STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα βλέμματα σε Πάτρα και Τρίπολη

Οι αναμετρήσεις Απόλλων Πατρών - Άρης και Αρκαδικός - Τρίκαλα ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τη διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου 19-21/3 και η βαθμολογία.

23η αγωνιστική

Ρέθυμνο - ΑΕΚ (19/3, 17:00)

Το Ρέθυμνο θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο "Μ. Μερκούρη". Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ φιγουράρει πλέον στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 38 βαθμούς και ρεκόρ 16-6 ενώ έχασε επαφή με τον Άρη που βρίσκεται στην τρίτη θέση (39 β. - 17-5) και έχει το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την "Ένωση", μετρώντας δυο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

ΠΑΟΚ - Λαύριο (19/3, 17:00)

Ο ΠΑΟΚ μετά τις συνεχόμενες ήττες θέλει να κάνει ρελάνς και να πάει με νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε με τον Απόλλωνα Πάτρας και τώρα καλείται να πάρει σειρά το Λαύριο. Η επιστροφή των Κώστα Βασιλειάδη και Σοφοκλή Σχορτσανίτη στη δράση σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος που έδωσε σημαντικές... ανάσες στους παίκτες που είχαν αναλάβει να καλύψουν τις απουσίες είχε ευεργετικές επιπτώσεις στον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση των "ασπρόμαυρων" αποφάσισε να ενισχύσει το ρόστερ με την απόκτηση του πάουερ φόργουορντ / σέντερ, Κιθ Κλάντον, ο οποίος αναμένεται σήμερα να κάνει το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα.

Κολοσσός - Καβάλα (19/3, 17:00)

Ακόμα ένας "τελικός" παραμονής θα λάβει χώρα στη Ρόδο για την Καβάλα του Στιβ Γιατζόγλου που έχει το κίνητρο, όμως οι αριθμοί δείχνουν ότι θα πρέπει να κάνει μεγάλη υπέρβαση. Η έδρα είναι το μεγάλο "όπλο" των "θαλασσί" που εντός έδρας μετρούν 7 νίκες και μόλις 4 ήττες κι αυτό θέλουν να επιβεβαιώσουν και σήμερα προκειμένου να κάνουν αποφασιστικό βήμα για να βρεθούν στα πλέι οφ με ένα καλό πλασάρισμα. Υπέρ του Κολοσσού είναι η προϊστορία των αναμετρήσεων με την Καβάλα, καθώς σε σύνολο 13 αγώνων μετράει 8 νίκες. Η μακεδονική ομάδα, ωστόσο, έφυγε με το διπλό από τη Ρόδο στις δύο από τις έξι επισκέψεις της.

Αρκαδικός - Τρίκαλα (19/3, 17:00)

Αυτό το παιχνίδι ίσως καθορίσει το μέλλον του ηττημένου στην κατηγορία. Οι προπονητές του Αρκαδικού και των Τρικάλων έχουν σημαδεύσει αυτό το παιχνίδι, όμως ένας από τους δύο θα χαμογελάσει στο τέλος. Η ομάδα της Τρίπολης παρά τη δύσκολη θέση που βρίσκεται έχει τη τύχη στα χέρια της, καθώς στις 4 αγωνιστικές που απομένουν έχει να αντιμετωπίσει Τρίκαλα, Κόροιβο, Καβάλα και ΑΕΚ ελπίζοντας πως θα κάνει το 3/4 που θα τη βοηθήσει στη μάχη που δίνει για να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Απόλλων Π. - Άρης (19/3, 17:00)

Μετά την σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς ήρθε μία εύκολη ήττα από τον ΠΑΟΚ για να βάλει και πάλι τον Απόλλωνα σε αμφιβολία κατά πόσο θα μπορέσει να τερματίσει μέσα στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος. Στο αποψινό παιχνίδι για τον Άρη είναι αμφίβολος ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο. Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή, όμως η συμμετοχή του στο παιχνίδι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Παναθηναϊκός - Κόροιβος (20/3, 17:00)

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά από τη σπουδαία ευρωπαϊκή εντός έδρας νίκη (84-79) επί της Λοκομοτίβ ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα για το παιχνίδι με τον Κόροιβο χωρίς τον Έλιοτ Ουίλιαμς. Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι χωρίς άγχος για τον Κόροιβο, ο οποίος ετοιμάζεται για μία σειρά τελικών που θα κρίνουν την παραμονή του στη κατηγορία. Οι ημέρες που προηγήθηκαν έφεραν αρκετές αλλαγές στην ομάδα της Αμαλιάδας, καθώς ένας εκ των κορυφαίων ξένων των Ηλειών, ο γκαρντ Όμπι Τρότερ (9,9π. μ.ο.) αποχώρησε με προορισμό το ιταλικό πρωτάθλημα και την Μπρίντιζι, ενώ αποκτήθηκε ο σουτινγκ γκαρντ Κρις Άλεν.

Ολυμπιακός - Κηφισιά (21/3, 18:30)

Για την 11η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, νικώντας στο ΣΕΦ την Ζάλγκιρις Κάουνας και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης για τα playoffs. Πλέον οι Πειραιώτες στρέφονται στην αναμέτρηση με την Κηφισιά που έφτασε τις 3 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα κι έτσι είδε την απόσταση των 2 νικών που είχε από τους διώκτες της για την πέμπτη θέση να εξαφανίζεται.

Κατάταξη

Ομάδα / Βαθμοί / Ρεκόρ

1. Ολυμπιακός / 43 / 21-1

2. Παναθηναϊκός / 43 / 21-1

3. Άρης / 39 / 17-5

4. ΑΕΚ 38 / 16-6

5. Κηφισιά / 32 / 10-12

6. ΠΑΟΚ / 32 / 10-12

7. Κολοσσός / 32 / 10-12

8. Απόλλων Π. / 31 / 9-13

9. Ρέθυμνο / 31 / 9-13

10. Τρίκαλα / 29 / 7-15

11. Λαύριο / 29 / 7-15

12. Κόροιβος / 29 / 7-15

13. Καβάλα / 27 / 5-17

14. Αρκαδικός / 27 / 5-17

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ