STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Το ρόστερ έχει κλείσει"

Σφαιρόπουλος: "Το ρόστερ έχει κλείσει"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των παικτών του Ολυμπιακού και τόνισε πως οι Πειραιώτες είναι μια ομάδα που ακόμα δεν έχει βγάλει στο παρκέ αυτά που μπορεί να κάνει.

Ο Ολυμπιακός έκανε μια καλή προπόνηση ενόψει της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο στο Mediolanum Forum το βράδυ της Παρασκευής (30/10) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υπενθύμισε πως η ομάδα έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρσι και ότι χρειάζεται χρόνο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε αρχικά στην επιβλητική νίκη επί του Αρκαδικού : "Ήταν ένας αγώνας που θέλαμε να μπούμε συγκεντρωμένοι. Να μπούμε στον ρυθμό και να είμαστε καλοί στα ανασταλτικά καθήκοντα. Να βγούμε στο ανοιχτό γήπεδο και να πάρουμε ρυθμό στο σετ παιχνίδι. Είχαμε συγκέντρωση από την αρχή. Δεν αφήσαμε περιθώρια, κάναμε από τα καλύτερα ημίχρονα. Συνολικά, παρ'όλο που ο Αρκαδικός αντέδρασε, η προσπάθειά μας και η συγκέντρωση λειτούργησαν θετικά για την στιγμή που βρισκόμαστε. Ήταν το δεύτερο εντός έδρας ματς. Είναι μια μεγάλη σεζόν και θέλουμε όλα τα ματς ώστε να βρούμε χημεία και ρόλους. Να μπει ο κάθε παίκτης στο πνεύμα της ομάδας. Μας βοηθάνε τέτοια παιχνίδια για αυτό είμαι ευχαριστημένος".

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ των "ερυθρόλευκων": "Έχω αναφερθεί στις μεταγραφές. Το ρόστερ έχει κλείσει. Ό,τι είπα τότε, ισχύει και τώρα".

Ο Σφαιρόπουλος στάθηκε στην απόδοση των Στρόμπερι και Χάκετ: "Όπως και να το κάνουμε η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Δεν θέλω να το λέω για να μη νομίζει ο κόσμος ότι το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία. Η μισή ομάδα είναι καινούργια. Πώς γίνεται μια ομάδα με 6/12 καινούργιους παίκτες να ρολάρει και να παίζει όπως στο τέλος της σεζόν; Χρειάζεται χρόνο. Να μάθει ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τι θέλω εγώ. Για να κάνεις κάτι αυτοματοποιημένο, θέλει πολλές επαναλήψεις. Είναι δύσκολο σε σύντομο διάστημα να βρουν τα παιδιά τον ρυθμό και τα πατήματα. Είναι δύσκολο να μπουν άμεσα σε ένα πλάνο οργάνωσης και ανάπτυξης. Μας στενοχωρεί η ήττα στη Βιτόρια, αλλά η σημερινή εμφανιση ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες. Είχαμε και καλά διαστήματα. Δεχτήκαμε 11 πόντους στην τελευταία περίοδο. Προσπαθήσαμε πολύ. Θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Κρίνουν πολλά τα αποτελέσματα, στον Ολυμπιακό το ξέρουμε αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή και να δείξουμε κατανόηση. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τους εαυτούς μας. Είμαστε μια καλή ομάδα που ακόμη δεν έχει βγάλει αυτό που μπορεί να παίξει. Πολύ σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται'".

Αθηναίου: "Παιχνίδι σύμφωνα με τις αρχές μας"

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Γιάννης Αθηναίου: "Προερχόμασταν από ένα ατυχές αποτέλεσμα στη Βιτόρια, όπου παλέψαμε και δυστυχώς χάσαμε στην παράταση. 'Ήταν μια ήττα που μας στενοχώρησε όλους. Θέλαμε να την αφήσουμε πίσω αρχής γεννομένης από το σημερινό ματς. Θέλαμε να κάνουμε ένα σοβαρό παιχνίδι σύμφωνα με τις αρχές μας. Στο πρώτο ημίχρονο μέσα από την άμυνα βρήκαμε ελεύθερα σουτ και τρέξαμε. Μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Τώρα από αύριο αρχίζουμε προετοιμασία για άλλο ένα δύσκολο ματς στο Μιλάνο. Συνεχίζουμε το δύσκολο έργο που είναι να φτάσουμε ως το τέλος"

Καστρίτης: "Ακόμα χτίζουμε τη νοοτροπία μας"

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Αρκαδικού, Γιάννης Καστρίτης, επισήμανε: "Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δικαιότατη νίκη. Γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολα ματς είναι αυτά για μια ομάδα της δική μας δυναμικής. Όταν μάλιστα εμείς ακόμη χτίζουμε το ρόστερ μας, τη χημεία και τη νοοτροπία. Εμείς θέλαμε να ελέγξουμε όπως και με τον Άρη, το τι μπορούμε να κάνουμε σωστά και τι να βγάλουμε στο γήπεδο. Να έχουμε ενέργεια και διάθεση. Δεν ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο μέρος και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Είμαστε ικανοποιημένοι για το δεύτερο 20λεπτο, για την άμυνα, αλλά και το επιθετικό κομμάτι που διαβάσαμε πιο καθαρά ορισμένες καταστάσεις. Τώρα κοιτάμε το Ρέθυμνο, θέλουμε να κερδίσουμε. Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στους παίκτες. Είναι εξαιρετική η δουλειά στις προπονήσεις, δεν αποτυπώνεται στα ματς, αλλά σύντομα θα φανεί η εικόνα και θα κυλήσουν όλα όπως πρέπει".

Στεφανίδης: "Καταστροφικό το δεύτερο δεκάλεπτο"

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης επισήμανε: "Είχαμε ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε. Ήταν καταστροφικό το δεύτερο δεκάλεπτο. Όταν κάτι δεν πάει καλά, αντί να αντιδρούμε, συνεχίζουμε να πηγαίνουμε χειρότερα. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος σήμερα, αλλά στο δεύτερο μέρος κάπως συγκεντρωθήκαμε, σταθήκαμε και μαζέψαμε τη διαφορά. Τώρα κοιτάμε το Ρέθυμνο. Είναι στο γήπεδό μας ο αγώνας και είναι σημαντικός. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες 8 αγωνιστικές, αλλά πρέπει να βρούμε κάποιες νίκες. Ευχαριστώ και τον κόουτς και τον Ολυμπιακό, που με είχαν στην προετοιμασία και με βοήθησαν μέχρι να βρώ κάποια ομάδα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ