STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Ο Σπανούλης δίνει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό"

Σφαιρόπουλος: "Ο Σπανούλης δίνει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό"
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί του Κοροίβου, ενώ όπως ήταν λογικό αναφέρθηκε στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στα παρκέ.

Οι Πειραιώτες στην 7η "στροφή" της Stoiximan.gr Basket League νίκησαν τον Κόροιβο και ο αρχηγός τους ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης, καθώς επέστρεψε στα παρκέ ύστερα από απουσία δύο μηνών.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όπως αναμενόταν, μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη: "Είναι μια σημαντική στιγμή αυτή για την ομάδα μας, γιατί ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι ο παίκτης που χρειάζεται η ομάδα για να είμαστε πλήρεις και να έχουμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε ένα καλό σύνολο και έχουμε και τον ηγέτη μας που επέστρεψε και σιγά σιγά να μπουν και οι υπόλοιποι τραυματίες, για να δούμε στο παρκέ την ομάδα που σχεδιάσαμε το καλοκαίρι. Μέχρι τώρα ούτε προπόνηση δεν έχουμε κάνει όλοι μαζί".

Νωρίτερα, ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε δηλώσει πως "κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Εκτός από κάποια διαστήματα πήγε όπως θέλαμε. Στο πρώτο ημίχρονο, αν και ξεκινήσαμε καλά προς το τέλος της πρώτης περιόδου χαλάρωσε η άμυνά μας, αφήσαμε τον αντίπαλό μας να σκοράρει πολλούς εύκολους πόντους. Είχαμε μια μικρή διαφορά στο ημίχρονο, όμως, με την καλή άμυνα στο δεύτερο μέρος και το πιο επιθετικό παιχνίδι στην επίθεση, πήραμε μια διαφορά την οποία κρατήσαμε σε όλη την διάρκεια. Γενικά στο δεύτερο εικοσάλεπτο η απόδοσή μας ήταν πολύ καλύτερη και για αυτό επικρατήσαμε κόντρα σε μια ανταγωνιστική ομάδα σχετικά εύκολα. Ο Κόροιβος κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Είναι μια πολύ αθλητική ομάδα. Έχει 3-4 παίκτες που είναι καλοί σκόρερ και δημιουργοί και ένα καλό σύνολο κοντά σε αυτούς. Τους εύχομαι καλή συνέχεια και καλή πορεία".

Επίσης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε και στους απόντες Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη και Νίκολα Μιλουτίνοφ: " Ήταν σημαντικό ότι μπορέσαμε και ξεκουράσαμε κάποιους παίκτες. Επίσης, ήταν σημαντικό το ότι δώσαμε χρόνο σε όλους τους παίκτες μας και θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά πως όλοι οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παίζουν όποτε τους ζητηθεί. Γιατί και εγώ και η ομάδα έχει στηρίξει πολλά σε όλους τους παίκτες. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι όποτε τους ζητηθεί".

Ο Γιάνις Στρελνιεκς από την πλευρά των παικτών των γηπεδούχων δήλωσε: "Επιτέλους, όπως το είπατε. Είναι πολύ ωραίο που τον έχουμε μαζί μας. Έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δούλεψε πολύ όσο έλειπε και αυτό φάνηκε». Για την συνέχεια, τόνισε: «Είναι ακόμη η αρχή. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας κι έναν πολύ δύσκολο μήνα που ελπίζουμε να πάει καλά".

Ο προπονητής του Κοροίβου Ντίνος Καλαμπάκος πρόσθεσε: "Προερχόμασταν από δύο άσχημες εμφανίσεις. Δεν ήταν τόσο η ήττα όσο η κακή εμφάνιση και είχε επηρεάσει το τελευταίο 12ήμερο την ψυχολογία των παιδιών. Θέλαμε να εμφανιστούμε πιο ανταγωνιστικοί για να κρατήσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα είναι δύσκολο να διεκδικήσεις κάτι. Δουλέψαμε πολύ στον τομέα της ψυχολογίας για να έχουμε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Νομίζω πως η εικόνα μας στα πρώτα 20-25 λεπτά ήταν αρκετά καλή. Στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε… γκαζιά ο Ολυμπιακός, μας άφησε πίσω και μετά το παιχνίδι ήταν διαδικαστικό. Το κυρίαρχο για μας ήταν να αισθανθούμε και πάλι δυνατοί, ζωντανοί, ανταγωνιστικοί για να μπορούμε να έχουμε καλή συνέχεια. Για το παιχνίδι δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, όλων στο πρώτο ημίχρονο. Μετά είναι θέμα ταλέντου και ποιότητας, δεν μπορούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνουμε κοντά στο σκορ. Η εικόνα του πρώτου μέρους μας δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Αλλά συνολικά η εικόνα μας ήταν καλή. Δεν πρέπει να αδικούμε τα παιδιά μας. Με τον Ολυμπιακό παίζαμε. Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχεις να πεις πολλά στο αγωνιστικό ή στα θέματα τακτικής. Γιατί αυτές οι ομάδες είναι διαφορετικού επιπέδου από αυτά που μπορούμε εμείς να προσδοκούμε".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ