STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα σενάρια για παραμονή και πλασαρίσματα εν όψει των playoffs

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έσπρωξε τον Πανιώνιο στην Α2, την ώρα που έδωσε αφορμή για χαμόγελα σε Κόροιβο και Γυμναστικό. Ελπίδες για... πεντάδα η Κύμη, Κολοσσός Η Hotels και Άρης για την τελευταία θέση των playoffs.

Ένα θαύμα χρειάζεται πλέον ο Πανιώνιος Βίκος Cola προκειμένου να μην υποβιβαστεί, αφού δεν φτάνει μόνο να βγάλει διπλό στην έδρα του Ρεθύμνου Cretan Kings, αλλά και να... αυτοκτονήσει ο Κόροιβος.

Οι "κυανέρυθροι" ηττήθηκαν στο γήπεδό τους από τον ΠΑΟΚ , με αποτέλεσμα να χάνουν τη μεγαλύτερη -έως τώρα- ευκαιρία τους για να σώσουν την κατηγορία. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή μπορεί να κάνει την ανατροπή στο "παρά ένα" μόνο αν:

1) Κερδίσει εκτός έδρας το Ρέθυμνο Cretan Kings και, την ίδια ώρα, τα Τρίκαλα BC Aries περάσουν από την Αμαλιάδα, ή

2) Κερδίσει εκτός έδρας το Ρέθυμνο Cretan Kings, αλλά ταυτόχρονα ο Γυμναστικός καταφέρει να κάνει την έκπληξη και να επιβληθεί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την περίπτωση, θα προκύψει ισοβαθμία ανάμεσα στον Πανιώνιο Βίκος Cola και τον Κόροιβο, στην οποία ευνοείται η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έκανε εντυπωσιακή ανατροπή στην τελευταία περίοδο (σ.σ.: κράτησε για έξι λεπτά δίχως πόντο την Κύμη), αλλά δεν μπόρεσε να την ολοκληρώσει στο φινάλε. Με καλάθι του Κάμερον Τζόουνς στα 6.8'' για το φινάλε, η Κύμη έφτασε στη νίκη ( 62-60 ) που τη βάζει στο κόλπο για την έκτη θέση του πρωταθλήματος. Για να τα καταφέρει, πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε πέντε μέρες!

Ο Προμηθέας Πάτρας έπαιζε... στα κόκκινα, ο Νίκος Γκίκας μοίρασε 13 ασίστ και οδήγησε την ομάδα του Μάκη Γιατρά στην κατάκτηση ενός ακόμη ροζ φύλλου αγώνα - σε βάρος του Λαυρίου Megabolt .

Ο Άρης έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα στο β' μέρος, κράτησε πολύ χαμηλά το Ρέθυμνο Cretan Kings και με τη νίκη που πήρε , έχει πλέον μαθηματικές ελπίδες για τα playoffs. Στο παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels θα κριθεί η τελευταία ομάδα που θα βρίσκεται στην post season.

Από την πλευρά τους, οι "θαλασσί" έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries και έβαλαν τέλος στο σερί των οκτώ διαδοχικών ηττών στο πρωτάθλημα.

Τέλος, στο παιχνίδι που είχε το μικρότερο ενδιαφέρον -από βαθμολογικής άποψης- ο Ολυμπιακός νίκησε τον Γυμναστικό . Μία ήττα που σήμανε την... παραμονή των γηπεδούχων στην κατηγορία, δεδομένων των υπόλοιπων αποτελεσμάτων της αγωνιστικής.

"ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Η ΤΕΤΡΑΔΑ

Η ουσία είναι πως μετά τα σημερινά αποτελέσματα, η κατάταξη στην πρώτη τετράδα δεν πρόκειται να αλλάξει. Έχει ως εξής, δίχως να έχει σημασία τι γίνει στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής:

1. Παναθηναϊκός Superfoods

2. Ολυμπιακός

3. Προμηθέας Πάτρας

4. ΠΑΟΚ

ΟΛΑ "ΑΝΟΙΧΤΑ" ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

Οι θέσεις 5, 6 και 7 παραμένουν υπό διαπραγμάτευση με την ΑΕΚ, το Λαύριο Megabolt και την Κύμη να παίζουν την τελευταία αγωνιστική για όλα τα ενδεχόμενα. Η Ένωση έχει ένα παιχνίδι λιγότερο βέβαια, αφού την Παρασκευή (11/5, 20:00) αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Σε περίπτωση ήττας των "κιτρινόμαυρων", η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα θα παίξει την πέμπτη θέση την τελευταία αγωνιστική με την Κύμη. Από την πλευρά του, το Λαύριο Megabolt πρέπει να κερδίσει το "τριφύλλι" στην αυλαία της regular season για να έχει ελπίδες να προλάβει την πεντάδα -ευελπιστώντας πως η Κύμη θα περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά στην όγδοη θέση, την τελευταία που δίνει εισιτήριο στα playoffs, αυτή θα παιχτεί μεταξύ του Κολοσσού H Hotels και του Άρη.

Η τελευταία αγωνιστική της regular season:

ΑΕΚ - Κύμη

ΠΑΟΚ - Γυμναστικός

Κόροιβος - Τρίκαλα BC Aries

Ολυμπιακός - Προμηθέας Πάτρας

Λαύριο Megabolt - Παναθηναϊκός Superfoods

Ρέθυμνο Cretan Kings - Πανιώνιος Βίκος Cola

Κολοσσός H Hotels - Άρης

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ