STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Νίκη σε μια μέτρια μέρα"

Σφαιρόπουλος: "Νίκη σε μια μέτρια μέρα"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στο ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν δεν ήταν καλός. Μαρκόπουλος: "Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε την νίκη"

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να "γυρίσει" το παιχνίδι (και να οδηγήσει το ματς στην παράταση) και σε αυτό "έμεινε" ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε: "Πήραμε μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο που είχε αρνητικά αποτελέσματα και ξέραμε πως αυτό θα του έδινε έξτρα κίνητρο. Το ματς ξεκίνησε έχοντας συγκέντρωση, πήραμε διαφορά 7-9 πόντους αλλά μετά πιστέψαμε πως το ματς θα ήταν εύκολο. Είχαμε ασυννενοησίες στην άμυνα με αποτέλεσμα στα τελευταία 5 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να δεχτούμε 17 πόντους. Εκεί χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε ετοιμότητα.

Όταν ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά στο σκορ, δείξαμε τα χαρίσματά μας και δείξαμε πως δεν παρατάμε τα ματς. Είναι έτσι ο χαρακτήρας της ομάδας, να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς, σε μια μέτρια μέρα μας. Θα πρέπει να μας προβληματίσει όμως το ότι δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι για το ματς. Ο ΠΑΟΚ μην έχοντας πεντάρι και έχοντας τον Μάρκοβιτς στο 5, παίζει με τεσσάρια και αυτό το είδος παιχνιδιού όταν έχεις βαρύ σχήμα, πρέπει η άμυνα σου να αποδίδει τα μέγιστα. Χαλαρώσαμε κάποια στιγμή. Όταν αλλάξαμε όμως την άμυνά μας, πήγε το ματς στο λόου ποστ και εκεί ήμασταν καλύτεροι με αποτέλεσμα να πάρουμε την νίκη".

Δεν φαίνεται να είναι κάταγμα ο τραυματισμός του Χάντερ

Ο Οθέλο Χάντερ χτύπησε άσχημα στον δεξιό αστράγαλο και σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μετέβη στο Διαβαλκανικό για εξετάσεις (στην ομάδα περιμένουν τα αποτελέσματα αυτών πλέον). Στους "ερυθρόλευκους" φοβήθηκαν μέχρι και για κάταγμα αλλά όπως λένε στον Ολυμπιακό, τελικά δεν φάνηκε να είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα.

Χάκετ: "Καλύτερη άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο"

Ο Ντάνιελ Χάκετ είπε: " Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολη αποστολή απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η νίκη στο Μιλάνο ίσως μας επηρέασε στην συγκέντρωση. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο ξεκίνημα του αγώνα και γενικά ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε καλύτερη άμυνα και πιο δυνατά, μείναμε κοντά στο σκορ και έτσι πήγαμε το ματς στην παράταση".

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό και το πώς νιώθει: " Νιώθω καλά, δουλεύω όλο και πιο σκληρά. Νιώθω πως είναι ευκαιρία να παίξω σε ένα άλλο επίπεδο και νιώθω τυχερός που μπορώ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κερδίσει παιχνίδια".

Μαρκόπουλος: "Δεν άξιζε την νίκη ο Ολυμπιακός"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε πως... άδικα κέρδισε ο Ολυμπιακός βάσει της εμφάνισής του. Συγκεκριμένα είπε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως δεν την άξιζε την νίκη. Μπράβο στους παίκτες μου, έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι με την εμφάνιση που κάναμε εμείς και αυτή που έκανε ο Ολυμπιακός. Εμείς καταφέραμε να βγάλουμε εκτός αγώνα τον Ολυμπιακό αλλά μετά ήρθε η κόπωση των παικτών. Υπήρχε και η πίεση και οι παίκτες δεν ήταν τόσο φρέσκοι. Χάθηκε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι, με μια άστοχη βολή και με μια καλή άμυνα που δεν έγινε (σ.σ. εννοεί πριν οδηγηθεί το ματς στη παράταση). Αυτό είναι το μπάσκετ... Ο Ολυμπιακός παίζει από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη και είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς πάντως δημιουργήσαμε ρήγματα στην άμνα του Ολυμπιακού".

Για την μεγάλη ευστοχία του Ολυμπιακού στα δίποντα: "Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός είναι δυνατός κάτω από το καλάθι αλλά φέραμε το ματς εκεί που θέλαμε".

Για το ότι ο Χάκετ οδήγησε το ματς στην παράταση και τι έφταιξε: "Ηταν μια φάση... Δεν μπορείς να την εξηγήσεις".

Για το δύσκολο πρόγραμμα: " Εχουμε δύσκολα παιχνίδια. Αύριο φεύγουμε (στη Ρωσία για το ματς με την Αβτοντορ) μετά γυρνάμε Πέμπτη βράδυ κα Παρασκευή πάμε στο Ρέθυμνο. Σίγουρα μια νίκη θα μας έδινε άλλη ψυχολογία".

Για τον Σχορτανίτη: "Είναι ένας καλός παίκτης. Ελπίζουμε πως θα μας βοηθήσει".

Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη ο Σχορταανίτης, πρόβλημα στον καρπό ο Κώττας

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πιθανόν την Τετάρτη να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Στο μεταξύ ο Θωμάς Κώττας ένιωσε ενόχληση στον δεξιό καρπό και έκανε εξετάσεις.

Κακαρούδης: "Πονάει αυτή η ήττα"

Ο Κώστας Κακαρούδης είπε: " Παίζαμε με μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης αλλά δουλέψαμε στα στοιχεία του Ολυμπιακού. Πονάει πολύ η ήττα έτσι όπως ήρθε αλλά πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία που έδειξε η ομάδα".

Για το μπλακ άουτ του ΠΑΟΚ μετά το 78-69: " Κολλήσαμε. Ο Ολυμπιακός άλλαξε την άμυνα στα πικ εν ρολ και αυτό μας προβλημάτισε. Εκανε ένα σερί και μας έφτασε".

Για το δύσκολο πρόγραμμα: "Πρέπει να διαχειριζόμαστε τα αποτελέσματα με σωστό τρόπο. Πρέπει να κοιτάμε την επόμενη μέρα".

Για την εμφάνισή του: " Δεν παίζει ρόλο ποιος έπαιξε καλά από την στιγμή που χάσαμε"

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ