ να αναζητά την υπέρβαση για να διατηρήσει τις όποιες -ελάχιστες- ελπίδες έχει για είσοδο στην πρώτη τετράδα της regular season της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 4

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ