STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σίμτσακ, ο "κακός δαίμονας" του Παναθηναϊκού

Σίμτσακ, ο "κακός δαίμονας" του Παναθηναϊκού

Ο Βασίλης Σίμτσακ είναι ο παίκτης που "πληγώνει" (βάσει παράδοσης) όσο κανείς άλλος τον Παναθηναϊκό, έχοντας γευτεί τη χαρά της νίκης επί των "πρασίνων" με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Θα γίνει ο Άρης η πέμπτη της λίστας;

Ο Άρης δοκιμάζεται την Τετάρτη (4/5, 20:00) και την Παρασκευή (6/5, 18:00) στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος. Τόσο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ όσο και στο Κύπελλο, οι "κίτρινοι" υπέστησαν βαριές ήττες στην Αθήνα, κάτι που θέλουν να αλλάξουν εν όψει των δύο επικείμενων αναμετρήσεων. Αφενός για να δείξουν πως έμαθαν από τα λάθη τους, αφετέρου για να διεκδικήσουν -όσο μπορούν- το "διπλό" που θα τους δώσει το πάνω χέρι στη σειρά.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς είναι ο μεγάλος απών των ημιτελικών λόγω προβλήματος στο γόνατο, με τον Δημήτρη Πρίφτη να υποχρεούται πλέον να δώσει σημαίνοντα ρόλο (κυρίως επιθετικά) στους Τζέικ Κοέν και Βασίλη Σίμτσακ. Ο δεύτερος πάντως, μετρ της άμυνας εδώ και πολλά χρόνια, μοιάζει να έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας, σε ό,τι αφορά τις μονομαχίες με το "τριφύλλι". Βλέπετε, έχει γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας με τέσσερις διαφορετικές ομάδες στη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας.

Μπορεί με τον Άρη να μετρά μόνο ήττες (0/5) την τελευταία διετία, όπως και με τον Πανιώνιο νωρίτερα (0/2), εν τούτοις η παράδοση που έχει δημιουργήσει κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι διόλου ευκαταφρόνητη. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, η Καβάλα και ο Ίκαρος Καλλιθέας κατά σειρά "πλήγωσαν" το "τριφύλλι", με κοινό παρονομαστή τους τον 35χρονο σέντερ.

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι πως ό,τι κατάφερε, το έκανε μέσα σε μία πενταετία -με τα Τρίκαλα να αποτελούν τη μοναδική εξαίρεση. Από το 2007 έως το 2012, ο παίκτης του Άρη είχε κάθε φορά τον τρόπο να κάνει... τη δουλειά. Κάτι που θέλει να επαναλάβει στα playoffs με τη φανέλα των "κιτρίνων", οι οποίοι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για το "μπρέικ" στο ΟΑΚΑ. Η αρχή έγινε... στο ίδιο γήπεδο, στις 6 Απριλίου 2008, ενόσω φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η "Ένωση" επικρατεί για την 23η αγωνιστική της Basket League με 70-66, με εκείνον να μετρά 5 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 8'51'' συμμετοχής, με τον έτερο "δικέφαλο" (αυτόν του Βορρά) να επαναλαμβάνει την ιστορία έναν χρόνο αργότερα (στην 24η αγωνιστική) με 77-76, στην παράταση. Με 2 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 26'52'', είχε κι αυτός συνεισφορά στο δίποντο που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Τίποτα βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δύο νίκες που πήρε στη συνέχεια, με τα χρώματα της Καβάλας και του Ικάρου Καλλιθέας. Τον ίδιο μήνα (Νοέμβριος) με ένα χρόνο διαφορά. Την πρώτη φορά στην Καλαμίτσα, τη δεύτερη στη Γλυφάδα. Με τους "Αργοναύτες" είχε 2 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 20'22'' συμμετοχής, ενώ με τον Ίκαρο Καλλιθέας ήταν αλάνθαστος εντός παιδιάς (3/3 δίποντα, 2/2 δίποντα), δίχως -παραδόξως- να μαζέψει ριμπάουντ στα 25'24'' που αγωνίστηκε.

Έκτοτε βέβαια δεν τα έχει καταφέρει, είτε με τα χρώματα του Πανιωνίου (2013-'14) είτε με αυτά του Άρη (2014-'16). Θα αλλάξει την ιστορία;

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ