ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάριτς: "Αποδείξαμε ποιοι ήταν καλύτεροι"

Μάριτς: "Αποδείξαμε ποιοι ήταν καλύτεροι"
INTIME SPORTS

Στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Άλεκς Μάριτς ευτύχησε να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης, κάτι που τον έκανε να ξεχάσει και τις ατυχίες με τον τραυματισμό του. Διαβάστε τι είπε στο Sport24.gr για τον τίτλο, τον Ολυμπιακό και τον κόσμο

Οι τρεις νίκες του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της σεζόν λειτούργησαν για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως ένα επιπλέον κίνητρο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε αυτό στάθηκε και ο Άλεκς Μάριτς ο οποίος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και με το... ζόρι καταχραστήκαμε λίγο από το χρόνο του, πριν πέσει στην αγκαλιά του Τέπιτς και πανηγυρίσουν μαζί έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

"Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα να κερδίζεις το πρωτάθλημα. Είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να ολοκληρώσει κανείς τη σεζόν κι εμείς αυτό το κάναμε. Το πιστεύαμε απόλυτα ότι μέσα στην έδρα μας θα κερδίζαμε τον Ολυμπιακό και θα κατακτούσαμε το πρωτάθλημα και τα καταφέραμε. Το θέλαμε πάρα πολύ, είναι η αλήθεια", τόνισε ο Άλεκς Μάριτς και συνέχισε:

"Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ δυνατή και σκληρή ομάδα που δεν τα παρατάει ωστόσο εμείς ήμασταν οι πρωταθλητές Ευρώπης κι έπρεπε να το αποδείξουμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αναδειχθούμε και πρωταθλητές Ελλάδας".

Πως όμως μια ομάδα καταφέρνει να ανταπεξέλθει τόσο καλά, όταν ο καλύτερος της παίκτης τραυματίζεται και από το πρώτο λεπτό του αγώνα τίθεται νοκ άουτ για το υπόλοιπο του αγώνα; Ο Μάριτς έδωσε την δική του εκδοχή που έχει και βάση...

"Μπορώ να πω ότι ο τραυματισμός του Διαμαντίδη μας έδωσε ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να παίξουμε στον 4ο τελικό. Μας βοήθησε πολύ τελικά στον τρόπο με τον οποίο παίξαμε. Είμαστε μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και όταν ένας από τους παίκτες τραυματίζεται, προσπαθούμε όλοι σαν ομάδα να καλύψουμε το κενό του. Αυτό κάναμε και με τον αρχηγό μας", επισήμανε ο Σερβοαυστραλός σέντερ και συνέχισε:

"Φέτος, είναι η αλήθεια ότι δεν πίστεψαν πολλοί σε μας, αλλά αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη".

Αναφορικά με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο Μάριτς σχολίασε: "Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός. Δημιούργησε μία καυτή ατμόσφαιρα και μας βοήθησε πάρα πολύ, προκειμένου να κατακτήσουμε τον τίτλο. Κάποιοι ξέφυγαν λίγο αλλά ευτυχώς η πλειοψηφία είχε κόσμια συμπεριφορά".

Η σεζόν για τον Άλεκς Μάριτς και φυσικά ολόκληρο τον Παναθηναϊκό ήταν τόσο πετυχημένη που έκανε τον ύψους 2.11μ. παίκτη να ξεχάσει τις δυσκολίες με τον τραυματισμό του στον αγκώνα με το ξεκίνημα της σεζόν. "Πάνε αυτά πέρασαν... Είμαστε πλέον πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας", μας είπε και μας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ