STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τι κάνουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης του Βόλου;

Τι κάνουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης του Βόλου;
INTIME SPORTS

Περίπου τρεις μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βόλου, το Sport24.gr εξετάζει όσα έχουν κάνει οι Έφηβοι του Ηλία Παπαθεοδώρου στις ομάδες που αγωνίζονται. Ποιοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και ποιοι παραμένουν θεατές;

Έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από τη στιγμή που ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Διονύσης Σκουλίδας σήκωσαν στον αέρα την κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης. Η επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης έδειξε πως η χώρα μας συνεχίζει να παράγει ταλέντα υψηλών προδιαγραφών. Το ερώτημα είναι τι κάνουν αυτοί οι παίκτες μετά από μία τόσο μεγάλη επιτυχία.

Το Sport24.gr επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα, εξετάζοντας την παρουσία στις ομάδες που αγωνίζονται στον πρώτο μήνα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Δείτε ποιοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ποιοι είναι συμπληρωματικοί και ποιοι βλέπουν τα παιχνίδια ως επί το πλείστον καθισμένοι στον πάγκο.

Μιχάλης Λούντζης (Παναθηναϊκός)

Είναι ο μικρότερος ηλικιακά παίκτης από αυτούς που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό (σ.σ.: ο Γιώργος Καλαϊτζάκης προπονείται ταυτόχρονα με το εφηβικό), παρόλ' αυτά έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, τηρουμένων των αναλογιών. Αφού έμεινε στον πάγκο στα δύο πρώτα παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ (με Άρη και Ολυμπιακό), αγωνίστηκε τόσο κόντρα στο Ρέθυμνο όσο κι απέναντι στον Κολοσσό, μετρώντας 7'41'' συμμετοχής ανά παιχνίδι. Στον εντός έδρας αγώνα με τους Ροδίτες μάλιστα μπήκε στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχοντας καλή παρουσία αφού σημείωσε 6 πόντους, ευστοχώντας δύο φορές πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Θανάσης Ντουζίδης (Ίκαρος Καλλιθέας)

Στη δεύτερη σεζόν του ως ισότιμο μέλος της ανδρικής ομάδας του Ικάρου Καλλιθέας, ο ύψους 2μ02 πάουερ φόργουορντ δείχνει εξαιρετικά στοιχεία. Είναι από τους παίκτες στους οποίους στηρίζεται ο Δημήτρης Λιόγας αφού διαθέτει εξαιρετικό περιφερειακό σουτ κι έχει την απαιτούμενη εμπειρία -τηρουμένων των αναλογιών- για να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της ομάδας του.

Τι κάνουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης του Βόλου;

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς (Δούκας)

Παρότι ήταν ένα από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Δούκα, κέρδισε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη του Μάριου Γούναρη. Γι αυτό περνάει αρκετή ώρα στο παρκέ, έχοντας μάλιστα σημαντικό ρόλο στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Επιθετικά έχει... θέματα (6.3 πόντοι με 40% στα τρίποντα), αλλά αυτό είναι κάτι που λύνεται. Μιλάμε άλλωστε για παίκτη που ξεχωρίζει για το περιφερειακό σουτ και την ικανότητά του να βάλει την μπάλα στο καλάθι.

Δημήτρης Φλιώνης (Άρης)

Απέναντι στον Αρκαδικό μέτρησε τα μοναδικά 8'01'' παρουσίας του στο παρκέ σε επίσημο αγώνα του Άρη. Ο 18χρονος κόμπο γκαρντ κερδίζει σταδιακά τον ρόλο του εντός της ομάδας, αφού αποτελεί πλέον παλιά καραβάνα. Έστω κι αν ενηλικιώθηκε πρόσφατα.

Γιάννης Μιχαλούτσος (Πανελευσινιακός)

Μετά από μία τριετία στην Ισπανία (Λούγκο), ο Γιάννης Μιχαλούτσος επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια αφού ξαναφοράει τη φανέλα του Πανελευσινιακού. Ο Λευτέρης Τσαουσίδης τού δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, με τον ίδιο να ανταποκρίνεται επαρκώς έως τώρα σε αυτά που του ζητούνται. Στο χέρι του είναι να μεγαλώσουν κι άλλο οι αρμοδιότητές του εντός των "σταχυοφόρων".

Βασίλης Μουράτος (Ολυμπιακός)

Στον δεύτερο χρόνο του στους "ερυθρολεύκους" έχει μηδαμινή συμμετοχή. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει πληθώρα επιλογών για την περιφερειακή του γραμμή, την ώρα που ο Βασίλης Τολιόπουλος προηγείται στην ιεραρχία των "μικρών".

Τι κάνουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης του Βόλου;
INTIME SPORTS

Διονύσης Σκουλίδας (Περιστέρι)

Αν και είναι ο πιο νεαρός παίκτης του "κορμού" του Περιστερίου, εν τούτοις ο 18χρονος φόργουορντ έχει σημαίνοντα ρόλο στο rotation του Περιστερίου. Ο Κώστας Παπαμάρκος τον αφήνει στο παρκέ αρκετά (27'57'' στο πρώτο, 18'57'' στο δεύτερο και 26'32'' στο τρίτο παιχνίδι), δείχνοντάς του μεγάλη εμπιστοσύνη. Κι αυτός φροντίζει να... ανταποδίδει αφού έχε 11.3 πόντους κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 50% πίσω από τη γραμμή των 6μ75.

Βασίλης Χρηστίδης (Μαντουλίδης - δανεικός από Άρη)

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Άρη, αλλά οι ιθύνοντες του συλλόγου προτίμησαν να τον αφήσουν στον Μαντουλίδη για έναν ακόμη χρόνο, ως δανεικό. Σοφή κίνηση, αν σκεφτούμε πως θα είχε ελάχιστες (ως μηδαμινές) πιθανότητες να αγωνιστεί σε κάποιο από τα φετινά παιχνίδια των "κιτρίνων". Αντίθετα, στον Μαντουλίδη μπορεί να δουλέψει ατομικά και να βγάλει στους αγώνες όσα μαθαίνει καθημερινά στις προπονήσεις.

Νίκος Δίπλαρος (Άρης)

Μόλις 49'' έχει αγωνιστεί φέτος στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Νίκος Δίπλαρος, ο οποίος μεταγράφηκε στον Άρη μέσω... ΑΕΚ. Οι υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν στους "κίτρινους" φέτος δεν του έχουν δώσει τη δυνατότητα να πάρει ευκαιρίες ως τώρα, ειδικά από τη στιγμή που ο Δημήτρης Πρίφτης έχει τρεις (Ντομινίκ Ουότερς, Βασίλης Ξανθόπουλος, Σπύρος Μούρτος) επιλογές στο "1".

Παντελής Σκορδάς (Ένωση Ιλίου)

Η καλή παρουσία που είχε πέρσι στη Β' Εθνική με τον Ίκαρο Καλλιθέας επιβραβεύτηκε με την κλήση στην Εθνική ομάδα και -αργότερα- τη μεταγραφή στην Ένωση Ιλίου. Υπό τις οδηγίες του Τάκη Πανούλια δικαιολογεί πλήρως όσα καλά ακούγονται γι αυτόν, έχοντας ρόλο στο rotation του έμπειρου τεχνικού.

Τι κάνουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης του Βόλου;
INTIME SPORTS

Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός)

Η δεύτερη χρονιά στο "τριφύλλι" τον βρίσκει με αναβαθμισμένο ρόλο, αφού είναι ο τρίτος σέντερ του Παναθηναϊκού. Απέναντι στον Κολοσσό μάλιστα (για την 4η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ) βρέθηκε στο παρκέ για 14'09'', διάστημα στο οποίο πρόλαβε να σημειώσει 10 πόντους (με 5/6 δίποντα) και να μαζέψει 3 ριμπάουντ, πριν αποβληθεί με πέντε φάουλ. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί κόντρα στην Μπαρτσελόνα για 8'09'', δίχως να καταφέρει να πετύχει κάποιο καλάθι.

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Παναθηναϊκός)

Η αυτοπεποίθηση με την οποία αγωνίζεται φέτος είναι (και) απόρροια της ανάδειξής του σε πολυτιμότερο παίκτη του Πανευρωπαϊκού Εφήβων που διεξήχθη στον Βόλο. Μπορεί κι αυτός να είδε τα πρώτα δύο παιχνίδι από τον πάγκο, αλλά στη συνέχεια είδε τον χρόνο συμμετοχής του να είναι κάτι παραπάνω από μεγάλος. Με 11'47'' ανά παιχνίδι απέναντι σε Ρέθυμνο και Κολοσσό είναι σαφές πως δεν θεωρείται πλέον "μικρός". Κι από τη στιγμή που ο Τζέιμς Γκιστ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, θα τον δούμε να περνάει αρκετή ώρα στο "4", όπως άλλωστε συνέβη στα φιλικά προετοιμασίας.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ