STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Έξι υποψήφιοι για την wild card

Έξι υποψήφιοι για την wild card
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν τη θέση στην Basket League. Προβάδισμα για Δόξα Λευκάδας

Οριστικά στην Α2 θα αγωνιστεί ο Εθνικός την επόμενη σεζόν, που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του για να παίξει στα σαλόνια της Basket League.

Η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να βρει το τρόπο να αγωνιστεί στην Α1 και έχασε τη σειρά της, με συνέπεια να ξεκινήσει η διαδικασία της wild card, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση της Κηφισιάς.

Η Δόξα Λευκάδας έχει ήδη ενημερώσει ότι θέλει να αγωνιστεί στην Α1, ενώ και ο Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη (16/9) και δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί στην Basket League. Ιδια πρόθεση έχει εκφράσει και ο Ηρακλής με το Ηράκλειο, ενώ στη... γωνία περιμένουν Αρκαδικός και Καβάλα, που ναι μεν υποβιβάστηκαν, αλλά επειδή έχουν έτοιμες ΚΑΕ, ελπίζουν...

Δημιουργήθηκε, λοιπόν, ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τρία μέλη της ΕΟΚ και δύο του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να εξετάσει όλους τους φακέλους και να δώσει την wild card. Η απόφαση αναμένεται στις αρχές Σεπτέμβρη και αυτές οι έξι ομάδες είναι υποψήφιες, με την Δόξα Λευκάδας να είναι επί του παρόντος το φαβορί.

Η ΕΟΚ ενημέρωσε μάλιστα επίσημα για τα παραπάνω:

" Η επιτροπή ειδικής αδειοδότησης για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Τσαγκρώνη (πρόεδρος), Μιχάλη Μελή (αντιπρόεδρος), Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Αλεξόπουλο και Γιάννη Ψαρράκη, συνεδρίασε σήμερα (17/8) και αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας για τα σωματεία και τις ΚΑΕ που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψουν την κενή θέση που υπάρχει στην Α1 μετά την αποχώρηση της ΑΕΝΚ.

Επιστολές στάλθηκαν στην Δόξα Λευκάδας, τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο, το Ηράκλειο, τον Αρκαδικό και την Καβάλα, προκειμένου μέχρι τις 26/8 να προσκομίσουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για τη δυνατόητα σύστασης ΚΑΕ ή, σε περίπτωση που αυτή υπάρχει για την πλήρωση των κριτηρίων που προβλέπονται από τον σχετικό κανονισμό. Κατόπιν της προσκόμισης των απαιτούμενων στοιχείων, θα ακολουθηθούν οι επόμενες προβλεπόμενες ενέργειες".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ