STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Συνεχίζει να ελπίζει ο Πανιώνιος, 74-66 τον Γυμναστικό

BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÃÓ ËÁÑÉÓÁÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÃÓ ËÁÑÉÓÁÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πανιώνιος Βίκος Cola πήρε το ροζ φύλλο αγώνα για δεύτερη σερί αγωνιστική, αυτή τη φορά σε βάρος του Γυμναστικού (74-66). Δηλώνουν "παρόντες" οι "κυανέρυθροι" στη μάχη της παραμονής, έστω κι αν δεν κάλυψαν το -30 της ήττας τους στο παιχνίδι του α' γύρου.

Η Νέα Σμύρνη έκανε τη δουλειά της για μια ακόμη φορά για τον Πανιώνιο Βίκος Cola, ο ο οποίος πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του (και τρίτη συνολικά) στη Stoiximan.gr Basket League. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου επιβλήθηκε του Γυμναστικού (74-66) σε ένα παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα του "τελικού" για εκείνη, δεδομένου ότι η ήττα θα αποδεικνυόταν καταδικαστική για τη μάχη της παραμονής, με το "καλησπέρα" του β' γύρου του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με μεγάλη προσήλωση στην άμυνα, κάτι που αποτυπώθηκε στο γεγονός πως χρειάστηκε να περάσουν περίπου πέντε λεπτά έως ότου ο Γυμναστικός πετύχει το πρώτο του καλάθι εντός παιδιάς. Παρόλ' αυτά, ουδέποτε η κατάσταση ήταν τόσο ξεκάθαρη υπέρ του Πανιωνίου Βίκος Cola.

Κι αυτό γιατί ο Νώντας Παπαντωνίου με τον Ρόλαντ Σάφτενααρ φρόντιζαν να θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία στους αντιπάλους τους πως ο Γυμναστικός δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Με αυτούς τους δύο ως επιθετικές αιχμές και όπλο τα σουτ τριών πόντων (7/14 στο ημίχρονο), οι "πράσινοι" πλησίασαν σε απόσταση βολής στην ανάπαυλα (36-34), δείχνοντας ικανοί να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το "διπλό".

Η δύναμη της έδρα επιβεβαιωνόταν συχνά πυκνά πάντως, αφού ο Πανιώνιος Βίκος Cola δεν απόλεσε σε κανένα σημείο του β' μέρους το προβάδισμα. Η διαφορά αυξομειωνόταν ανά περίσταση, κυρίως επειδή οι "κυανέρυθροι" δεν ήταν συνεπείς στην επίθεση για πολλή ώρα. Μόλις αντιμετώπιζαν κάποια μικρά (δίλεπτα ή τρίλεπτα) μπλακ άουτ, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν την ευκαιρία να πλησιάσουν, για να φτάσουν μέχρι το -2 (60-58) με 5'45'' για το τέλος της αναμέτρησης.

Όταν όμως ήρθε η σειρά των παικτών του Βαγγέλη Ζιάγκου να σημειώσουν αναπάντητους πόντους, η διαφορά πήγε στο +14 (72-58) υπέρ τους με κάτι περισσότερο από δύο λεπτά για το τέλος. Όσο κι αν πάλεψαν οι "πράσινοι" μέχρι το φινάλε, δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή, με τον Βασίλη Μουράτο να χάνει την ευκαιρία να βάλει "φωτιά" στο παιχνίδι με κάτι λιγότερο από ένα λεπτό πριν από το φινάλε, αφού το σουτ τριών πόντων που επιχείρησε (για να στείλει τη διαφορά στο -3) δεν βρήκε τον στόχο.

Οι γηπεδούχοι έκαναν τη δουλειά τους στα τελευταία δευτερόλεπτα, για να πάρουν το δεύτερο σερί ροζ φύλλο αγώνα (74-66) και να... πάρουν τα πάνω τους ψυχολογικά, στην πρεμιέρα του β' γύρου της Stoiximan.gr Basket League. Την ίδια ώρα, ο Γυμναστικός είδε τη διαφορά που τον χωρίζει από την τελευταία δυάδα της κατάταξης να μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Ο MVP

Ο Ντέγιαν Κράβιτς συνεχίζει την ανοδική του πορεία με τη φανέλα του Πανιωνίου, κάνοντας ξανά αισθητή την παρουσία του στις δύο ρακέτες. Αυτή τη φορά, ο ψηλός των "κυανέρυθρων" είχε 16 πόντους (με 7/8 δίποντα, 2/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 τάπες σε 23'29'' συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παίκτες του Γυμναστικού είχαν +12 εκτελεσμένα σουτ εντός παιδιάς (67 έναντι 55), παρόλ' αυτά δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν. Τελείωσαν τον αγώνα με 34% στα σουτ, την ώρα που εκείνοι του Πανιωνίου Βίκος Cola είχαν 49%.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μόλις οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε απόσταση βολής (60-58) με 5'45'' για το τέλος του αγώνα, προέκυψε το σερί των γηπεδούχων, οι οποίοι έστειλαν τη διαφορά στο +14 (72-58) με δύο λεπτά για το τέλος. Ο Γυμναστικός δεν είχε άλλα αποθέματα ενέργειας, με τη νίκη να καταλήγει στους παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν περίπου 700 φίλοι του Πανιωνίου, που έκαναν -στο πλαίσιο του δυνατού- αισθητή την παρουσία τους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς, Πουρσανίδης Κ., Καλδίρης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-12, 36-34, 56-47, 74-66.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA (Ζιάγκος): Σακελλαρίου 11 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Νταλό 10 (2 τρίποντα, 8 ασίστ), Τσούπκοβιτς 6 (1), ΜακΝίλι 8 (6 ριμπάουντ), Σαρικόπουλος 11, Δίπλαρος 7 (1), Κράβιτς 16 (7/8 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Γούντσον 2, Κουακουμένσα 3 (1).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ (Σκουρτόπουλος): Μπάντερ 2 (1/7 σουτ), Παπαμακάριος 8 (2), Μαραγκός 9 (5 ριμπάουντ), Σάφτενααρ 9 (1/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 7 ασίστ), Μουράτος 9 (1/5 τρίποντα), Διαμαντάκος 2, Κίλι 6 (2), Φένερ 4.

Ομαδικά στατιστικά - Πανιώνιος Βίκος Cola: 21/34 δίποντα, 6/21 τρίποντα, 14/23 βολές, 39 ριμπάουντ (33+6), 19 ασίστ, 12 λάθη, 7 κλεψίματα, 7 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Γυμναστικός: 13/42 δίποντα, 10/25 τρίποντα, 10/12 βολές, 38 ριμπάουντ (25+13), 14 ασίστ, 10 λάθη, 7 κλεψίματα, 1 τάπα.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Πανιώνιος Βίκος Cola αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Κολοσσό H Hotels (3/2, 16:30), ενώ ο Γυμναστικός υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών (3/2, 16:30).

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ