STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Θέλω σέντερ που να ταιριάζει στη φιλοσοφία μας"

Σφαιρόπουλος: "Θέλω σέντερ που να ταιριάζει στη φιλοσοφία μας"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως θέλει σέντερ που να ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού και επεσήμανε πως οι καλοί παίκτες έχουν συμβόλαια με ομάδες. "Θέλω να κάνω καλή επιλογή", σχολίασε.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ, ύστερα από το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Κόροιβος Αμαλιάδας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε τα θέλω του για τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ, επεσήμανε πως θέλει σέντερ που να ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας και σχολίασε πως οι Πειραιώτες δεν βιάζονται, καθώς θέλουν να κάνουν καλή επιλογή. "Όλοι οι καλοί παίκτες έχουν συμβόλαια με ομάδες", δήλωσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι Πρωταθλητές κοιτάζουν και "ψηλούς" που δεν είναι ελεύθεροι.

Για το παιχνίδι με τον Κόροιβο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: " Μπορώ να πω ότι σήμερα δείξαμε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και συγκέντρωσης. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, παίρνοντας σωστές αποφάσεις στην επίθεση, βγάζοντας και μεγάλη ενέργεια στην άμυνα. Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του. Είχαμε μία διαφορά που την κρατήσαμε μέχρι το τέλος, είχαμε ορισμένες στιγμές πάρα πολύ καλές. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει καλύτερα κάποιες φάσεις στο δεύτερο μέρος, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Παρά το γεγονός αυτό είχαμε συνολικά μία πάρα πολύ καλή εικόνα στο ματς.

Η ομάδα μας σεβάστηκε τον Κόροιβο και έπαιξε σοβαρά και πειθαρχημένα για 40 λεπτά. Όλο αυτό έγινε γιατί ο Κόροιβος είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι μία ομάδα που είχε 3/3 εκτός έδρας, με τους παίκτες της να παίζουν καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός. Ήμασταν πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι, παρά το μικρό διάστημα που είχαμε να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Σεβαστήκαμε τον Κόροιβο, αλλά και την μέχρι τώρα πορεία του. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και συνεχίζουμε τη προσπάθεια μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τον φίλαθλο κόσμο που ήρθε στο ΣΕΦ. Ο κόσμος μας συμπαραστάθηκε και θέλουμε γενικότερα να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια με τα πρωινά παιχνίδια της Κυριακής. Να έρθουν στο γήπεδο περισσότερες οικογένειες, πιο πολλά παιδιά. Ο κόσμος χειροκρότησε ακόμη και ένα νεαρό παιδί του Κοροιβου που μπήκε να παίξει. Αυτή ήταν μία ωραία κίνηση, αλλά και μία ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πρέπει να ενισχύσουμε αυτή την ατμόσφαιρα.

Για τους τραυματίες σχολίασε: "Σιγά-σιγά θα μπουν στις προπονήσεις και στους αγώνες και οι τραυματίες παίκτες μας. Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει ανάγκη όλους τους παίκτες του. Από την Δευτέρα θα δούμε ποιοι από όλους τους τραυματίες (Σπανούλης, Λοτζέσκι, Πρίντεζης) είναι σε ετοιμότητα ώστε να μπουν στις προπονήσεις και να ετοιμαστούν για το παιχνίδι με την Λαμποράλ.

Για τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ, στο θέμα απόκτησης σέντερ, τόνισε: "Ψάχνουμε έναν ψηλό ώστε να αντικαταστήσουμε τον Γιανγκ που τραυματίστηκε. Δεν βιαζόμαστε. Δεν βιαζόμαστε γιατί θέλουμε να κάνουμε μία καλή επιλογή. Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτη απλά για να πάρουμε παίκτη. Και όπως ξέρετε όλοι οι καλοί παίκτες αυτή την εποχή είναι σε ομάδες.

Δεν είναι εύκολο τώρα να βρεις καλό παίκτη που να ταιριάζει στη φιλοσοφία και στη νοοτροπία της ομάδας που θέλουμε. Δεν βιαζόμαστε να πάρουμε παίκτη, αλλά θέλουμε να τον πάρουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται βέβαια. Γιατί όσο πιο νωρίς έρθει στην ομάδα, τόσο πιο γρήγορα θα εξοικειωθεί στην ομάδα.

Δεν θέλω να κάνω μια βιαστική επιλογή η οποία μπορεί να μην είναι η ιδανική, αυτή που πραγματικά θέλω, για την ομάδα. Πρέπει να βρούμε έναν σέντερ που να ταιριάζει και στη φιλοσοφία, και στη χημεία, αλλά και στο ρόστερ της ομάδας μας. Αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτή την εποχή, γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι παίκτες στην αγορά. Έτσι όπως τους θέλουμε.

Μαρκόπουλος: "Χάσαμε πολλά ριμπάουντ, κάναμε πολλά λάθη"

Από την πλευρά του ο προπονητής του Κόροιβου Αμαλιάδας, Χάρης Μαρκόπουλος, επεσήμανε πως: " Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του, αλλά και για την γενικότερη καλή πορεία του. Θέλαμε να σταθούμε ανταγωνιστικοί στο ΣΕΦ, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ο αντίπαλος παίρνει 21 επιθετικά ριμπάουντ.

Όταν ο αντίπαλος σκοράρει 17 πόντους από τα δικά μας 18 λάθη, όταν πετυχαίνει 28 πόντους από αιφνιδιασμούς. Με βάσει αυτά τα στατιστικά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Εμείς πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Γιατί αν μείνεις στο προηγούμενο αποτέλεσμα ίσως αυτό το πληρώσεις αργότερα".

Βασίλης Τολιόπουλος: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Κόροιβος είναι μια καλή ομάδα με σημαντικές νίκες. Ξέραμε πως έπρεπε να είμαστε σκληροί στην άμυνα, αλλά θέλουμε βελτίωση στο κομμάτι αυτό όπως φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τη Λαμποράλ που θα είναι πολύ δύσκολο".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ