STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Μας ταιριάζει σαν παίκτης ο Τζέιμς"

Σφαιρόπουλος: "Μας ταιριάζει σαν παίκτης ο Τζέιμς"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΣΕΦ, ενώ τόνισε πως ο Τζέιμς είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ, λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, στην οποία ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 79-71.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε τα εξής: "Ξέραμε ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο, μια ομάδα με πολύ ποιοτικό ρόστερ και βάθος, που ερχόταν μετά από κάποια άτυχα αποτελέσματα και θα προσπαθούσε να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις της τη νίκη. Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα που είναι το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι μας. Καταφέραμε να κρατήσουμε την ΑΕΚ στους 9 πόντους στο δεκάλεπτο δημιουργώντας μια σεβαστή διαφορά.

Στη δεύτερη περίοδο η ΑΕΚ βρήκε λύσεις, αλλά τον έλεγχο τον είχαμε εμείς. Ανεβάσαμε κι άλλο τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά. Έχοντας μια διαφορά στην τελευταία περίοδο χαλαρώσαμε, η ΑΕΚ μείωσε, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει ότι είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκειά του. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κρατήσαμε την ΑΕΚ στο 36% στα σουτ, αν και δεχτήκαμε κάποιους εύκολους πόντους στο τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί κάναμε μια σημαντική νίκη και καλή συνέχεια στην ΑΕΚ. Είναι μια περίοδος που λόγω των τραυματισμών και των απουσιών η ομάδα αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες με ελλείψεις στο ρόστερ.

Οι παίκτες που παίζουν και ανταποκρίνονται τόσο καλά κερδίζουν εμπειρίες που σαν ομάδα θα τις χρειαστούμε στο μέλλον. Θέλουμε να γυρίσουν γρήγορα οι τραυματίες μας, έχουμε εκτός του ηγέτη μας, τον Σπανούλη, τον Λοτζέσκι και τον Γιανγκ. Όλα τα παιδιά ανταποκρίνονται πολύ καλά. Είναι δύσκολο να παίζεις κάθε δύο μέρες με μικρό ροτέισον, γι’ αυτό τους αξίζουν πολλά μπράβο. Μετά από πολλή σκέψη καταλήξαμε στον Σον Τζέιμς, που είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου. Θεωρούμε πως δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, γιατί έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Πιστεύουμε πως σαν χαρακτήρας και παίκτης θα μας ταιριάξει πολύ".

Παπαπέτρου: "Eίχαμε τον έλεγχο"

Για λογαριασμό των παικτών του Ολυμπιακού μίλησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος είπε τα εξής: "Ξέραμε την σοβαρότητα του παιχνιδιού. Ξέραμε πως έπρεπε να μπούμε στο γήπεδο συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι. Δώσαμε αρκετές μάχες και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαμε τον έλεγχο. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, αλλά συνεχίζουμε και κοιτάμε μπροστά".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ