STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Τα δεδομένα για την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League

BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μεταξύ του Πανιωνίου, του Κοροίβου και του Φάρου/ΓΣΛ φαίνεται ότι θα παιχτεί η παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League. Δείτε ποια είναι τα δεδομένα στην "ουρά" της κατάταξης.

Η νίκη του Πανιωνίου Βίκος Cola επί του Λαυρίου Megabolt άλλαξε τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στη μάχη της παραμονής στη Stoiximan.gr Basket League. Οι "κυανέρυθροι" βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά φέτος, με τον Κόροιβο να είναι... από κάτω τους.

Στην ισοβαθμία των δύο ομάδων, εκείνη του Βαγγέλη Ζιάγκου έχει το πλεονέκτημα, πράγμα που τη φέρνει σε θέση ισχύος έναντι εκείνης του Ντίνου Καλαμπάκου.

Σημαντικό βήμα παραμονής έκανε επίσης ο Φάρος/ΓΣΛ μετά την εντός έδρας επικράτηση επί του Κολοσσού. Ένα αποτέλεσμα που δίνει βαθιά ανάσα στους "πράσινους", δεδομένου ότι πρόγραμμά τους από εδώ και πέρα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της regular season, το Sport24.gr εστιάζει στη μάχη της παραμονής. Αναλυτικά οι εναπομείναντες αγώνες των ομάδων που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τα δεδομένα για την παραμονή στη Stoiximan.gr Basket League

Με αστερίσκο σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες

Η αρχή γίνεται με τα Τρίκαλα BC Aries, τα οποία απέναντι στον Πανιώνιο Βίκος Cola σε μία εβδομάδα παίζουν τα ρέστα τους. Σε περίπτωση ήττας, η ομάδα του Φώτη Τακιανού θα αποχαιρετήσει -και μαθηματικά- την κατηγορία. Κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει δεδομένο, αφού παρατάσσεται εδώ και τρεις αγωνιστικές με οκτώ ή εννέα παίκτες.

Όσον αφορά στον Κόροιβο, χρειάζεται μία νίκη παραπάνω από τους "κυανέρυθρους" για να σώσει την παρτίδα. Κατά βάση, θέλει οπωσδήποτε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι σε Φάρο/ΓΣΛ και Τρίκαλα BC Aries στο γήπεδό του, ελπίζοντας πως ο Πανιώνιος Βίκος Cola δεν θα καταφέρει να κερδίσει περισσότερα από ένα παιχνίδια. Το πρόγραμμά του άλλωστε είναι πολύ δύσκολο, αφού το παιχνίδι με τη θεσσαλική ομάδα ακολουθούν μονομαχίες με ομάδες που βρίσκονται στη μάχη των playoffs, συν τον Άρη στο Nick Galis Hall.

Από την πλευρά του, ο Φάρος/ΓΣΛ με εκτός έδρας νίκη επί του Κοροίβου ουσιαστικά "καθαρίζει" την κατηγορία. Θα αποκτήσει διαφορά τριών νικών, που μοιάζει απίθανο να ανατραπεί στην τελική ευθεία της regular season. Ουσιαστικά, για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου το παιχνίδι που ακολουθεί είναι όλη η χρονιά, αφού το τελικό καρέ των αγώνων της είναι κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της κατάταξης.

Τέλος, ο Άρης νιώθει πολύ πιο άνετα σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες, πλην όμως πρέπει να υπερασπιστεί το "σπίτι" του για να μην αρχίσει να ασχολείται με... σενάρια υποβιβασμού. Στους "κίτρινους" αρκούν απλά κι οι νίκες απέναντι σε Τρίκαλα BC Aries και Πανιώνιο Βίκος Cola, προκειμένου να γραφτεί ο δικός τους επίλογος στη μάχη της παραμονής και να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Βάσει όσων έχουμε δει, ο Πανιώνιος Βίκος Cola ΔΕΝ θέλει την τριπλή ισοβαθμία με Φάρο/ΓΣΛ και Κόροιβο στις οκτώ νίκες, αφού μειονεκτεί λόγω της διαφοράς πόντων (σ.σ.: η ήττα με -30 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη Λάρισα μπορεί να αποδειχθεί μοιραία). Ένα σενάριο που μπορεί να εξελιχθεί στο πιο πιθανό, αν κι εφόσον ο Κόροιβος κερδίσει σε δέκα μέρες τον Φάρο/ΓΣΛ.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ