STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα σενάρια παραμονής στη Stoiximan.gr Basket League

Τα σενάρια παραμονής στη Stoiximan.gr Basket League

Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα κριθεί η παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League, με τον Κόροιβο, την Κύμη Seajets και τον Απόλλωνα Πατρών Carna να παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Διαβάστε τι ισχύει για κάθε περίπτωση.

Από μία μεγάλη ευκαιρία έχασαν μέσα σε μια εβδομάδα ο Κόροιβος (εντός με το Ρέθυμνο) και η Κύμη Seajets (εντός με τον Άρη) για να πλησιάσουν πιο κοντά από ποτέ στην παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League. Δύο εντός έδρας απώλειες όμως, σε συνδυασμό με τον προ εβδομάδας "άσο" του Απόλλωνα Πατρών Carna επί του Κολοσσού H Hotels "φούντωσε" τη μάχη της σωτηρίας, με την 24η αγωνιστική να μην διαφοροποιεί στο ελάχιστο τα δεδομένα και τα σενάρια παραμονής για τις τρεις ομάδες.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της regular season, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για κάθε έναν από τους τρεις αντιπάλους, που έχουν μπροστά τους ένα δεκαήμερο στο οποίο θα κριθούν τα πάντα. Το βασικό είναι ότι η Κύμη Seajets και ο Απόλλων Πατρών Carna κρατούν την τύχη στα χέρια τους, από την στιγμή που κοντράρονται σε μία εβδομάδα στη Χαλκίδα. Κι αυτό γιατί ο νικητής θα είναι "αγκαλιά" με την παραμονή, ενώ ο ηττημένος θα είναι πιο κοντά από ποτέ στο να "αποχαιρετήσει". Ειδικά στην περίπτωση των "μπλε", ενδεχόμενη ήττα βάζει οριστικά τέλος στα σενάρια παραμονής, αφού την τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, ο Κόροιβος θέλει μία νίκη στα δικά του εναπομείναντα παιχνίδια, αλλά ενδεχομένως να μην χρειαστεί ούτε αυτό, εφόσον ο Απόλλων Πατρών Carna κάνει μία ή καμία νίκη. Για το δεύτερο ενδεχόμενο, τα πράγματα είναι απλά αφού έτσι οι "μελανόλευκοι" θα παραμείνουν από κάτω τους, ενώ όσον αφορά το πρώτο όλα αφορούν το γεγονός πως σε τριπλή ισοβαθμία, το... πρόβλημα θα το έχει η Κύμη Seajets.

Πάμε να δούμε τα δεδομένα για κάθε μία από τις τρεις ομάδες:

Κόροιβος (7-17)

Με Κύμη Seajets: 1-1 (+7)

Με Απόλλωνα Πατρών Carna: 1-1 (-22)

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου υπερτερεί σε ισοβαθμία με την Κύμη Seajets, αλλά μειονεκτεί σε αυτή με τον Απόλλωνα Πατρών Carna. Αντίθετα, σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία δεν πρόκειται να κινδυνεύσει αφού με τις δύο εντός έδρας νίκες που έχει σημειώσει, νιώθει ασφαλής.

Κύμη Seajets (7-17)

Με Κόροιβο: 1-1 (-7)

Με Απόλλωνα Πατρών Carna: 0-1 (-15)

Με νίκη επί της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου, οι νεοφώτιστοι "καθαρίζουν" με την παραμονή και θα πάνε την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ για να ευχαριστηθούν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη όμως, η ήττα θα αποδειχθεί καταδικαστική, αφού δεν υπάρχει κάποιο σενάριο που να διατηρεί την Κύμη Seajets στην κατηγορία, δεδομένου ότι θα μειονεκτεί στις απλές ισοβαθμίες με τους δύο αντιπάλους της, όπως επίσης στην τριπλή.

Απόλλων Πατρών Carna (6-18)

Με Κόροιβο: 1-1 (+22)

Με Κύμη Seajets: 1-0 (+15)

Εφόσον κάνει το 2/2, είναι δεδομένο ότι μένει στη Stoiximan.gr Basket League. Από εκεί και πέρα βέβαια, του αρκεί κι η απλή νίκη στη Χαλκίδα επί της Κύμης Seajets, με δεδομένο βέβαια πως στην αυλαία της regular season δεν θα γίνει κάποιο... θαύμα στο ΣΕΦ. Σε ό,τι αφορά την τριπλή ισοβαθμία, το "συν" για τους "μελανόλευκους" θα είναι οι δύο νίκες τους επί των "μπλε", αφού θα προκύψει η εξής κατάσταση: 13. Απόλλων Πατρών Carna (3-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια), 14. Κόροιβος (2-2), 15. Κύμη Seajets (1-3).

Ομάδα 25η αγωνιστική 26η αγωνιστική
Κόροιβος (7-17) ΠΑΟΚ* Προμηθέας Πατρών
Κύμη Seajets (7-17) Απόλλων Πατρών Ολυμπιακός*
Απόλλων Πατρών Carna (6-18) Κύμη* Λαύριο

* Με αστερίσκο (*) σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ