STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα δεδομένα για την παραμονή

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries προκειμένου να "ανασάνει" σε ό,τι αφορά στην παραμονή, με την επόμενη αγωνιστική να κρίνει πολλά.

Τα σενάρια για τη μάχη της παραμονής στη Stoiximan.gr Basket League είναι αρκετά, κι η αλήθεια είναι ότι η 23η αγωνιστική δεν βοήθησε στο να γίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο Άρης κέρδισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα BC Aries , πάτησε πιο γερά στην κατηγορία, έχει όμως κάτι να κάνει ακόμη έως ότου αισθανθεί ότι "καθάρισε".

Για την ακρίβεια, την επόμενη αγωνιστική μπορεί να εξασφαλίσει -και μαθηματικά- τη σωτηρία, αποφεύγοντας την εμπλοκή του σε... διαδικασίες που δεν συνάδουν με το βάρος της φανέλας και της ιστορίας του. Το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο Βίκος Cola είναι αυτό που μπορεί να σηματοδοτήσει την εξασφάλιση της παραμονής για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, δεδομένου ότι οι "κίτρινοι" έχουν ως παρακαταθήκη το "διπλό" στη Νέα Σμύρνη στον α' γύρο.

Από εκεί και πέρα, το Ρέθυμνο Cretan Kings μπορεί με νίκη επί των Τρικάλων BC Aries στο επόμενο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα να "καθαρίσει" κι αυτό, κοιτάζοντας παράλληλα -δειλά- για τα playoffs.

Η ουσία της... μάχης για την αποφυγή του υποβιβασμού κρύβεται στην τριάδα του Κοροίβου (σ.σ.: εκκρεμεί η εκτός έδρας αποστολή του απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας για την 23η αγωνιστική), του ΓΣΛ/Φάρου και του Πανιωνίου. Οι τρεις τους ουσιαστικά είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Όπως συμβαίνει με τον Άρη, έτσι και για τον Πανιώνιο Βίκος Cola το παιχνίδι "κλειδί" είναι αυτό με τον Άρη. Ενδεχόμενη νίκη θα τον φέρει πολύ κοντά στην παραμονή. Εξίσου σημαντικό είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς (προς το παρόν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας) με τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά στον Κόροιβο, μία νίκη -αυτή με τα Τρίκαλα BC Aries την τελευταία αγωνιστική- ενδεχομένως να είναι αρκετή, την ίδια ώρα όμως που ο βαθμός δυσκολίας απέναντι σε Παναθηναϊκό Superfoods και Κύμη θα είναι πολύ υψηλός. Τέλος, ο ΓΣΛ/Φάρος μπορεί ακόμη κι αν δεν ξανακερδίσει μέχρι το φινάλε της regular season να είναι... από πάνω, αρκεί να μην κάνουν κάποια υπέρβαση (βλ. νίκη εκτός προγράμματος) είτε ο Κόροιβος είτε ο Πανιώνιος Βίκος Cola.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών:

Τα δεδομένα για την παραμονή

* Με αστερίσκο σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ