STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Πάντα σημαντικό να νικάς στην έδρα του Άρη"

Σφαιρόπουλος: "Πάντα σημαντικό να νικάς στην έδρα του Άρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία της εκτός έδρας νίκης επί του Άρη, τονίζοντας πως η ομάδα του είχε τον πλήρη έλεγχο. Πρίφτης: "Έπαιξε καλύτερα ο Ολυμπιακός", σχολίασε.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Δημήτρης Πρίφτης, Ντάνιελ Χάκετ, Κώστας Παπανικολάου και Σπύρος Μούρτος, αναφέρθηκαν στην αναμέτρηση, στην οποία οι Πειραιώτες επικράτησαν του Άρη με σκορ 63-70.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε πως: "Πάντα είναι σημαντικό να κερδίζουμε σε αυτή την έδρα. Πρόκειται για μια ομάδα ο Άρης αρκετά καλά δουλεμένη, ξέρει καλά που να χτυπήσει και ποιον. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο θεωρώ πλην του πρώτου πενταλέπτου στο πρώτο δεκάλεπτο. Ξεκινήσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο, αλλά κάπου εκεί στους 16 πόντους πιστέψαμε ότι το ματς τελείωσε, χαλαρώσαμε κάπως αμυντικά, ο Άρης έβαλε κάποια μακρινά σουτ και εύκολους πόντους και μείωσε στο καλάθι. Αλλά και πάλι εκεί είχαμε καλές επιθετικά επιλογές, βελτιώσαμε την άμυνα μας και φτάσαμε στη νίκη. Είναι μια καλή νίκη και τίποτα παραπάνω. Συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια στον Άρη και τον κόουτς".

Ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος ρωτήθηκε για το πώς καταφέρνει να κρατάει σε εγρήγορση τους παίκτες του μετά από ματς Ευρωλίγκας για το ελληνικό πρωτάθλημα στο οποίο το επίπεδο είναι χαμηλότερο και απάντησε πως "δεν ξέρω αν είναι χαμηλότερο, η έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης, είναι βασικό θέμα για την ομάδα μας. Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και εμείς να τους έχουμε έτοιμους ανά πάσα στιγμή. Να είμαστε έτοιμοι και να παίζουμε σωστά, με ενέργεια, πάθος και ομαδικότητα ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, το πρόγραμμα είναι δεδομένο, δεν αλλάζει, οπότε με αυτό πρέπει να πορευτούμε".

Πρίφτης: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και νίκησε δίκαια"

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε πως: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Έπαιξε καλύτερα, έπαιξε αρκετά δυνατά και νίκησε δίκαια. Εμείς είχαμε ένα καλό αμυντικό δεύτερο ημίχρονο, το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να πιστέψουμε πως μπορούσαμε να πλησιάσουμε. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό, επιθετικά παίξαμε καλύτερα, αλλά αμυντικά ήμασταν πάρα πολύ κακοί. Καλώς ή κακώς αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα εδώ. Και από το επόμενο λεπτό να σκεφτούμε το ματς με τη Μπάνβιτ. Δυστυχώς δεν έχουμε χρόνο, είναι κρίμα που παίζουμε μέσα σε δύο ημέρες, η ομάδα είναι κουρασμένη, εξαντλημένη και σε λιγότερο από 48 ώρες θα πρέπει να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Μπάνβιτ. Δεν υπάρχει χρόνος για συναισθήματα, πρέπει να πάμε κατευθείαν στο επόμενο παιχνίδι. Έκανε νωρίς φάουλ, ήταν εκτός ρυθμού, νομίζω πως η άμυνα του Ολυμπιακού έκλεισε μέσα, όταν έπαιζαν με συγκριμένη πεντάδα, δεν μπορούσε να σκοράρει, χρειάζεται χρόνο. Πρέπει να βελτιωθεί. Και αυτός και οι άλλοι. Δεν είναι μόνο αυτός. Έπρεπε να παίξει ένας εναντίον ενός απέναντι στον ψηλό, ήταν λόγω τακτικής, έπρεπε να γίνει έτσι".

Nτάνιελ Χάκετ: "Πιστεύω πως ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς απόψε. Παίξαμε σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης και τα καταφέραμε. Μείναμε συγκεντρωμένοι, ακολουθήσαμε το πλάνο μας και κάναμε αρκετά καλή προσπάθεια, εκτελέσαμε το αμυντικό μας πλάνο πολύ καλά και καταφέραμε να κρατήσουμε μια πολύ καλή επιθετικά ομάδα στους 63 πόντους".

Κώστας Παπανικολάου: "Σίγουρα πρόκειται για καταπληκτική έδρα, είναι όμορφα να αγωνίζεσαι εδώ. Περάσαμε δύσκολα, κάναμε όμως, σωστά όσα είχα πει. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας, ό,τι μας είχε πει ο προπονητής και προχωράμε παρακάτω. Συγχαρητήρια στον Άρη, στον κόσμο του και στα παιδιά που έπαιξαν".

Σπύρος Μούρτος: "Δεν είχαμε καλή επιθετική λειτουργία στο δεύτερο δεκάλεπτο. Χάσαμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ στο τέλος του ματς και αυτό μας στοίχισε. Την Τετάρτη παίζουμε με τη Μπάνβιτ και θα πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι. Δεν έχουμε άλλο χρόνο να σκεφτούμε αυτό το παιχνίδι πλέον".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ