STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα δεδομένα για τον υποβιβασμό

Τα δεδομένα για τον υποβιβασμό

Το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ είναι "ζωής και θανάτου" για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, λόγω... σεναρίων υποβιβασμού. Το Sport24.gr κάνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στην "ουρά" με τους 4+2 υποψήφιους.

Μετά την ήττα από τον ΓΣΛ/Φάρο, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει χαρακτήρα "τελικού" για τον Άρη. Πολύ απλά γιατί σε περίπτωση ήττας, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα μπλέξει αναφορικά με την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League. Αυτό που για καιρό έμοιαζε αδύνατο, πλέον έχει αρχίσει να εξελίσσεται ως υπαρκτό σενάριο για τους "κίτρινους" που μετρούν μόλις μία νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Η νίκη θα τους επαναφέρει στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με το πρόγραμμα να είναι... σύμμαχος στη συνέχεια. Η ήττα όμως, θα τους ζώσει με φίδια.

Το Sport24.gr έκανε μια πρώτη καταγραφή της μάχης για τη σωτηρία, στην οποία εμπλέκονται 4+2 ομάδες αυτή την στιγμή. Κι αν οι δύο (Ρέθυμνο, ΓΣΛ/Φάρος) είναι αρκετά άνετες, τα Τρίκαλα BC Aries χρειάζονται ένα μίνι θαύμα για να τα καταφέρουν, ενώ ο Πανιώνιος Βίκος Cola και ο Κόροιβος φαίνεται πως είναι οι ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν μέχρι τέλους για την αποφυγή της δεύτερης θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό. Εκτός κι αν ο Άρης μπλέξει ακόμη περισσότερο...

Ρέθυμνο (7-12): Δεν είναι σε κίνδυνο, κι η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά προκειμένου να μπει σε κίνδυνο. Σε τρεις μέρες, απέναντι στον Φάρο/ΓΣΛ, μπορεί να βάλει οριστικά τέλος στα σενάρια που το εμπλέκουν με τον υποβιβασμό. Σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Νίκου Βετούλα θα απομακρυνθεί αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού, ειδικά σε περίπτωση που την ίδια ώρα η Κύμη νικήσει τον Πανιώνιο Βίκος Cola.

ΓΣΛ/Φάρος (7-12): Η νίκη επί του Άρη είναι... μισή κατηγορία για τους "πράσινους", που διατήρησαν την απόσταση των δύο νικών από τον υποβιβασμό. Έχουν όμως το πιο δύσκολο πρόγραμμα από εδώ και στο εξής, πράγμα που σημαίνει πως ενδεχομένως να χρειαστούν μια ακόμη μεγάλη νίκη. Εκτός κι αν βγάλουν "διπλό" απέναντι στον Κόροιβο την 22η αγωνιστική, αποτέλεσμα που πιθανότατα θα αρκεί για να τους εξασφαλίσει την παραμονή.

Κόροιβος (6-13): Τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν για την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου από την στιγμή που ο Πανιώνιος Βίκος Cola κάνει μαζεμένες νίκες. Το μείζον για εκείνη είναι το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΓΣΛ/Φάρο, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό, κι εν συνεχεία αυτό με τα Τρίκαλα BC Aries -επίσης στην Αμαλιάδα. Οι δύο νίκες στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές είναι ο εφικτός στόχος, ενδεχομένως όμως να μην φτάνει κι αυτό. Πολύ απλά, ο Κόροιβος θέλει να κάνει ίδιο αριθμό νικών (ή και περισσότερες) από τους "κυανέρυθρους", αφού υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Άρης (6-12): Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι η μισή χρονιά, πολύ απλά γιατί η νίκη θα επαναφέρει τους "κίτρινους" στο +2 από τον Πανιώνιο Βίκος Cola, τον οποίο υποδέχονται μάλιστα στην πορεία του πρωταθλήματος. Μπορεί οι μαζεμένες ήττες και η κακή εικόνα του τελευταίου διμήνου να έχουν εμπλέξει τον Άρη στα σενάρια περί υποβιβασμού, αλλά στην περίπτωσή του τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Σημασία έχει να... γίνει η δουλειά στο Nick Galis Hall απέναντι σε ΠΑΟΚ, Πανιώνιο Βίκος Cola και Ρέθυμνο. Εφικτό, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη.

Πανιώνιος Βίκος Cola (5-14): Από την στιγμή που προσέθεσε τον Τάιρον Μπράζελτον στο ρόστερ της, η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου έχει ανέβει επίπεδο. Πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, που βοηθάει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, εν όψει της συνέχειας. Από "τελειωμένος", ο Πανιώνιος Βίκος Cola έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει βάσιμα πως θα τα καταφέρει, με τον Κόροιβο να είναι η ομάδα που μοιάζει πιο εφικτό να βάλει "από κάτω". Το πρόγραμμα των "κυανέρυθρων" δεν είναι εύκολο πάντως, κι απαιτεί μια ακόμη μεγάλη εντός έδρας νίκη (με Λαύριο ή ΠΑΟΚ). Αντίστοιχα σημαντική είναι η αναμέτρηση με τα Τρίκαλα BC Aries για την 22η αγωνιστική. Παιχνίδι - τελικός, που σε περίπτωση ήττας κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει τον υποβιβασμό.

Τρίκαλα BC Aries (3-16): Είναι στη δυσκολότερη θέση, αφενός γιατί είναι τρεις νίκες μακριά από την παραμονή, αφετέρου γιατί πρέπει να βάλει δύο ομάδες από κάτω. Πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται συνδυασμός αποτελεσμάτων για να έρθει η ολική ανατροπή. Για αρχή, η ομάδα του Φώτη Τακιανού πρέπει να κάνει το απόλυτο απέναντι σε Πανιώνιο (22η), Άρη (23η), Ρέθυμνο (24η) και Κόροιβο (26). Τουλάχιστον τέσσερις νίκες, για να μπορέσει να φτάσει στο σημείο να πει ότι διεκδικεί κάτι. Συν ένα μεγάλο αποτέλεσμα, κατά βάση εντός έδρας με τον Κολοσσό H Hotels την προτελευταία αγωνιστική. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους, πλην όμως ο Φώτης Τακιανός και οι παίκτες του οφείλουν να παλέψουν κόντρα σε αυτές μέχρι νεωτέρας.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CRVENA ZVEZDA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - CRVENA ZVEZDA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ