STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα σενάρια παραμονής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Τα σενάρια παραμονής στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Η νίκη του Αρκαδικού επί του Κοροίβου δημιούργησε νέες καταστάσεις σε ό,τι αφορά τη σωτηρία. Εξασφάλισε την παραμονή το Λαύριο, συνεχίζουν να ελπίζουν τα Τρίκαλα. Το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα ενδεχόμενα ισοβαθμιών στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Δύο αγωνιστικές έμειναν! Τόσο απέχουν πλέον τα Τρίκαλα, ο Αρκαδικός και ο Κόροιβος από την εξασφάλιση της παραμονής, ή -για τους απαισιόδοξους- από τον υποβιβασμό. Οι τρεις ομάδες είναι πλέον που παλεύουν για τις δύο θέσεις που θα δώσουν τη σωτηρία, αφού το Λαύριο εξασφάλισε μαθηματικά την παρουσία του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, την ώρα που η Καβάλα μπορεί να ελπίζει μόνο σε ένα... τρελό σενάριο, κατά το οποίο θα κάνει το 3/3 απέναντι σε Παναθηναϊκό (εντός), Αρκαδικό (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός). Ίσως όμως της φτάσουν και δύο νίκες.

Για να πάμε στην ουσία του πράγματος, όμως. Αυτή τη στιγμή οι τρεις ομάδες (Τρίκαλα, Αρκαδικός και Κόροιβος) ισοβαθμούν έχοντας από εφτά νίκες. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου είναι αυτή που υποβιβάζεται. Δηλαδή, ο Κόροιβος δεν θέλει σε καμία περίπτωση την τριπλή ισοβαθμία γιατί είναι αυτός που βρίσκεται στην πλέον μειονεκτική θέση. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως μετρούν τα αποτελέσματα των τριών αντιπάλων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Εκεί, τα Τρίκαλα έχουν τρεις νίκες, ο Αρκαδικός έχει δύο νίκες, ενώ ο Κόροιβος μόλις μία. Κοινώς, προκύπτει η εξής βαθμολογία:

11. Τρίκαλα

12. Αρκαδικός

13. Κόροιβος

Πάμε τώρα στις διπλές ισοβαθμίες. Κι εδώ, τα Τρίκαλα είναι αυτά που έχουν τον απόλυτο έλεγχο, επειδή έχουν δύο νίκες με τον Κόροιβο, ενώ στην ισοπαλία (1-1) με τον Αρκαδικό βρίσκονται από πάνω με +15 πόντους στο μεταξύ τους παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, ο Αρκαδικός κέρδισε μεν απόψε (26/3) τον Κόροιβο, αλλά το γεγονός πως ισοφάρισε τη διαφορά της ήττας του στο παιχνίδι του α' γύρου (1+1) δεν του αρκεί. Κι αυτό γιατί στην προκειμένη περίπτωση, το στοιχείο που θα μετρήσει είναι το συνολικό goal average (δηλαδή, η διαφορά πόντων) των δύο ομάδων. Ο Κόροιβος έχει -185 ενώ ο Αρκαδικός -240 στο σύνολο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί στα δύο επόμενα παιχνίδια.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

1) Τα Τρίκαλα θέλουν να έχουν -στη χειρότερη- τα ίδια αποτελέσματα με τους άλλους δύο διεκδικητές της παραμονής. Αν έχουν μόνο ήττες, κι οι άλλοι δύο πάρουν από μία νίκη, υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία.

2) Ο Κόροιβος θέλει να έχει τα ίδια αποτελέσματα με τον Αρκαδικό (δύο ήττες, δύο νίκες, από μία νίκη) για να εξασφαλίσει τη σωτηρία. Επ' ουδενί όμως δεν θέλει τα Τρίκαλα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία αφού έτσι θα είναι αυτός η ομάδα που θα υποβιβαστεί.

3) Ο Αρκαδικός θέλει μία νίκη παραπάνω από τον Κόροιβο, ή την τριπλή ισοβαθμία που έχει δημιουργηθεί τούτη την ώρα.

Τα δεδομένα για την Καβάλα

Σε όλα τα παραπάνω, οφείλουμε πάντως να λάβουμε υπ' όψιν κάτι ακόμη. Το ενδεχόμενο να μπει στη μάχη της παραμονής η Καβάλα. Τι περιμένει η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου; Να κερδίσει δύο από τα επόμενα τρία παιχνίδια για να έχει κάποιες ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει στο "παρά πέντε". Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου πρέπει να επικρατήσει πάση θυσία του Αρκαδικού στην Τρίπολη για να ευδοκιμήσουν τα όποια σενάρια την κρατούν στην παραμονή. Τι θα χρειαστεί όμως; Να μην κάνουν νίκη ούτε ο Αρκαδικός, ούτε ο Κόροιβος, ούτε τα Τρίκαλα. Ή, να κερδίσει μόνο ένας εξ αυτών.

Κι εξηγούμαστε: Σε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Καβάλας - Αρκαδικού - Κοροίβου και μεταξύ Καβάλας - Αρκαδικού - Τρικάλων, η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου είναι αυτή που εξασφαλίζει την παραμονή στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Όσο για το ακόμη πιο δύσκολο σενάριο, αυτό της τετραπλής ισοβαθμίας ανάμεσα σε Καβάλα, Τρίκαλα, Αρκαδικό και Κόροιβο, οι ομάδες που υποβιβάζονται είναι ο Αρκαδικός και ο Κόροιβος.

Τα σημερινά αποτελέσματα

Λαύριο - Απόλλων Πατρών 80-64

Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61

Τρίκαλα - ΠΑΟΚ 79-88

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές

25η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Κόροιβος

Λαύριο - Τρίκαλα

Αρκαδικός - Καβάλα

26η αγωνιστική

Κόροιβος - Λαύριο

Τρίκαλα - Απόλλων Πατρών

ΑΕΚ - Αρκαδικός

Καβάλα - ΠΑΟΚ

Τι έχουν κάνει οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια

Κόροιβος - Τρίκαλα 64-73

Αρκαδικός - Κόροιβος 88-89

Τρίκαλα - Αρκαδικός 82-54

Τρίκαλα - Κόροιβος 85-74

Αρκαδικός - Τρίκαλα 79-66

Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ