STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τι έχει γίνει στην Basket League

Τι έχει γίνει στην Basket League

Το Sport24.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει όσα έχουν γίνει -μεταγραφικά- από τις ομάδες που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζονται στην Basket League.

Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα έχουν κάνει έως τώρα οι ομάδες της Basket League. Από μεταγραφικές εξελίξεις, έως αλλαγές προπονητών, αυτά είναι τα νέα των δεκατεσσάρων (14) μονομάχων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την σεζόν με ιδανικό τρόπο, καθώς πέρα ότι συμμετείχε στον τελικό του Final-Four, αναδείχθηκε και Πρωταθλητής Ελλάδας, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό στους τελικούς με 3-0 νίκες. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει τη νέα σεζόν με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη τεχνική του ηγεσία και σε συνεργασία με τη διοίκηση έχουν καταστρώσει το αγωνιστικό πλάνο για τη νέα σεζόν. Ζητούμενο να μην γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Λίγες προσθαφαιρέσεις και καλές. Το συμβόλαιο που "καίει", είναι εκείνο του Κώστα Σλούκα . Ο 25χρονος γκαρντ θέλει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στη νέα σεζόν, είχε συνάντηση με τον κόουτς για αυτό το θέμα και σύντομα θα έχει ραντεβού και με τη διοίκηση για το οικονομικό σκέλος. Οι δύο πλευρές επιθυμούν να ανανεώσουν την συνεργασία τους. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος, ενώ είναι σκεπτικισμός υπάρχει για την παραμονή των Όλιβερ Λαφαγιέτ και Τρεμέλ Ντάρντεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του στην Ελλάδα, με τις αλλαγές που επίκεινται να είναι ουκ ολίγες. Για αρχή, οι "πράσινοι" πρέπει να βρουν τον επόμενο προπονητή τους, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτή η διάθεση υπάρχει τουλάχιστον στο "τριφύλλι", προκειμένου στη συνέχεια να μπει σε εφαρμογή το μεταγραφικό πλάνο. Πριν πάντως κλείσει ο νέος κόουτς, μπορεί να έχει κλείσει παίκτης. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να δείχνει σε κάθε ευκαιρία πόσο θέλει τον Κώστα Σλούκα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την προσφορά του προς τον 25χρονο παίκτη -στον οποίο πλέον προσφέρει 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε χρόνο του τετραετούς συμβολαίου του . Από εκεί και πέρα, τα δύο μεγαλύτερα ερωτηματικά αφορούν τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Για τον πρώτο σχετικά με τη χρονική διάρκεια

ΠΑΟΚ: Στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι ρευστή, με την έννοια πως στον "Δικέφαλο" έχουν κατά νου το τι θα γίνει στο οικονομικό. Περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις με τον Ιβάν Σαββίδη για το αν αναλάβει την ΚΑΕ ή δώσει μια έξτρα οικονομική βοήθεια που ήδη προσφέρει στο τμήμα μπάσκετ. Αν συμβεί αυτό, τότε γίνεται αντιληπτό πως τα οικονομικά δεδομένα θα αλλάξουν και αυτό θα παίξει τον ρόλο του στον σχεδιασμό της ομάδας. Με βάση τα τωρινά δεδομένα το ρόστερ αναμένεται να διαφοροποιηθεί κάπως την νέα σεζόν, αν και στον ΠΑΟΚ θα ήθελαν η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών να παραμείνει. Οι Χαραλαμπίδης, Τσόχλας, Μαργαρίτης, Λιάπης, Κώττας και Σαλούστρος δεσμεύονται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Τι έχει γίνει στην Basket League
INTIME SPORTS

ΑΡΗΣ : Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό. Κι όχι τόσο για το ότι η ομάδα επέστρεψε στην πρώτη τετράδα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αλλά λόγω της εισόδου του Νίκου Λάσκαρη. Η παρουσία του αναμένεται να σηματοδοτήσει αλλαγή σελίδας με αύξηση του μπάτζετ με στόχο ο Άρης να έχει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστή. Ο Δημήτρης Πρίφτης θα παραμείνει στην θέση του προπονητή, μιας και ενεργοποιήθηκε όρος του συμβολαίου του και γιατί χαίρει της εμπιστοσύνης της νέας διοίκησης της ΚΑΕ αλλά και του νέου μετόχου της και την νέα αγωνιστική περίοδο χωρίς να αποκλείεται και η υπογραφή νέου του συμβολαίου. Στο αγωνιστικό κομμάτι ωστόσο θα χρειαστεί δουλειά με δεδομένο και το ερωτηματικό της παραμονής του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Συμβόλαιο για τη νέα χρονιά έχουν μόνο οι Μούρτος και Πουλιανίτης, αλλά και ο Λαρεντζάκης που είχε δοθεί δανεικός στον Κολοσσό, ενώ στα υπόψιν βρίσκονται ήδη οι περιπτώσεις των Ζάρα, Κατσίβελη, Πελεκάνου και Μαυροειδή. Από την άλλη, αποχώρησε ήδη ο Πάσαλιτς, που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κλουζ .

ΑΕΚ: Ο Ντράγκαν Σάκοτα θα συνεχίσει στον πάγκο της "Ένωσης", αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ρόστερ θα μείνει ως έχει. Οι μοναδικοί παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι οι Ζήσης Σαρικόπουλος, Ντούσαν Σάκοτα και Μιχάλης Καμπερίδης. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Μάκη Αγγελόπουλο. Ο Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή των "κιτρινόμαυρων" το φετινό καλοκαίρι, ενώ όσον αφορά τις ανανεώσεις η προτεραιότητα έχει δοθεί στην περίπτωση του Μαλίκ Χέρστον.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σε νέα εποχή μπαίνει η ΚΑΕ Ρέθυμνο, με το σήμα και τα χρώματα να αλλάζουν και την νεοσύστατη εταιρεία CRETAN KINGS να γίνεται ο βασικός χορηγός ονόματος της ομάδας που θα λέγεται πλέον Ρέθυμνο, με στόχο να γίνει ο σύλλογος των απανταχού Κρητικών. Στο μεταξύ, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα παραμείνει στον πάγκο του Ρεθύμνου για ακόμα έναν χρόνο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Κρητικοί έχουν έλθει σε συμφωνία με τον Γιάροσλαβ Κορόλεφ (αγωνίστηκε φέτος στον Πανιώνιο) και τον Μάρκους Ρέλφορντ για συμβόλαιο ενός έτους. Συμβόλαιο για τη νέα χρονιά έχουν οι Σάφτενααρ, Σχίζας, Δουλγεράκης, Κάουνσιλ, Φαγιέ ενώ οι Γιάννης Παναρετάκης και Γιάννης Πατάτας έγιναν επαγγελματίες. Ο Κράβιτς δεσμεύεται με συμβόλαιο ωστόσο πολύ δύσκολα θα παραμείνει και τη νέα σεζόν ενώ στα υπόψιν βρίσκονται πάντα οι περιπτώσεις των Σαλούστρου και Ξανθόπουλου.

Τι έχει γίνει στην Basket League
INTIME SPORTS

ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Το κεφάλαιο του προπονητή είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλο τους ανθρώπους του Κολοσσού, εν όψει της νεάς αγωνιστικής περιόδου. Οι "θαλασσί" θέλουν όσο τίποτε άλλο την παραμονή του Άρη Λυκογιάννη στην άκρη του πάγκου και προς αυτή την κατεύθυνση διαπραγματεύονται μαζί του , δείχνοντας πως είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Όσονα φορά στα μεταγραφικά, όλα θα εξαρτηθούν από το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα του προπονητή, αφού αυτός (όποιος κι αν είναι) θα αποφασίσει για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ: O Κόροιβος ολοκλήρωσε μια απόλυτα πετυχημένη σεζόν, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Πλέον η oμάδα της Ηλείας θέλει να συνεχίσει με τον Χάρη Μαρκόπουλο στην άκρη του πάγκου. Η σχετική πρόταση έχει ήδη κατατεθεί στα χέρια του Έλληνα κόουτς ο οποίος θα ζυγίσει τις επιλογές του ωστόσο δεν είναι αρνητικός στο να παραμείνει και του χρόνου. Όσον αφορά τα συμβόλαια των παικτών, αυτοί που δεσμεύονται για τη νέα σεζόν είναι οι Ανδρέας Κανονίδης (1+1) και Πάνος Φιλιππάκος (1+1+1). Από εκεί και πέρα, ο πρώην υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων του Ρεθύμνου, Δημήτρης Τζέτζος, ανέλαβε τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή στην ΚΑΕ Κόροιβος.

ΚΑΟΔ: Για ένα ακόμη καλοκαίρι στον ΚΑΟΔ δείχνουνε αποφασισμένοι να κινηθούνε στην ίδια λογική των τελευταίων ετών. Με υπομονή και απόλυτη μυστικότητα όσον αφορά το χτίσιμο του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ερωτηματικό αποτελεί το αν θα συνεχιστεί η χορηγία στο όνομα με την American Genetics, την ίδια ώρα που συμβόλαιο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχει ο τεχνικός της ομάδας Κώστας Μέξας. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μία σημαντική αλλαγή στο ρόστερ με αυτή να έχει να κάνει με την διαφαινόμενη μη παραμονή του Θόδωρου Ζάρα μετά από τέσσερα χρόνια. Κι όσο για αυτούς που έχουνε συμβόλαιο με την ομάδα της Δράμας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι οι Σλαφτσάκης, Χρυσικόπουλος, Σπυριδωνίδης, Γεωργάκης και Λο. Ακόμη υπάρχει έντονη επιθυμία παραμονής των Παπαμακάριου και Τσαλδάρη όπως και του αμερικάνικου διδύμου των Άτκινς και Χάρις.

Τι έχει γίνει στην Basket League
INTIME SPORTS

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ : Η σημαντικότερη αλλαγή για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στην άκρη του πάγκου, από τη στιγμή που ο Νίκος Βετούλας αποχώρησε έπειτα από 5 χρόνια κι ενώ οδήγησε τους Αχαιούς ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον ο Θανάσης Παπαχατζής καλείται να κρατήσει τους "μελανόλευκους" σε υψηλό επίπεδο, αναδεικνύοντας συγχρόνως νέους παίκτες. Ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Αργυρόπουλος τυπικά δεν ανήκει στον Απόλλωνα, αλλά βρίσκεται σε συζητήσεις για να ανανεώσει το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο.

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ: Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα συνεχίσει στο "τιμόνι" των "κόκκινων" για έναν ακόμη χρόνο, με το ρόστερ της Νέας Κηφισιάς να χρειάζεται βέβαια πολλές αλλαγές. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι παίκτες που βρέθηκαν φέτος στο Ζηρίνειο έχουν ήδη αποχωρήσει, με την απώλεια των Γιάννη Ψαθά και Νίκου Λιακόπουλου να αποδυναμώνει σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό στοιχείο.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Τα Τρίκαλα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πέτυχαν τον βασικό στόχο που είχανε θέσει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Αυτόν της παραμονής τους χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική, αλλά η επόμενη μέρα αναμένεται να βρει την θεσσαλική ομάδα εντελώς μεταμορφωμένη. Ο Κώστας Φλεβαράκης, που είχε αποχωρήσει τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας για την Πολωνία και την Κοζαλίν αφού είχε επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής, είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει. Αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό αφού υπάρχει η από κοινού διάθεση . Όσο για το ρόστερ, θα χρειαστεί να "χτιστεί" από την αρχή. Από μηδενική βάση αφού τα συμβόλαια όλων των παικτών, Ελλήνων και μη, που είχαν κληθεί να σηκώσουν το βάρος φέτος.

ΚΑΒΑΛΑ: Μετά την παραμονή του Γιάννη Τζήμα στην Καβάλα μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Ψηλά στη λίστα του Τζήμα βρίσκεται ο Χριστόφορος Στεφανίδης . Ο έμπειρος γκαρντ υπήρξε αρχηγός των Μακεδόνων από το 2009 μέχρι το 2013 και άπαντες έχουν μόνο καλές αναμνήσεις από αυτόν τόσο από πλευράς χαρακτήρα όσο και βάση προσφοράς.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Οι εξελίξεις τρέχουν με στόχο να προλάβουν οι Αρκάδες όσο γίνεται πιο γρήγορα να γίνει η σύσταση της νέας ΚΑΕ. Οι διαδικασίες είναι στην τελική ευθεία και μόνο η... γραφειοκρατία καθυστερεί τις εξελίξεις. Αντίθετα με την σύσταση της ΚΑΕ δεν προχωράνε εξίσου γρήγορα και η διαδικασίες ανακαίνισης του ΔΑΚ Τρίπολης, καθώς ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ