STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Στον "αέρα" ο τέταρτος τελικός της Basket League ΣΚΡΑΤΣ

Στον "αέρα" ο τέταρτος τελικός της Basket League ΣΚΡΑΤΣ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τέταρτος τελικός των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αποτελεί... πρόβλημα αφού την ίδια μέρα (29/5) διεξάγεται στο ΟΑΚΑ το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Πιθανή μετάθεση του αγώνα για τη Δευτέρα (30/5).

Την Κυριακή (29/5, 19:30) είναι προγραμματισμένο να γίνει το τέταρτο παιχνίδι των τελικών της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ, οι "πράσινοι" θα υποδεχθούν τους "ερυθρόλευκους" στο ΟΑΚΑ, με τα έως τώρα δεδομένα να αποδεικνύουν πως ένας εκ των δύο "αιωνίων" θα έχει... match ball.

Είναι πολύ πιθανό όμως, να αλλάξει η μέρα διεξαγωγής του αγώνα ελέω των ποδοσφαιρικών playoffs της Super League. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για την πέμπτη αγωνιστική των playoffs στο ΟΑΚΑ στις 20:00. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, είναι αδύνατο να γίνουν την ίδια ουσιαστικά ώρα ένας αγώνας μπάσκετ και ένας αγώνας ποδοσφαίρου στον ίδιο χώρο, ήτοι να προκύψει συνύπαρξη των οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, με ταυτόχρονη άφιξη στο γήπεδο των αποστολών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Αυτός είναι κι ο λόγος που εξετάζεται τις τελευταίες ώρες η πιθανότητα αλλαγής στην ημέρα διεξαγωγής του τέταρτου τελικού του πρωταθλήματος, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για τη Δευτέρα (30/5). Οι τέσσερις πλευρές (ΕΣΑΚΕ, Super League, Σταύρος Κοντονής, Αστυνομία) θα έχουν τις επόμενες ώρες διαρκείς επαφές για να βρεθεί λύση, με τη μετάθεση στην ώρα διεξαγωγής του αγώνα μπάσκετ να είναι μια λύση, αλλά όχι αυτή που μπορεί να τους ικανοποιήσει όλους. Για λόγους ασφαλείας προφανώς.

Από τον ΕΣΑΚΕ κρατούν "κλειστά χαρτιά" σε ό,τι αφορά το γεγονός, με τον Γιώργο Χαλβατζάκη να έχει τις επόμενες ώρες επαφές τόσο με τον Σταύρο Κοντονή, όσο και με τις διοικήσεις των δύο "αιωνίων" για να παρθούν οι όποιες αποφάσεις. Τον τελευταίο λόγο βέβαια σε όλα αυτά θα τον έχει η Αστυνομία, η οποία θα πρέπει να καταστήσει σαφές αν μπορεί να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Σε πρώτη φάση πάντως το... απαγορευτικό αναφορικά με την διεξαγωγή των δύο αγώνων (σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο) την ίδια μέρα (29/5) έχει προκύψει από τη δική της πλευρά.

Όλα άλλαξαν λόγω του Κυπέλλου Ελλάδος

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς: Μα καλά, τώρα το θυμήθηκαν ότι γίνονται την ίδια μέρα; Δεν πρόκειται όμως για κάποια παράλειψη σχετικά με τις δύο διοργανώσεις. Κι αυτό γιατί όλα άλλαξαν λόγω μίας... τρίτης. Του Κυπέλλου Ελλάδος, ο τελικός του οποίου έγινε στις 17 Μαΐου μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, αλλάζοντας άρδην το πρόγραμμα των playoffs του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Γι αυτό και το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ μετατέθηκε κατά μία μέρα (αρχικά ήταν να γίνει στις 28/5), κάτι που επί της ουσίας δημιούργησε όλο το πρόβλημα.

Η στάση των δύο "αιωνίων" και της τηλεόρασης

Τούτη την ώρα, επίσημη ενημέρωση προς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση. Κάτι που θα γίνει τις επόμενες ώρες. Η ουσία του πράγματος είναι πως οι "πράσινοι" έχουν... προνοήσει και αναλογιζόμενοι πως θέλουν να διευκολύνουν, όσο γίνεται, την κατάσταση δεν έχουν εκδώσει ακόμη εισιτήρια για τον τέταρτο τελικό. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει εξήγηση. Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" ξεκαθαρίζουν πως επίσημα δεν είναι ενήμεροι για κάτι, έχοντας εισπράξει μόνο... σκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην εξίσωση σχετικά με την ημερομηνία του αγώνα μπαίνει άλλωστε κι η τηλεόραση. Η NOVA είναι αυτή που καλύπτει τηλεοπτικά τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και τους εντός έδρας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα, ενδεχόμενη μετάθεση του τέταρτου τελικού για τη Δευτέρα (30/5) μπορεί να επηρεάσει και το πέμπτο παιχνίδι της σειράς -εφόσον αυτό υπάρξει. Στην παρούσα φάση αυτό είναι προγραμματισμένο για τις 2 Ιουνίου.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ