STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το buzzer beater του τίτλου

Το buzzer beater του τίτλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα χρόνο πριν (30/5/2016), ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό (82-81) με το buzzer beater τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη μπροστά στον Δημήτρη Διαμαντίδη (VIDEO).

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα επικότερα αιώνια ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί ποτέ, αλλά και μία από τις πιο ανταγωνιστικές σειρές σε τελικούς όλων των εποχών στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Μια από τις μάχες που έγραψαν ιστορία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με τους Πειραιώτες να φτάνουν σε μια ανεπανάληπτη νίκη τίτλου δια χειρός Βασίλη Σπανούλη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος (30/5/2016) από τον τέταρτο τελικό της Α1, όπου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να αποδράσει από την "πράσινη" έδρα στην δεύτερη παράταση, να κάνει το 3-1 στις νίκες και να πανηγυρίσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Με το σκορ στο 81-79, ο V-Span είχε την μπάλα στα χέρια στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού και απέναντί του βρισκόταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" σηκώθηκε για τρεις πόντους από τα 8 μέτρα, σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 82-81!

Το buzzer beater του τίτλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν το κύκνειο άσμα του Δημήτρη Διαμαντίδη, το τελευταίο ματς της τεράστιας καριέρας του. Την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύριζαν το πρωτάθλημα όλοι μαζί σαν τρελοί, αφού ο Σπανούλης είχε κάνει κάτι αντίστοιχο και στον δεύτερο τελικό, ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποθέωνε τον 3D και εκείνος ανταπέδιδε το χειροκρότημα.

Μπορεί να ήθελε ένα διαφορετικό τέλος στην καριέρα του, όπως βέβαια και ο κόσμος του "τριφυλλιού", όμως αυτό ουδόλως μειώνει την πορεία του και τα μοναδικά επιτεύγματά του με την πράσινη φανέλα.

Στον αντίποδα, ο Σπανούλης ήταν αυτός που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς-θρίλερ, το οποίο κρίθηκε έπειτα από 50 αγωνιστικά λεπτά. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 63-63, ενώ η πρώτη παράταση κρίθηκε με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη έπειτα από δυο άστοχες βολές του Χάκετ και σκαμπίλι της μπάλας από τον ίδιο στην διεκδίκηση του ριμπάουντ.

Αν μη τι άλλο, ήταν ένα ματς διαφήμιση, απ' αυτά που πάντα θα μνημονεύουμε. Άλλωστε, δεν κρίνονται κάθε φορά τα αιώνια ντέρμπι και τα πρωταθλήματα με τρίποντα στη λήξη ενός αγώνα!

Θυμηθείτε τι συνέβη:

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ