STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τη Δευτέρα (30/5) ο τέταρτος τελικός

Τη Δευτέρα (30/5) ο τέταρτος τελικός

Τη Δευτέρα (30/5, 19:30) θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος τελικός της Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να ενημερώνει σχετικά τους δύο "αιωνίους". Το σκεπτικό της απόφασης.

Μία μέρα αργότερα από το αρχικά προγραμματισμένο θα διεξαχθεί o τέταρτος τελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι "πράσινοι" θα υποδεχθούν τους "ερυθρόλευκους" τη Δευτέρα (30/5, 19:30) στο ΟΑΚΑ, με τον ΕΣΑΚΕ να ενημερώνει σχετικά τους "αιωνίους" για την αλλαγή στο πρόγραμμα.

Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή (29/5) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων όμως η Αστυνομία ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές ότι δεν δύναται να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, από τη στιγμή που την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, για την 5η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ικανοποίηση στη SuperLeague

Από την Superleague τόνιζαν ότι "είναι μονόδρομος η τήρηση του προγράμματος", να διεξαχθεί δηλαδή κανονικά στις 20:00 το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των δύο δικέφαλων", ζητώντας να αλλάξει ημέρα ο τελικός του μπάσκετ. Ο λόγος αφορά τα "ασφυκτικά χρονιά περιθώρια" για τη διεξαγωγή των playoffs στο ποδόσφαιρο αφού στις 31/5 η UEFA πρέπει να ενημερωθεί για τις ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη, κάτι που προϋποθέτει την έγκαιρη επικύρωση της βαθμολογίας.

Σημείωναν, δε, ότι "δεν υπάρχουν άλλες ημερομηνίες για την Super League" και ότι "οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων της Κυριακής θα τινάξει στον αέρα τα playoffs με ό,τι αυτό συνεπάγεται". Από τη στιγμή, λοιπόν, που από την Ελληνική Αστυνομία εξηγούσαν ότι "δεν μπορούν να ελέγξουν ομαλώς 50.000 κόσμο που θα βρεθεί το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ", μετατέθηκε ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο ζήτησε και η ΔΕΑΒ.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

"Μετά την υπ’ αριθμ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΛ/173882/12374/2098/27-5-2016 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη χρονική μετάθεση του 4ου αγώνα της τελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 29/5, η συνάντηση ορίζεται για την Δευτέρα 30/5 και ώρα 19:30 στο ίδιο γήπεδο (ΟΑΚΑ) και θα μεταδοθεί από το NS2/NS2HD live".

Το σκεπτικό της απόφασης του Σταύρου Κοντονή

Τη Δευτέρα (30/5) ο τέταρτος τελικός
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ