STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Το καλύτερο για τον Όντομ είναι να παίξει αλλού"

Σφαιρόπουλος: "Το καλύτερο για τον Όντομ είναι να παίξει αλλού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την κατάκτηση της 1ης θέσης και αναφερόμενος στον Όντομ τόνισε πως θα ήταν το καλύτερο για εκείνον να πάει να παίξει σε άλλη ομάδα έως το τέλος της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα στο ΣΕΦ το Ρέθυμνο με σκορ 95-59 και στην συνέντευξη Τύπου μίλησαν οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων για την αναμέτρηση. Ο Γιάννης Σφαιρόπολος έμεινε ικανοποιημένος τόσο απο την νίκη, όσο και από την αντίδραση των παικτών του ύστερα από την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ο οποίος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής με την ομάδα έως και το τέλος της σεζόν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά είπε τα εξής: "Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλαμε καταρχάς για να κερδίσουμε και να τελειώσουμε πρώτοι, αλλά και για να αντιδράσουμε μετά τη ήττα από την ΤΣΣΚΑ. Νομίζω πως το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι στην αρχή του παιχνιδιού και πήραμε μία διαφορά μεγάλη στο πρώτο δεάλεπτο. Στην δεύτερη περίοδο κάπως χαλαρώσαμε, το Ρέθυμνο έβαλε και αρκετά τρίποντα, αλλά στο δευτερο ημίχρονο μπήκαμε στο ματς συγεντρωμένοι και δεχθήκαμε μόλις 8 πόντους. Κυκλοφορήσαμε ωραία την μπάλα, τρέξαμε αρκετά στον αιφνιδιασμό βάζοντας εύκολους πόντους, βάλαμε τα σουτ, πήραμε μία μεγάλη διαφορά, την οποία στην τέταρτη περίοδο την κρατήσαμε και την ανεβάσαμε. Κάναμε καλό παιχνίδι. Σημαντικό για εμάς που υα έχομε το πλεονέκτημα, αλλά αυτο μπορεί να σημαίνει και κάτι, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για την συνέχεια. Είναι μία περίοδος που υα πρέπει να ανασυνταχθούμε. Ήδη έχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε τραυματισμούς. Ο Χάκετ είναι καλά, αλλά σήμερα έμεινε έξω ώστε να τον προφυλάξουμε. Ο Πρίντεζης είναι ακόμη έξω. Θέλουμε να μπουν και αυτοί μέσα στην ομάδα και πάλι σιγά-σιγά".

Για την απόφαση να "κοπεί" στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, συν το γεγονός πως δεν έδωσε το "παρών" στο ΣΕΦ στην αναμέτρηση κόντρα στο Ρέθυμνο, ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε πως: "Δεν σημαίνει κάτι το γεγονός πως ο Όντομ δεν ήταν στο γήπεδο στο ματς με το Ρέθυμνο. Έχουμε συμβόλαιο μαζί του και για την ερχόμενη σεζόν, με την οψιόν ανανέωσης να την έχουμε εμείς. Δεν ήταν στο γήπεδο γιατί δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θεωρούμε πως θα ήταν καλύτερο για εκείνον να πάει να παίξει κάπου αλλού, σε άλλη ομάδα, έως το τέλος της σεζόν. Του δώσαμε αυτή την δυνατότητα, τουλάχιστον να πάει να προπονηθεί κάπου αλλού μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονιά. Δεν μπορούμε να βάλουμε στις προπονήσεις μας έναν παίκτη που δεν έχει την δυνατότητα πλέον να παίξει σε εμάς, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Τολιόπουλος: "Ήμασταν σοβαροί με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο"

Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού, Βασίλης Τολιόπουλος, σχολίασε: "Ήταν ένα σημαντικό ματς για εμάς καθώς θέλαμε να κερδίσουμε για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ήμασταν σοβαροί με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο που μειώθηκε η διαφορά. Ήταν ένα ματς που θέλαμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για την δύσκολη συνέχεια που έρχεται".

Σκουρτόπουλος: "Το ματς δεν αντέχει κριτικής, να είμαστε ανταγωνιστικοί στα playoffs"

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, τόνισε πως: "Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Ρέθυμνο. Σαν ομάδα έχουμε πολλά προβλήματα. Είδατε πως το ρόστερ μας έχει μικρύνει. Χρησιμοποιήσαμε νέα παιδιά. Δεν αντέχει κριτικής το ματς. Για ένα ημίχρονο ήμασταν ανταγωνιστικοί. Στο δεύτερο δεν μπορούσαμε να κοντράρουμε στον Ολυμπιακό, δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Την επόμενη βδομάδα θα έχουμε μαζί μας και τους Γιαννόπουλου και Χάροου ώστε να μας βοηθήσουν. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα playoffs ώστε να βοηθήσουμε και τον Ολυμπιακό. Ο σκοπός μας από εδώ και πέρα είναι να επιβραβεύσουμε τα νέα παιδιά με τη συμμετοχή τους στα playoffs. Έχουμε δύο δύσκολα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, πρώτα στο ΣΕΦ και μετά στο Ρέθυμνο, όπου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο Ολυμπιακός είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο μετά τον αποκλεισμό του στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι μεγάλη ομάδα και διαθέτει ικανούς παίκτες και προπονητές. Θα βρουν την λύση με την δουλειά που κάνουν".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ