STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Στην Basket League ο Προμηθέας, στην A2 ο Φάρος

Στην Basket League ο Προμηθέας, στην A2 ο Φάρος

Ο Φάρος Κερατσινίου ενημέρωσε ότι δεν είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Basket League κι έτσι θα παραμείνει στην Α2, την ώρα που ο Προμηθέας Πατρών θα ακολουθήσει την Κύμη στην κατηγορία των μεγάλων.

Η Κύμη και ο Φάρος Κερατσινίου εξασφάλισαν, μεν, την άνοδο στην Basket League ωστόσο για την κατηγορία των μεγάλων ετοιμάζεται ο Προμηθέας Πατρών στη θέση του Φάρου! Οι φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας παραχώρησαν τη θέση τους στους Πατρινούς, εξηγώντας ότι δεν είχαν τη στήριξη από την τοπική κοινωνία.

Πρόσφατα, άλλωστε, ο πρόεδρός του Προμηθέα Πατρών, Ευάγγελος Λιόλιος, δήλωσε σίγουρος για τη συμμετοχή των Αχαιών στην επόμενη Basket League , με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Πέρσι το Λαύριο, φέτος ο Προμηθέας

O Ευάγγελος Λιόλιος, πρόεδρος του Προμηθέα, θέλει να δει την ομάδα του στην Α1 και ήδη έχει κάνει την απαραίτητη προεργασία. Αλλωστε και πέρυσι η 3η ομάδα, το Λαύριο, ανέβηκε στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ όταν δήλωσε αδυναμία συμμετοχής η Δράμα, το ίδιο θέλουν να κάνουν και τώρα οι Πατρινοί. Πλέον, χάρη στην 3η θέση δεν χρειάζεται εξαγορά ΑΦΜ άλλης ΚΑΕ (με ό,τι κακό συνεπάγεται αυτό λόγω παλαιών χρεών), η ανακατάταξη μπορεί να γίνει και με την απόσυρση μιας ομάδας που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1.

Η ανακοίνωση του Φάρου Κερατσινίου

Αγαπητοί φίλοι

Η ομάδα του Φάρου Κερατσινίου συμπλήρωσε φέτος το 45ο έτος αθλητικής ζωής και αθλητικής δραστηριότητας στην πόλη μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των ετών αυτών μας έβρισκαν να αγωνιζόμαστε στις τοπικές κατηγορίες. Τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα είχε μια ξέφρενη πορεία στις εθνικές κατηγορίες με αποκορύφωμα την χρονιά που πριν λίγες μέρες τελείωσε όπου η Φάρος μας έγραψε με χρυσά γράμματα ιστορία στην Βίβλο του Ελληνικού μπάσκετ .

Όλα αυτά τα σαράντα πέντε χρόνια η ομάδα μας ανεξαρτήτως το που αγωνιζόταν είχε ως βασικές αρχές την ευγενή άμιλλα, την αξιοπρέπεια, τη σοβαρότητα και τη φερεγγυότητα . Αρχές που κρατήθηκαν αναλλοίωτες και την εξαετία κατά την οποία η ομάδα έκανε καθαρό πρωταθλητισμό με απόλυτη επιτυχία. Η ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης για τη νεολαία της περιοχής μας. Μιας περιοχής που μόνο υπερήφανη μπορεί να νιώθει γι' αυτήν την ομάδα και τον τρόπο που έχει διαφημίσει την πόλη μας σ' όλη την Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα η ομάδα έγινε σύνθημα στα χείλη όλης της μπασκετικής Ελλάδας. Όμως γι' αυτό που είμαστε περισσότερο υπερήφανοι είναι για τη σοβαρότητα που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο καιρό όλες τις προκλήσεις. Μπροστά μας ανοίχτηκε, πριν λίγες μέρες, η πόρτα της συμμετοχής μας στην Α1 Εθνική κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ . Μια αμιγώς επαγγελματική πρόκληση. Μια πρόκληση πολύ δελεαστική για όλους εμάς αλλά επίσης κι ένας δρόμος χωρίς ορατότητα, καθώς δεν έχουμε μάθει σε τόσο στενά επαγγελματικά πλαίσια.

Τα τελευταία χρόνια πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες κρύβονταν ατελείωτες ώρες δουλειάς και ιδρώτα από έναν πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων καθώς η ομάδα στην ουσία λειτουργεί σε οικογενειακά πλαίσια.
Μετά το άνοιγμα που κάναμε τον τελευταίο μήνα στους φορείς της τοπικής μας κοινωνίας και το διάλογο που είχαμε μαζί τους οδηγηθήκαμε στο παρακάτω συμπέρασμα. Η ομάδα μας αυτήν την στιγμή αν και δίκαια μέσα στις τέσσερις γραμμές κατέκτησε το εισιτήριο για την Α1 κατηγορία δεν είναι έτοιμη ν' αντεπεξέλθει στους προβληματισμούς που θα μας έβαζε μια συμμετοχή μας στην επαγγελματική κατηγορία.

Στην Α2 με τετραπλό σκοπό

Με γνώμονα τις αρχές που προαναφέραμε, η ομάδα θα παραμείνει και του χρόνου στο πρωτάθλημα της Α2. Με τετραπλό σκοπό πλέον.

- Πρώτος, μέσα στη σεζόν που θα έρθει, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, να ετοιμάσουμε το γήπεδό μας ώστε να είναι σ' ετοιμότητα να φιλοξενήσει αγώνες επαγγελματικού επιπέδου.

- Δεύτερος στόχος και σημαντικότερος να συσπειρώσουμε γύρω μας όλους τους φορείς της περιοχής μας ώστε να εμπλουτίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της Διοίκησής μας ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε πλέον σε ανάλογη μελλοντική πρόκληση.

- Τρίτον, μέσα στα παρκέ να επαναλάβουμε τα φετινά μας επιτεύγματα.

- Και τέλος να προσπαθήσουμε μέσα απ την δουλειά μας να δημιουργήσουμε αθλητές που θα συνεχίσουν να κρατούν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.
Θεωρούμε αυτήν την επιλογή μας ως μια ρεαλιστικότατη αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με σκοπό να διαφυλάξουμε το κύρος και τη φερεγγυότητα του Σωματείου μας. Χαρακτηριστικά για τα οποία είμαστε υπερήφανοι.

Περιμένουμε όλους τους αγνούς φίλους μας και συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας στη νέα μας προσπάθεια.

Το tweet όλο... νόημα του Άγγελου Τσάμη

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ