STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το backstage των 27.5" στο Κηφισιά – Λαύριο

Το backstage των 27.5" στο Κηφισιά – Λαύριο

Το Sport24.gr βρέθηκε στο Ζηρίνειο και σας μεταφέρει ό,τι συνέβη στο περιθώριο των 27.5" του Κηφισιά – Λαύριο. Η προετοιμασία για ειδικές καταστάσεις, η αμηχανία του Κέσελ και η ένταση στο τέλος (VIDEOS)!

Η αναμέτρηση της Κηφισιάς με το Λαύριο για την 3η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ξεκίνησε το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα (18/1) λίγο μετά τις 18:00 στο Ζηρίνειο.

Η ομάδα των βορείων προαστίων επικράτησε με σκορ 83-80 έπειτα από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την επανάληψη των τελευταίων 27.5", σε ένα σκηνικό με αρκετές… σουρεάλ καταστάσεις. Όπως, για παράδειγμα, η παρουσία παικτών στο τελικό στατιστικό του αγώνα που πλέον βγάζουν αλλού το ψωμί τους.

Η προετοιμασία της Κηφισιάς για ένα ματς ειδικών καταστάσεων

Η παρωδία με τον τίτλο του MVP

Παρεμπιπτόντως, ο Δημήτρης Μαυροειδής που πλέον αγωνίζεται στην ΑΕΚ, έβγαλε 39 ranking ως παίκτης της Κηφισιάς σε εκείνο το ματς κόντρα στο Λαύριο, περισσότερους από κάθε άλλον παίκτη την 3η αγωνιστικής. Παρ' όλα αυτά, ο τίτλος του MVP κατέληξε στον Οκάρο Ουάιτ του Άρη (σ.σ. είχε 36 ranking κόντρα στον ΠΑΟΚ), από τη στιγμή που η ομάδα των βορείων προαστίων είχε ηττηθεί από τους νεοφώτιστους. Σήμερα (18/1), λοιπόν, η Κηφισιά επικράτησε του Λαυρίου, επομένως ο MVP της 3ης αγωνιστικής είναι ο… νυν σέντερ της ΑΕΚ και όχι ο Ουάιτ.

Το backstage των 27.5" στο Κηφισιά – Λαύριο

To στατιστικό του αγώνα ήταν γεμάτο με... παλιούς γνωστούς

Στιγμές αμηχανίας σε πάγκους και εξέδρες

Στους πάγκους των δυο ομάδων μπορούσε κανείς να διακρίνει την αμηχανία στα πρόσωπα των ξένων παικτών. Για παράδειγμα, ο Μάρκο Κέσελ, ο Άσλεϊ Χάμιλτον και ο ΝτεΜάριους Μπολντς έχουν κάνει τη διαφορά τον τελευταίο μήνα για το Λαύριο, αλλά αυτή τη φορά περιορίστηκαν σε ρόλο... θεατή των 27.5''! Οι τρεις τους, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής βρέθηκαν στον πάγκο όσο οι συμπαίκτες τους έκαναν ζέσταμα κι εν συνεχεία πέρασαν στις εξέδρες μαζί με τους φιλάθλους.

Ο Κέσελ και οι ξένοι του Λαυρίου στις εξέδρες

Οι οδηγίες των προπονητών για τα 27.5''

Αλήθεια, κάτω από ποιες συνθήκες προετοίμασαν τους παίκτες τους ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Χρήστος Σερέλης για τα πιο... χρονοβόρα 27.5'' στην ιστορία της Basket League, σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών; Οι δυο προπονητές μίλησαν στο Sport24.gr για την ιδιαίτερη προετοιμασία της Κηφισιάς και του Λαυρίου.

Αρχικά ο κόουτς Παπαθεοδώρου ανέφερε: "Ήταν μια ειδική κατάσταση, ένα παιχνίδι λίγων κατοχών και λίγων επιθέσεων σε σχέση με τον χρόνο και με το σκορ. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και το σχέδιο που υπήρχε για την άμυνα και την επίθεση, δώσαμε βάρος στο κομμάτι της ψυχολογίας, με δεδομένο ότι οι παίκτες βρίσκονταν αντιμέτωποι με κάτι πρωτόγνωρο. Μιλάμε για μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση και ελπίζω να μην ξαναγίνει".

Ο τεχνικός της Κηφισιάς έκανε ειδική αναφορά στην πνευματική προετοιμασία αφού "Ουσιαστικά πρέπει να είσαι έτοιμος για 3-4 λεπτά που θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία, να είσαι πολύ δυνατός και πολύ συγκεντρωμένος αφού δεν συγχωρούνται τα λάθη. Το δύσκολο κομμάτι είναι αυτό ακριβώς, ότι πρέπει να είσαι έτοιμος πνευματικά μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα".

Τα τελευταία δευτερόλεπτα στο Ζηρίνειο

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης εξήγησε: "Δεν έγινε κάποια ειδική προετοιμασία αφού το βάρος έπεσε στο ματς με την Καβάλα και στα υπόλοιπα παιχνίδια που ακολουθούν και διαρκούν 40 λεπτά. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου ότι χάσαμε αυτό τον αγώνα! Τα παιδιά δεν ένιωθαν καμία πίεση. Είπαμε πριν από το ματς ότι θα βγουν 1-2 σουτ. Στο δικό μου το μυαλό, στην ομάδα, στον κόσμο που ήλθε σήμερα στο γήπεδο, όλοι μας πιστεύουμε ότι έχουμε κερδίσει αυτόν τον αγώνα. Μας είχε επηρεάσει τόσο πολύ αυτή η κατάσταση το τελευταίο διάστημα που η μια μέρα που είχαμε στη διάθεσή μας για την προετοιμασία δεν μας έκανε τίποτα! Η χθεσινή μέρα κύλησε ήρεμα".

Πρόσθεσε, δε, πως: " Υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση αδικίας! Δεν ήλθαμε στην Κηφισιά για να παίξουμε ξανά ένα ματς που διεκόπη στους τρεις πόντους. Είναι, στην ουσία, ένας αγώνας που έχει τελειώσει και είχαμε κερδίσει πεντακάθαρα! Αυτό, λοιπόν, το αίσθημα της αδικίας μας δημιούργησε πιο μεγάλο βάρος".

Η ένταση στο τέλος και το χειροκρότημα

Ο Νίκος Γκίκας διαμόρφωσε το τελικό 83-80 αφού το σουτ της απελπισίας του Μπράντον Γιανγκ πίσω από το κέντρο δεν βρήκε τον στόχο κι έτσι η Κηφισιά πανηγύρισε τη νίκη, ενώ εκκρεμεί η ένταση που κατέθεσαν οι φιλοξενούμενοι κατά του κύρους του αγώνα, πριν από το τζάμπολ. Οι παίκτες του Λαυρίου κατευθύνθηκαν προς τους φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα και κέρδισαν το χειροκρότημα όμως λίγο αργότερα υπήρξε ένταση ανάμεσα στους φίλους των φιλοξενούμενων και τον πρόεδρο της ΚΑΕ Κηφισιά, Γιώργο Βαγενά χωρίς ωστόσο να δοθεί έκταση.

Το χειροκρότημα στους παίκτες του Λαυρίου

Στιγμές έντασης στο Ζηρίνειο

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ